ODATV 'OKUL'DUR

Dönemlerin simge yayın organları vardır. Osmanlı son döneminin sembol 2 yayın organı Servet-i Fünun ve Tanin'dir. Cumhuriyet döneminde sırasıyla;...

Dönemlerin simge yayın organları vardır. Osmanlı son döneminin sembol 2 yayın organı Servet-i Fünun ve Tanin'dir. Cumhuriyet döneminde sırasıyla; Resimli Ay, Tan, Markopaşa, Ulus, Akis, Yön, Aydınlık, Gırgır, Cumhuriyet simge yayın organları olmakla kalmamış, "okul" görevini yerine getirmişlerdir.

Peki bugünün sembol yayın organı hangisidir; tarih günümüzün yayın simgesi olarak hangi yayın organını yazacaktır: Hiç kuşkunuz olmasın, Odatv'dir bu.

Sadece gözü karalığı, gerçeğe duyduğu sonsuz aşk ile habercilikten taviz vermemesiyle değil. Keza 7 çalışanının cezaevine atılmasıyla da değil. Bunlara ek olarak Odatv'nin bir diğer özelliği daha vardır: Odatv okuldur.

İşte; bugün, şu an okuduğunuz Odatv'yi Odatv'nin öğrencileri çıkarmaktadır. Bir yıldır her türlü zorluğun üstesinden bu bir avuç genç gelmektedir. Ağabeylerinin- ustalarının katkılarıyla Odatv'nin kalitesinden hiç ödün vermemişlerdir.

Evet, Odatv okuldur.

Bu okulun iki değerli öğrencisi (ve artık öğretmen olmuşlardır); Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu "dokunmaya" devam etmişler; "Sızıntı/ Wikileaks'teki ünlü Türkler" kitabını çıkarmışlardır.

Bu kitap Barışlar'ın mezuniyet diplomasıdır aslında. Ve kuşkusuz çok geçmeden ödüllerini almışlardır; Barış Pehlivan'ın Silivri cezaevindeki koğuşu değiştirilmiş, Soner Yalçın'ın yanından alınmıştır! Türkiye'de gazetecilik yapmanın zorluğuna alıştık artık. "Yazmayın" diyorlar, yazana eziyet cezaevinde de sürüyor.

Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu aynı koğuşa verilmiyor; düşmanlık değil midir bu? Hangi hukuka sığınıyorlar? Yok böyle bir yasa, yönetmelik. Ama yapıyorlar işte...

Diğer yandan Odatv 'okul'unu kapatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Farkındasınızdır, teknik güçlükler nedeniyle siteye girişte zorluklar yaşanıyor.

Ne zaman ki Odatv "dokunan" bir habere imza atsa siteye siber saldırılar başlıyor. Üstelik araştırmalarımıza göre bu siber saldırılar öyle bireysel bir-iki korsanın işi değil. Büyük yatırımlarla yapılan organize bir saldırı...

Son olarak Başbakan'ın ameliyat olduğu (medyamızın bir gün sonra görebildiği) haberi girdikten kısa bir süre sonra tekrar saldırılar başlamıştı.

Sonuçta:

Dönemin sembolü olmak kolay değil. Okul olmak kolay değil. Odatv'nin gücü ve moral kaynağı sizlersiniz. Desteğinizi sürdürünüz; bu tarihi hep birlikte yazmaya devam edelim...

Biliyoruz; sevenimiz olduğu gibi bize kızanlar da var. Ama bilsinler ki, yapılması gerekeni yapmak, hoşa gideni yapmak değildir. Odatv gerçeği yazmayı sürdürecektir. Her daim zorbalığa karşı özgür düşüncenin yanında yer alacaktır, mazlumun hakkını koruyacaktır.

Her zorba güç yalnızca kendi isteğinin, yaptığının onaylanmasını duymak, görmek ister. Odatv bunu yapmayacaktır, bedeli ne olursa olsun...

Evet, bilsinler ki felaket insanı yıkılmaz yapar.

Ve soyluluk zorlar...

İyi haftalar...

Odabudsman
Odatv.com

odabudsman barış pehlivan Barış Terkoğlu arşiv