ODATV NEDEN RÜZGARA KARŞI YÜRÜYOR?

Bu hafta şöyle arkadaşça dertleşelim istiyoruz. Ama önce iki yoruma dikkatinizi çekmek istiyoruz. - (LAKLAK) Yolladığım fakat yayınlanmayan bir...

Bu hafta şöyle arkadaşça dertleşelim istiyoruz. Ama önce iki yoruma dikkatinizi çekmek istiyoruz.

- (LAKLAK)
Yolladığım fakat yayınlanmayan bir yorumumdan dolayı erkekçe özür diliyorum işte bu olması gereken buydu eğer yayınlansaydı idi ne yazdığımı ya da neden özür dilediğimi görecektiniz . (JANDARMA KOMUTANI NEDEN EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ?)

- Mert Dayanır
“Sayın Atilla Işık paşam, "Askerler Gül'e de rest çekti mi?" başlıklı yazıya "Şu anda sadece koltuklarını ve yükselmeyi hedefliyorlar" şeklinde bir yorum yapmıştım. Şahsınız beni utandırdı. Sizden özür diliyorum. Saygılarımı sunarım.(JANDARMA GENEL KOMUTANI: EMEKLİLİĞİMİ İSTİYORUM.)

Laklak ve Mert Dayanır’ın yorumlarının pek çok benzerini yayınladık. Bu tür yorumlar odatv’nin farkını ortaya koyuyor.

Yorumcu, haksızlık ettiğine kanaat getiriyor ve özür diliyor. Bundan daha büyük bir içtenlik olabilir mi? İçtenlik ise bize göre insan olmanın önemli bir meziyetidir.

Bu girizgâhın sebebi şu.

Bazen öyle yorumlar geliyor ki….

Editoryal kadromuzdan “bu kadar haksızlık da yapılmaz ki” sitemlerini duyuyoruz.

****

Tabi okurlarımız yorumlarında bütünüyle özgürdür. Diyecek sözümüz yok.

Ne var ki haber bilgisi ile yorumcunun kafasındaki fikirler, temenniler birbiriyle uyuşmayabilir.

Bizim işimiz ise temennilerle, beklentilerle ilgili değildir.

Gazeteci olarak tek bir görevimiz var. Gerçeği açıkça söylemek, yazmak.Bunun için de sonuna kadar soruşturmak, bir olayın bilgisini birden fazla kaynaktan almaya çalışmak ve bu olaylara değişik açılardan bakmak gerekiyor.

Diğer bir ilke iktidar karşıtı olmaktır. Kim iktidar olursa olsun bu ilke değişmez. İktidar olan zaten güçlüdür, esas olan mazlumun hakkını kollamaktır.

Eleştirinin de tek bir motivasyon kaynağı var: Kamuoyu yapıcılığı… Bu anlayış aslında hem iktidar olanlar hem de karşıtları için iyidir. Ancak bizim memlekette nedense kıymet bulmuyor.

Sözün kısası, bir haberin sunulma biçimi, bizatihi konusu dünya görüşünüze, beklentilerinize ters düşebilir. Siz de ters tepki verebilirsiniz; hakkınızdır.

Ama unutmayalım ki esas olan haberdir. Sizlere naçizane tavsiyemiz odatv haberlerini artsız, yansız biçimde değerlendirmenizdir.

****

FETHULLAH GÜLEN ODATV YORUMCULARINA SELAM SÖYLEDİ

Hafta içinde Fethullah Gülen’den bir düzetme ve cevap metni aldık ve yayınladık. Düzeltme metni özellikle yorumlarla ilgili. Yorumlarda eleştiri sınırlarının aşıldığı ve ağır hakaretlerde bulunulduğu ifade ediliyor. Gülen de hakkındaki tüm yorumların kaldırılmasını istiyor. Mahkemenin hakkımızdaki hükmü ise şöyle:

“Tekzip talebinde bulunan vekilin dilekçesine ekli Beyoğlu 20.Noterliğinin 10665 yevmiye numaralı ihbarnamesi uyarınca gönderilen cevap ve düzeltme metnini bir hafta süre ile internet ortamına yayınlanmasına ilaveten tekzip talep eden vekilin dilekçesine ekli 10665 yevmiye nolu habere konu başlıklar altında HAKARET TEŞKİL EDEN SÖZLERİN YAYINDAN KALDIRILMASINA…”

Elimizde binlerce yorum var. Buyrun pösteki saymaya…

Yorumcuların bilgi ve ilgisine sunuyoruz.

****

DARA ÇOLAKOĞLU’NA BÜYÜK DAYANIŞMA

Odatv yorumcularından Dara Çolakoğlu’nun Vatan Gazetesi’ne yazdığı bir yorum nedeniyle açılan hakaret davasının duruşması yapıldı.

Şişli Adliyesi’nde yapılan duruşmada, Odatv de hazır bulundu. Okuyucularımız da hem yorumlarıyla hem de duruşmaya giderek büyük bir dayanışma örneği gösterdiler.
Hakim karşısına çıkan Çolakoğlu, yaptığı yorumda hakaret kastı olmadığını, Ergenekon Davası’nda yargılanırken kanser olarak ölen Kuddusi Okkır’ın durumuna duyduğu tepkiyle üç cümle yorum yazdığını söyledi.

Ancak hakim bu cümlelerde hakaret olduğuna kanaat getirdi. Çolakoğlu’na 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Çolakoğlu’nun cezası 5 yıl içinde suçu tekrar işlememek şartıyla ertelendi.
Okurlarımıza “yorumdaşlarına” verdikleri destek nedeniyle tekrar teşekkür ediyoruz.

HAFTANIN YORUMLARINDAN SEÇMELER

En şikayetçi
Mahsuni

Tüh! Bu hafta yokuz ilk 11 de. Buda gösteriyor ki özeleştiri zamanı gelmiş demektir. Daha günün bitmesine çok var. Buda yeni haberler yeni yorumlar demektir. Odatv ailesine HAYIR lı günler diliyorum. (ODATV BİR KURUMDUR)

En şanssız
Baba İshak

Odabudsman, Yorum yap'ı tıkladım, onay kodu olarak çıkana bakın: TYYP (İŞTE SAMİ SELÇUK’UN VEDASININ SIRR)

En korkutucu
subtle
Ahmet Çakar'ı çağırmakla yetinmem bir de yanında Osman Baydemir'i çağırırım bak, ona
göre..! (REFERANDUMDA "EVET" DİYENE AHMET ÇAKAR)

En zor anlaşılan
XXL

Misafir Hoca'ya-Hocam yorumunuzu ünlü Çinli bilgin Lao Tzu'ya sorduk. Dedi ki ''告诉那hodja。 如果您必须了解,读书没有道理。 我的表决将是HAYIR!'' Yani şunu söyledi; ''O hoca'ya söyleyin, sadece okumak bir anlam ifade etmez. Okuduğunu anlaması gerekir. Benim de oyum HAYIR olacaktır.'' (REFERANDUMDA "EVET" DİYENE AHMET ÇAKAR)

En yalan yakalayıcı
tacops
Sabah ve diğer yandaş medya önce yalan yazar sonra bu yalanın ergenekoncular tarafından yazıldığını söylerler (SABAH’IN “EVET” OYUNU TUTMADI)

En ayıplayan
lionwoman
niye paris düğün için... türkiyenin suyumu çıktı... niye bodrum doğum günü için.... istanbulun suyumu çktı.. görgüsüzlük diz boyu yaniii.. (AHMET HAKAN VE KANAT ATKAYA
HÜRRİYET'İ BÖLDÜ)

En “özel yetkili”
nhizal

abd ordusu rahatsız mış. vay ergenekoncular,taa oralara da mı sızıp amerikan ordusunu baştan
çıkardınız. (İŞTE OBAMA’NIN O DÜĞÜNDE OLMAMASININ NEDENİ)

Mezardakileri en unutmayan
nurten

yukarıdaki tabloya rağmen yinede onlardan ödleri patlıyor , bu utanç iddayı hazırlayanların. bizler vatanımızı milletimizi seviyoruz gerisi"teferruattır" not; mezardan çıkacaklara da duyrulur. (DOKTORLAR ÇETİN DOĞAN HAKKINDA NE KARAR VERDİ?)

Odabudsman
Odatv.com

odabudsman arşiv