ODATV NASIL "ÖCALANCI" OLDU!

Son sözümüzü önce söyleyelim: Odatv hiçbir zaman "bir şeyci" olmadı, olmayacak. Israrla habercilik yapacak, özgün yorumlara yer verecek. Gelelim...

Son sözümüzü önce söyleyelim:

Odatv hiçbir zaman "bir şeyci" olmadı, olmayacak.

Israrla habercilik yapacak, özgün yorumlara yer verecek.

Gelelim ilgili haberimize:

Sanıyoruz: Başlıktan kaynaklanan bir yanlış anlama oldu. "Kılıçdaroğlu'nun rakibi Öcalan" derken, aynı çatı altında değil, iki ayrı sol parti anlamında; CHP'nin oylarının bölüneceğini kastetmiştik. Demek becerememişiz. Yoksa Kılıçdaroğlu ile Öcalan elbette yan yana gelemez. Diğer yandan CHP ile de yan yana gelemez.

Türkiye'deki siyaset/ideoloji/partileşme gibi olgulara gözümüzü kapatıp, duygusal, kendi kendine propaganda yapan bir haber sitesi olmayı reddediyoruz.

Öcalan olgudur. Kabul edip etmeme değildir mesele; meclise giren 36 milletvekilinin doğal lideridir ve kurulacak "Birleşik Cephe", "Sol Çatı" partisinin de doğal lideri olacaktır. Olgu bu.

Bunu analiz etmek, bunu dile getirmek kimseyi "birşeyci" yapmaz. Sadece gerçekle yüzleşmesini sağlar.

Ve diyoruz ki, bu kurulacak sol çatı partisi, CHP'ye bugüne kadar destek vermiş sosyalist-sol oyların kopmasına neden olacaktır. Ve bu nedenle Kılıçdaroğlu'nun rakibi Baykal değil, Öcalan'dır!

Bu tez kuşkusuz abartılı olabilir; tartışılır; ama hemen bir makaleden dolayı, inandığını yazdığı için bedel ödemiş bir yayın organına ağır hakaretler etmeyi meşru kılmaz. Tartışmaya evet, hakarete hayır.

Tartışılması iyidir her konunun. Bize yakışır. Ama yanlış anlama üzerine veya yanlış anlatma üzerine koca koca siyasi laflar etmek; biz Odatv'ye yakışmaz.

Ve şunun altını net olarak çizelim:

Dün olduğu gibi bugün de, Odatv her görüşten isime açıktır. Odatv özgür bir platformdur. Ayrıca şu da bilinsin ki; Odatv dün hata yaptıysa bugün de yapmıştır, yarın da yapacaktır.

Hangi tez, hangi teori tartışılmaz değildir, içinde yanlışlıklar barındırmaz?

Odatv hak bildiği yolda yürümeye, sadece gazetecilik yapmaya devam edecektir.

Biz gücümüzü, bizi tüm saldırılara rağmen yalnız bırakmayan, bizi eleştiren okurlarımızdan alıyoruz.

Odatv.com

kemal kılıçdaroğlu abdullah öcalan arşiv