Odatv'den bayram bombası... İlk kez okuyacaksınız... FETÖ çiftliğinde ölüm hazırlığı

Toygun Atilla yazdı

Geçen haftadan beri ciddi sağlık sorunları yaşayan Fetullah Gülen Pensilvanya’daki çiftliğinden 150 km uzaklıkta New Jersey’de bir hastaneye yatırıldı.

FETÖ elebaşının kötüleşen sağlık durumu ise örgüt içinde “taht kavgalarını” savaşa dönüştürdü.

İLK KEZ OKUYACAKSINIZ

Malumunuz ODATV geçen hafta Fetullah Gülen’in sağlık durumunun kötüleştiğini ve doktorlar tarafından uyutulduğunu Türk medyasında ilk kez gündeme getirdi.

O günden sonra yaşananları da ilk kez bu yazı ile okuyacak, örgüt içinde taht kavgalarının son durumuna tanıklık edeceksiniz.

NEDEN NEW JERSEY'E GÖNDERİLDİ

Aslında Fetullah Gülen’in sağlık sorunları geçmişten beri süregelen bir mesele… Ancak bu seferkini diğerlerinden ayıran farklı durumlar var.

Bunlardan biri Fetullah Gülen’in ilk kez Pensilvanya’daki çiftlikten 150 km uzaklıktaki New Jersey’de bir hastaneye götürülmüş olması.

Fetullah Gülen, bugüne kadar hiç çiftlik evinden bu kadar uzak mesafede bir hastaneye götürülmemişti.

Fetullah Gülen’in bu kadar uzaktaki bir hastaneye kaldırılmasını sağlayan ise Cevdet Türkyolu ve Kudret Ünal…

Fetullah Gülen’in yeğeni ile evli ve özel kalem konumundaki Cevdet Türkyolu, geçtiğimiz aylarda örgüt içi kavgalardan ötürü Pensilvanya’daki çiftliği terk etmek zorunda kalmıştı. Sonrasında ise örgüt içi ateşkes sağlanmış, Cevdet Türkyolu tekrar çiftliğe geri dönmüştü.

Sağlık durumu kötüleşen Fetullah Gülen’i New Jersey’deki hastaneye yatırma kararını uygulamaya koyması ise Cevdet Türkyolu’nun örgüt içinde güç kazandığının göstergesi olarak kabul ediliyor.

HASTANENİN İSMİ SIR GİBİ SAKLANIYOR

Ancak dikkat çekici bir başka durum ise, Fetullah Gülen’in tedavi gördüğü hastanenin isminin Cevdet Türkyolu ve Gülen’in doktoru Kudret Ünal tarafından sır gibi saklanması.

Çiftlikteki örgüt mollalarına bile Fetullah Gülen’in tedavi gördüğü hastanenin isminin söylenmemiş olması, mollalar arasında tepki ile karşılanmış durumda.

ÂL-İ HEYET KONTROLÜ ELE ALDI

Fetullah Gülen’in sağlık durumunun kötüleşmesi ile zirveye çıkan kaotik durumun başlangıcı ise aslında 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin hemen sonrasını işaret ediyor.

Hem Türkiye içinde hem de yurt dışında örgütü takip eden istihbarat birimlerinin tespitlerine göre, FETÖ 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra Fetullah Gülen’in kontrolünden çıktı ve Âl-i Heyet adı verilen bir konsey tarafından yönetilmeye başlandı.

VEKALETİ SUAT YILDIRIM'A VERDİ

Bu süreçte örgüt içerisindeki üst düzey yöneticilerin kendi kişisel ikballerinin peşine düştükleri, gelecek kaygısı içine girdikleri ve menfaat sağlayacak şekilde para-pul işlerine yöneldikleri ise istihbarat birimlerinin bir başka önemli değerlendirmesi. Bu örgüt disiplinin bugüne kadar dışarı yansımasının çok aksi bir görüntüsü olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik birimleri tarafından her adımı izlenen Fetullah Gülen’in örgütteki en güvendiği isim ise Âl-i Heyet üyesi Suat Yıldırım…

Vekaletini örgüt içinde güvendiği nadir isimlerden Suat Yıldırım’a veren Fetullah Gülen, değerli eşyalarını ise yakın bildiği mollalara zimmetlemiş.

KANADA PLANI DEVREDE

Buna karşılık ise örgütün diğer kanadının “Kanada planını” devreye sokma istekleri istihbarat birimlerinin raporlarına girmiş durumda.

Peki, nedir bu “Kanada planı”

Özellikle Mustafa Özcan’ın başını çektiği grubun Kanada’da daha önceden 10 odalı bir villa satın aldıkları biliniyor. Fetullah Gülen’i Kanada’daki bu villaya taşınmasını sağlamak isteyen ekip, bu şekilde örgüt ele başını mollaların etkisinden kurtarmak ve Suat Yıldırım’a verilen vekalet hamlesini pasifize etmeyi amaçlıyor.

Türk İstihbarat birimlerinin yaptığı en önemli tespitlerden biri ise Cevdet Türkyolu’nun 10-15 gün önce bankalardan örgüt hesaplarını boşaltarak önemli miktarda para çektiği ve bu paraları oğlu Esat Türkyolu’nun hesabına aktardığı yönünde.

ÖRGÜT FETULLAH GÜLEN'İN ÖLÜMÜNE HAZIR

Güvenlik birimlerine göre, Cevdet Türkyolu’nun bu operasyonu örgütün kasası konumundaki Mustafa Özcan’dan habersiz yapması olası gibi durmuyor.

Yani anlayacağınız örgüt içi taht kavgalarında herkes ayrı bir hesap ve plan peşinde.

Bütün bunlardan sonra anlaşılan o ki örgütün tepe kadrosu artık Fetullah Gülen’in ölümüne hazır.

Bundan sonrasında örgüt yönetiminde yaşanacak kavgaları izleyeceğimiz artık çok açık.

İzleyip hep birlikte göreceğiz…

NOT: Bu yazı yayımlandıktan sonra Gülen'in Türkiye saati ile 20.30'da kalbi durdu. Tekrar müdahale eden doktorlar FETÖ liderini hayata döndürdü.

Toygun Atilla

Odatv.com

Odatv'den bayram bombası... İlk kez okuyacaksınız... FETÖ çiftliğinde ölüm hazırlığı - Resim : 1
toygun atilla FETÖ