O Selâmın ve Sahibinin Sırrı...

İlk kez Çankaya Köşkü’nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda bir Paşa’nın Gül...

İlk kez Çankaya Köşkü’nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda bir Paşa’nın Gül çiftini beline kadar eğilerek, selamlaması TSK’yı karıştırdı. Paşa’ya gösterilen tepkinin, yöneltilen eleştirilerin haddi hesabı yok.

Tepkilerin odağındaki isim Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı.

O selâmın ve Özkürkçü’nün özelliğini anlatmadan önce, sıcak bir ayrıntıyı paylaşmak istiyorum. Tarihi selâmın fotoğrafı Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere birçok gazete ve internet sitesinde yayınlandığı halde, şu an itibarıyla adeta buharlaşmış durumda. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı olmanın fazileti olsa gerek.
O Selâmın ve Sahibinin Sırrı... - Resim : 1

Bugün Ankara’da 28 Şubat davası başladı. Selâmcı Paşa ile davanın ne ilgisi mi var

Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü de 28 Şubat davasının sanıklarından, ama tutuksuz yargılanıyor.

Düşünebiliyor musunuz; 28 Şubat’çı bir Paşa... Aynı görevi yapan bir çok arkadaşı yaklaşık 2 yıldır çok ağır şartlarda tutuklu. Ama o Genelkurmay İletişim Daire Başkanı!..

Biraz daha açayım:

28 Şubat sürecinde Genelkurmay’daki her daireden bir sorumlu Batı Çalışma Grubu toplantılarına katılıyordu. Ve sadece bu kişiler BÇG Kriz Masası Kurulu’na giriş kartına sahipti.

O dönemde Genelkurmay Plan-Prensipler Dairesi’nden bu toplantılara katılmaya yetkili olan isim Ertuğrul Gazi Özkürkçü’ydü. Nitekim Balyoz soruşturmasını yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 28 Şubat soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ve basına yansıyan Batı Çalışma Grubu Kriz Masası Kurulu listelerinde onun da adı vardı.

Bu listelere istinaden Nisan 2012’de bir operasyon daha yapıldı. Listede adı olan, hatta olmayan, BÇG toplantılarına hiç katılmayan isimler dahi gözaltına alınıp, tutuklanırken, o günlerde Topçu Kurmay Albay olan Ertuğrul Gazi Özkürkçü’yle ilgili uygulama iddialara göre, şöyle oldu:

Özkürkçü Savcılığa özel olarak davet edildi ve ifadesi de özel bir oturumda alındı. İfadesinde, “28 Şubat konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum dediği öne sürülen Özkürkçü’nün tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Peki bundan sonra Özkürkçü kızağa veya pasif göreve mi alındı?

Aksine, 4 ay sonraki YAŞ toplantısında Tuğgeneralliğe terfi etti. Hemen ardından da Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı’na getirildi.

Önemli bir not daha:

Bugün başlayan 28 Şubat davasında, tutuksuz sanıkların tamamına yakını hazır olduğu halde Özkürkçü Paşa gelmedi, rapor gönderdi. Bu demektir ki, İletişim Daire Başkanlığı’ndan da raporlu. Duruşma kulislerinde gün boyu Özkürkçü’nün davadaki konumunun ötesinde, Çankaya Köşkü’ndeki "özel" selâmına gelen tepkilerden rahatsız olduğu için rapor aldığı konuşuldu.

Herhalde şu olay bile 28 Şubat davası ve AKP iktidarının bu davadaki duruşu hakkında bir fikir vermeye yeter!..

Silivri, Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Sincan, Mamak ve Şirinyer’e kucak dolusu sevgiler

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Müyesser Yıldız Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü arşiv