O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu

PKK’nın Bingöl’de şehit ettiği Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin için...

PKK’nın Bingöl’de şehit ettiği Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin için Cuma günü yapılan törenden sonra dün de İzmit Cengiz Topel Havaalanı’ndan kalktıktan 7 dakika sonra Kartepe’de düşen helikopterde şehit olan 4 askerimizden Rad. Astsb. Kd. Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 1

Yine anlaşılmaz sıkı güvenlik önlemleri, her yerde polis kamera ve objektifleriyle. Neden? Artık Ankara’da şehit cenazeleri halka açık değil ki!.. Devlet ricalini, şehit yakınlarından, asker, polis ve basın mensuplarından mı koruyorlar?

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 2

Bu noktaya nasıl geldiğimizi anlamak için şöyle bir hafızamı yokladım.

17 Mayıs 2006’da Alparslan Arslan’ın Danıştay’a düzenlediği saldırıda katlettiği İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in Kocatepe’deki cenazesi epey olaylı geçmiş, hükümet üyeleri protesto edilmişti.

Ondan sonra cenazelerde “VIP” uygulamasına geçildi. Devlet ricali ile halkın arasına barikatlar kondu.

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 3

Son olaylı cenaze de Balyoz kurbanı Albay Murat Özenalp’inkiydi. Mamak’ta kahrından beyin kanaması geçirmişti. Cenazede “devlet” yok, sadece Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu ile birkaç CHP milletvekili vardı. Belki de o yüzden bariyerler konmamış, herkes cenaze törenine katılabilmişti. Tutuklu yakınları haklı olarak tepkiliydi. Tüm tepkiler de Bostanoğlu’na yöneltildi. Sonrasında güvenlik güçlerinin slogan atanların tespit edilmesine çalıştığı duyuruldu.

Anladığım kadarıyla işte bu cenaze töreninden sonra Kocatepe halka kapatıldı.

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 4

Şehit babasının dönemin Başbakanı Erdoğan’a kına gönderdiği için hapis cezasını çarptırıldığı bir ülkede, şehit cenazesinin halka kapatılmasını sormanın ve sorgulamanın bilmem bir anlamı kalmış mıdır?!.

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 5

CHP- MHP NEREDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şehit polis müdürü Atıf Şahin’in cenaze törenine katılırken, MHP’den hiç kimse gelmemişti. Evet, o gün tüm MHP’liler Kızılcaham’da kamptaydı, ama dün Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun cenaze törenine de gelen olmadı. CHP’den de katılım yoktu. Siyasilerin şehit cenazelerine ilgisizliğini neye yormak lâzım acaba?

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 6

Danıştay hâkimi merhum Mustafa Yücel Özbilgin’in cenaze töreninde en çok tepki gösterilen, hatta fiili saldırıya maruz kalan kişi dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’ti. Şimdi TBMM Başkanlığı yapan Çiçek hem Cuma günkü, hem dünkü şehit cenazesine gelen tek isim oldu.

Hükümeti temsilen sadece Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın katıldığı cenaze töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel başta olmak üzere TSK komuta kademesi ise tam kadro hazırdı.

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 7

NİYE BU KADAR ÇOK KAZA-KIRIM OLUYOR

Şehit Mehmet Üstçavuş’un silah arkadaşı denizciler çok üzgündü. Kendi aralarında son dönemde TSK’da ne kadar çok “kaza-kırım” yaşandığını konuştular.

Afyon’daki cephanelik patlamasında 25 şehit... İzmir Askeri Tershane’de TCG Değirmendere gemisinin yan yatması sonucu 10 şehit... Helikopter kazaları... Doğu-Güneydoğu’da sık sık askeri araçların kaza geçirmesi...

Kumpas davaların TSK’ya indirdiği “balyoz”un faturası mıydı? Evet, “Tecrübe Hasdal, Silivri, Mamak’a hapsedildi. Personel yetiştirilemez oldu. İnsanlar göreve gitmekten kaçınır hale geldi. Personel azalması iş yüküne ve yorgunluğa yol açtı” kanaati hâkimdi.

Deniz Kuvvetleri Güney Görev Grup Komutanıyken tutuklanan, Silivri’de kanser olan emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanıyken, Yargıtay’ın Balyoz cezalarını onamasına tepki için istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek ve yine Balyoz’dan hapis yatan birkaç emekli veya muvazzaf subayın Mehmet Üstçavuş’un cenazesine gelmesi belki bundandı. Kumpas davalar süresince tutuklu askerleri hiç yalnız bırakmayan gazilerimizin de Kocapete’de olması elbette anlamlıydı.

ÖZEL’DEN İLGİNÇ MORAL MESAJI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, baba Nihat, anne Leyla ve engelli kardeş Nahide Karakaşoğlu başta olmak üzere şehidin tüm yakınlarına tek tek başsağlığı diledikten sonra komutanların olduğu bölüme geçip, cenaze namazını beklemeye başladı.

Bu arada emekli bazı komutanlarla hararetli şekilde konuştuğu görülen Orgeneral Özel’in sınırdaki durumu anlattığı, “Askerimizin morali çok yüksek. Hatta yeni evlenen bir askerimiz var. Balayına gitmemiş göreve gelmiş. Git dediğimiz halde, gitmedi” dediği öğrenildi.

SEDAT PEKER ÇELENGİ

Cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, TSK, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Milli Savunma Bakanlığı’nın çelenkleri yan yana konmuştu. 1-2 metre ötede ise çok dikkat çekici bir çelenk vardı; Ergenekon davasından 10 yıl hapis cezası alan Sedat Peker’in çelengi.

Dün tam 7 şehidi toprağa verdik. Helikopter kazasında kaybettiğimiz 4 asker ve Erdoğan’ın mitinginden dönerken yaşanan kazada şehit olan 3 polisi. Mekânları cennet olsun. Hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 8

Müyesser Yıldız

Odatv.com

O şehit cenazesinde CHP de MHP de yoktu - Resim : 9

atıf şahin arşiv