O Beşiktaş’ın karşısında kim durabilirdi

Muzaffer Ayhan Kara yazdı

Süper Lig’de 14. hafta önceki akşam oynanan iki maçla geride kalırken Başakşehir GS’ın bir puan önünde lider. Göztepe, Bursaspor ve Kayserispor deplasmanda galip gelirken haftanın maçı BJK-GS derbisiydi kuşkusuz ve siyah beyazlılar sezonun en iyi ve kreatif futboluyla taraflı tarafsız bütün futbol kamuoyunun takdirini kazandı.

SEZONUN EN İYİ BJK’SI

Kara Kartal tarihi farkı kaçırdığı maçta 3-0 galip gelirken 3. gole imza atan Negrado’yu da kazandı. Oğuzhan ve Tolgay’la maça başlayıp Talisca’yı kulübeye çeken Şenol Güneş’in elindeki silahlar o kadar çok ki, birisi sussa diğeri patlıyor. Sağbekteki Gökhan da derbide sezonun en parlak oyununu oynadı ve Queresma ile birlikte GS’ın sol tarafını adeta felce uğrattı. BJK’nın bir de Atiba’sı var ki her eve lazım cinsten. Bir kez daha helal olsun dedirtti. Futbola ve gole doymayan Cenk de her türlü övgüye layık.

TUDOR İKİ NUMARA KÜÇÜK

GS ise onca geniş ve kaliteli kadrosuna karşın BJK karşısında sürklase oldu. Evet, o Beşiktaş’ın karşısında kimse duramazdı gerçekten de. Fakat şurası kesin ki Tudor sarı kırmızılılara iki numara küçük geliyor. GS devre arasına kadar bu yaraya neşter vurmalı ama Fatih Terim’le değil. Bu Terim dönemi artık bitmeli.

ÜST SIRALAR ŞEKİLLENİYOR

Başakşehirspor istikrarlı futbolunu sürdürürken sessiz sedasız liderliğe oturdu ve sezon sonuna kadar da zirve yarışına ortak olabilecek gözüküyor. FB de krizi atlatarak eksiklerine karşın bu hafta rahat bir galibiyet aldı ve “Yarışta ben de varım” mesajı verdi.

Rakiplerini 3-0’la geçen Bursaspor ve Trabzonspor’un üst sıralara doğru ayak sesleri duyuluyor artık iyice. İki takımın da kaliteli ve çalışkan hocalara sahip olması önemli bir avantaj…

DEPLASMAN SEVER GÖZTEPE

Bu arada deplasman seven bir takım da Göztepe; iyi oynamasa da Karabüspor’u son haftalarda susan golcüsü Jahoviç’in golüyle devirdi ve ikinci yükseliş dönemini sürdürdü. İzmir’in sarı kırmızılarının bir başarısı da çok gol yiyen bir ortalamayı geride bırakıp kalesini üç maçtır gole kapatması. Tabii bu hafta biri penaltı olmak üzere en az beş yüzde yüz gollük pozisyonu bertaraf eden Beto’nun da hakkını teslim etmek gerek. Göztepe’de Beto’nun yanında Castro da yıldızlaştı bu hafta; ayrıca takımda başta Traore, Jahoviç ve Gouffran olmak üzere hemen herkes görevini yaptı. Jahoviç, gol krallığında 13 gollü Gomis’i 12 golle takip ediyor. Jahoviç’in bu sezon 20 golü geçeceğini umuyorum. Göztepe’nin 14 haftalık performansına bakıldığında mevcut kadroyla hedefini tutturacağını, ligi 7-13 arasında bir sıralamada tehlike hattına düşmeden tamamlayacağını belirtmek kehanet olmaz. Ancak daha rahat bir şekilde sezonu götürmek için, performansını sıçratmak için olası sakatlık, formsuzluk, ceza gibi faktörler de dikkate alındığında en az iki transfere ihtiyacı var. Bunlardan birisi kreatif bir orta saha oyuncusu, biri de her iki kanatta görev alabilecek bir forvet olmalı.

SİVASSPOR’DA İYİ GİTMEYEN BİR ŞEY VAR

İyi başlayan ligin yeni takımlarından Sivasspor haftalardır kötü gidişini durduramıyor. Samet Aybaba’nın yüzünü hiç bu haftaki kadar kötü görmemiştim. Sivasspor’un stratejik bir hamle ile, yeni bir bakışla lige devam etmesi gerek. İlk haftalarla son haftaları mercek altına alıp doğru gitmeyen nedir, bakması gerek. Bu hafta kendi evindeki Başakşehirspor maçı çok kritik.

15. HAFTADA LİGİN ALTI

15. Hafta ligin altındaki takımların birbirleriyle mücadelesine sahne olacak. Osmanlıspor-Alanyaspor, Konyaspor-Karabükspor, Antalyaspor-Gençlerbirliği karşılaşmaları dikkat merkezinde olacak. Ligin iki yeni takımı Y. Malatyaspor ve Göztepe de Malatya’da karşılaşacak. Kayserispor-Beşiktaş ve Bursaspor-FB maçları en çekişmeli maç olmaya aday.

Süper Lig gittikçe kızışıyor, devre arasına doğru üstteki ve alttaki sıralamalar yavaş yavaş netleşecek, öyle gözüküyor.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara odatv arşiv