O belgeden Oktarcı isim çıktı

TCDD konuşulmaya devam ederken, yıllardır TCDD bünyesinde görev alan Ömer Tangül isimli kişinin de Oktarcılarla bağlantısı çıktı...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) yaşanan tartışmalar bitmek bilmiyor.

TCDD bünyesinde görev alan Ömer Tangül isimli kişinin de Oktarcılarla bağlantısı çıktı.

“DİNİ KONULAR” KONUŞUYORLARDI…

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne dair iddianamede Ömer Tangül isminin de geçtiği görüldü. Oktar davasının müştekilerinden olan B.B., ifadesinde Ömer Tangül ismini veriyor.

B.B., ifadesinde, Ankara’da, Oktarcı birtakım isimleri sıralarken Ömer Tangül’ün de ismini açıklıyordu. B.B., Tangül’ün de ismini saydığı örgüt üyeleriyle “dini konular” konuştuklarını aktarıyor.

İşte B.B.’nin o kritik ifadesi:

“Global Yayıncılıktan Sibel Sayın Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan alacağım harçlığı ve KYK’da alacağım burs parasının yatacağı zaman yani her ayın 7 ve 8’i olarak hatırladığım zamanlarda telefonla arayarak alacağım paraları İNFAK etmemi yani Global Yayıncılık hesabına yatırmamı söylerdi. Bende Allah rızası için kendimden kısarak paraları buraya yatırırdım. Üniversitemi 2014 yılında Bingöl’de bitirdim ve 8 Haziran 2015’te Ankara ya atandım. Burada Kızılay’da Karagöz Pastanesinde Adnan Oktar grubunda olan şu anda isimlerini Ömer TANGÜL, Yusuf, Esma Hanım, Şevval, Yasin, Ömer, Hanife, Özlem (Soyadlarını hatırlamıyor) gibi şahıslar olmak üzere isimlerini hatırlayamadığım 20 kişi ile buluştuk, Burada herkes dini olarak değişik konular anlatıyordu, benim de bayağı ilgimi çekti, Sosyalleşmeye başladığımı düşündüm, Bu durum haftada 2 kez olmak üzere Çarşamba ve Pazar tekrarlanmaya başladı, Aradan 1 ay geçtikten sonra İstanbul Beykoz da iftar daveti düzenlediler, Bende Ankara’dan arkadaşlar ve ablam olmak üzere İstanbul Beykoz’daki davetin olduğu Mihrabat korusuna geldik, Adnan Oktar burada bize sadece 2 dakika görünüp yani masaları dolaşıp çekip gitti, Biz iftarı yaptıktan sonra tekrar Ankara’ya döndük.”

“KARDEŞLERİM” ARASINDA ÇIKTI

2018 yılında Oktar cemaatine yapılan operasyonda kritik belge ve materyaller ele geçirilmişti.

Polisin ele geçirdiği dijital materyaller içerisinde Ömer Tangül’le ilgili dikkat çeken bir belge de çıktı.

Ele geçirilen Oktarcı bir ismin hardiskinden alınan imaj raporları arasında, Excel tabloları içerisinde, soruşturmada isimleri geçen Oktarcı 146 farklı kişinin bölgesi, ismi ve Facebook hesabını gösteren bir liste tespit ediliyordu. Söz konusu liste, “kardeşlerim” ismini taşırken, bu liste içerisinde Ömer Tangül’ün de ismi yazılıyordu.

İşte o liste:

O belgeden Oktarcı isim çıktı - Resim : 1

TEZ YAZDI

Öte yandan, Ömer Tangül’ün, sosyal medya profilinde de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda yaklaşık 11 yıldır görev aldığına dair bilgiler yer alıyor. Tangül, Mart 2011’de bakanlığa girdiğine dair bilgilere de profilinde yer veriyor. Geçmişte Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcısı olan Ömer Tangül, bugün söz konusu Bakanlığa bağlı olan TCDD'de görev alıyor.

İşte Ömer Tangül'ün profili:

O belgeden Oktarcı isim çıktı - Resim : 2
O belgeden Oktarcı isim çıktı - Resim : 3

Tangül’ün ayrıca 2014 yılında “Avrupa Birliği Demiryolu Reformu Deneyimleri ve Türk Demiryolu Sektöründe Serbestleşme Çalışmalar” başlıklı bir tezi de bulunuyor. Tangül’ün, söz konusu tezini 2014 yılında yazdığı görülüyor.

İşte Tangül'ün o tezi:

O belgeden Oktarcı isim çıktı - Resim : 4
O belgeden Oktarcı isim çıktı - Resim : 5

DAHA ÖNCE DE ORTAYA ÇIKMIŞTI

TCDD’nin başına geçen aylarda, Sun Group şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Oktarcı Abdülkerim Murat Atik atanmıştı. Odatv, Atik’in Oktar’la ilişkisine dair birçok bilgi ortaya çıkarmıştı. Atik, çok kısa süre sonra görevinden alınmıştı.

Hakan Erol

Odatv.com

O belgeden Oktarcı isim çıktı - Resim : 6

KİTABI İNCELEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Oktar cemaati TCDD Hakan Erol oktar Ömer Tangül