O Başkan artık İYİ Parti'li

MHP Genel Başkanlığına aday olduğu dönemde Meral Akşener’i davul zurna ile karşıladığı için MHP’den ihraç edilen Çorum’un Sungurlu İlçesi Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, İYİ Partiye geçti.

Çorum'da Sungurlu İlçe Belediye Başkanı MHP’li Abdulkadir Şahiner, 16 Mart 2016 tarihinde ilçeye gelen MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ı karşıladığı için Devlet Bahçeli’yi kızdırmıştı.

Şahiner'in, 16 Ekim tarihinde toplanan Çorum İl Başkanlığı Disiplin kurulunun yaptığı gizli oylama ile partiden ihraç edilmesine karar verilmişti. Karar, MHP Genel Merkezince onaylanıp Başkan Şahiner'e tebliğ edilmişti.

Şahiner, konuya ilişkin, "Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücülüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç etmeye kimsenin gücü yetmez. Genel merkez dahil hakkımı hiçbirine helal etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

ARTIK İYİ PARTİLİ

Uzun süredir İYİ Parti'ye geçeceği konuşulan Şahiner, resmen İYİ Partil'i oldu. Miting için Çorum’a gelen Akşener, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ve belediye meclis üyelerine İyi Parti'nin rozetini taktı. Şahinere'den övgüyle bahseden Akşener, "Kendisi benim abimin erkek kardeşi, birbirimize emanetiz. 'Niye ablanı bekletiyorsun' dedim. Allah razı olsun, beni mahcup etmedi" dedi

İYİ Parti'ye geçmekten mutlu olduğunu belirten, Şahiner ise, "Türkiye'de iyi şeyler olacak. Mücadelemiz İYİ Parti'de devam edecek" dedi. Mitinge katılar İYİ Parti yöneticileri ve Sungurlu'dan mitinge gelen partililer Şahiner'i tebrik ettiler.

O Başkan artık İYİ Parti'li - Resim : 1

ODATV DUYURMUŞTU

MHP’li başkanın partisinden ihraç edildiğini ilk Odatv kamuoyuna duyurmuştu.

Başkan Şahiner, o dönem, “MHP'den ihraç edildiğimi dün ulaşan tebliğ ile öğrenmiş bulunuyorum. Beni partiden ihraç edebilirler ama ülkücülüğümden ve milliyetçiliğimden ihraç edemezler. Genel merkez dahil hakkımı hiç birine helal etmiyorum. Şehit kanlarının vebali hepsinin boynuna! Bundan önce olduğu gibi bundan sonra ki süreçte dava arkadaşlarımla birlikte ortak bir karar alıp, onu uygulayacağız” diye belirtmişti.

Servet Seyfettin Mete

Odatv.com

O Başkan artık İYİ Parti'li - Resim : 2

MHP Çorum arşiv