Nerede buluştular

Dün, yani 24 Eylül akşamı Marmaris Uluslararası 1. Kısa Film Festivali’nin galası gerçekleştirildi. Türkiye’nin önemli isimleri konuk olarak...

Dün, yani 24 Eylül akşamı Marmaris Uluslararası 1. Kısa Film Festivali’nin galası gerçekleştirildi. Türkiye’nin önemli isimleri konuk olarak çağrıldı. Jüri Vecdi Sayar başkanlığında toplanıp, ön jürinin elediği filmleri gözden geçirecek ve değerlendirmesini yapacak.

Marmaris Belediyesi birbirinden değerli elliye yakın konuğu ağırladı. Gala gecesi muhteşemdi ve Martı Otel’in ev sahipliğinde tüm konuklara müthiş bir ev sahipliği yaptı. Gecenin en ilginç noktalarından biri de, bir anda tüm Martı Otel ve çevresinde havayi fişeklerin patlaması ve ortalığı gündüz aydınlığına çevirmesiydi.

Festivali Marmaris Belediyesi, Genel Sekreter Sedat Kirt, festival komitesi başkanı Şeref Öztürk, Aylin Çalışkan, MARTAB ve MarmarisSanart topluluğu üstlendi.

Konuklar,bu gün Marmaris Belediyesi’nin düzenlediği bir tura çıktılar. Akşam ise yine kentte film gösterimleri ve organizasyonlara katılacaklar.

Ünvanlarını bir kenara koyarak yazıyorum: Oğuz Oyan, eşi sevgili Işın Oyan, Suat Çağlayan, Emine Ülker Tarhan, ilk kez karşılaştığım “ama Ülker hanımın hep umurunda” dediği eşi Umur Tarhan, Gülşen Karakadıoğlu, Sabah Duru, Orhan Aydın, Engin Ayça, Gülsen Ayça Tuncer , Ahmet Müfit Bayram, Süheyl Batum, Hilmi Etikan, Hayri Çölaşan, Zeynep Altıok ,Arif Keskiner,Safa Önal,Ertem Göreç ve belki de unuttuğum yüzü aşkın isim.

Galanın sunuculuğunu Çiğdem İrtem yaptı. Yanında da yakın dostu Murat Konuk. Nasıl bir güzellikti ikisinin de açılışı yapması ve konuklara “hoşgeldiniz” demesi. Herkes nasıl özenliydi, nasıl karşısındakine saygılıydı, nasıl susup da karşısındakini dinlemeye hazırdı.

Çiğdem İrtem’in babası Fuat “amca”, gerçekten amcam olan Alparslan İdil’in devre arkadaşıymış. Rica ettim, galaya katılırmısınız dedim. 87 yaşında ve geldi. Nasıl bir cumhuriyet adamı, nasıl bir Atatürk düşkünü, nasıl bir Refik Saydam, Hasan Ali Ediz,

Bunu Marmaris yaptı. Sevgili başkan Ali Acar rahatsızlığı nedeniyle galaya katılamadı, ama yüreği orada atıyordu, eminim.

Yorgundum, stresliydim, gergindim ama gece bittiğinde yeni sünnet olmuş çocuk gibi bir travmayı atlatmış olmanın rahatlığındaydım. Bilebildiğim kadarıyla hiç sorun olmadan Marmaris Belediyesi, Festival Komitesi ve can dostlarım işi halletmişti.

Sabah tüm konukları tek tek aradım, rahatlarının yerinde olup olmadığını, kaldıkları yeri, kendilerine verilen hizmeti sordum, sorun yoktu.

Sonra sevgili Barış Pehlivan’ı aradım ve bunun haberini yapmak istiyorum, dedim.

“Abi ne zaman haber yapacağım dedin de, biz hayır dedik,” diye kaya gibi cevap verdi.

Tüm ihtişamıyla Marmaris Uluslararası 1. Kısa Film Festivali başladı, gerisi seneye...

Mümtaz İdil

Odatv.com

Safa Önal Arif Keskiner zeynep altıok Hayri Çölaşan Hilmi Etikan Süheyl Batum sabah duru Gülsen Ayça Tuncer Engin Ayça Orhan Aydın Ertem Göreç gülşen karakadıoğlu Umur Tarhan Ahmet Müfit Bayram mümtaz idil arşiv