Necdet Özel, Özkök ve Yalman’dan daha beterdir

Emekli Deniz Tümamiral Semih Çetin, Ahmet Hakan’ın TV programında özellikle duymak istediğimbir konuyatemas etti. “Ben, bundan sonra Hilmi Özkök’e...

Emekli Deniz Tümamiral Semih Çetin, Ahmet Hakan’ın TV programında özellikle duymak istediğimbir konuyatemas etti. “Ben, bundan sonra Hilmi Özkök’e ne de Aytaç Yalman’a komutanım diye hitap etmem”dedi.

Eksik söyledi. Ben tamamlayayım:

“Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’a ‘Komutanım’ demek, Türk Ordusu’na hakaret olur!..

Ve daha da önemlisi, bence şunu da eklemeliydi:

Necdet Özel, Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman’dan da beterdir!

Çünkü, çarkın başında o vardır. 30 Ağustos’tan tutun da selam/sabah’a varana kadar armağanları devam etmektedir.

Dostlar… Balyoz Davası’nı ve Türk Ordusu’na düzenlenen diğer tüm kumpasları artık net bir şekilde konuşmamız… Tezgâhları açık açık ortaya dökmemiz ve bütün suçluları afişe ederek en ağır biçimde hesap sormamız şarttır.

Pasifler… Hainler ve işbirlikçiler… Korkaklar, çıkarcılar ve teslimiyetçiler deşifre olmalıdır. Hangi adı taşırlarsa taşısınlar…Askerîünvanları ve isimleri - ister Özkök ister Yalman olsun!.. İsterse hâlihazırda görev başında bulunan ve komutan ünvanı ile boy gösterenlerin üzerinde konuşulabilmelidir.

ORDU-DEVLET-MİLLET GELENEĞİ

Doğulu toplumlar, özellikle Türkler;batı’nın klasik şablonuna uymayan bir çizgi izlemişlerdir tarih boyunca.Batı’da Roma İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra yaşananve ulus devletler aşamasına kadar ulaşan süreç, Asya coğrafyasında farklıdır.

Silahlara sahip olan ordu, devlet’i kurmuş ve o coğrafyadaki toplumu yönetmiştir. Orta Asya’da… Selçuklu’dan Osmanlı’ya… Hareket Ordusu’ndan İttihat ve Terakki’ye ve Mustafa Kemal’e kadar hep böyle olagelmiştir.

Bir zamanlar Rus Bolşevikler, MirseyidSultangaliyev’e ilerici güçlerinin olmadığını söylemiş, o da şöyle bir cevap vermişti: “Benim ilerici güçlere ihtiyacım yok… Sizin kast ettiğiniz anlamda işçi sınıfına… Çünkü benim 25 bin ilerici Tatar atlım var.”

TC döneminde hataları olmamış mıdır Ordu’nun? Elbette olmuştur.

Yanlış yapmamış mıdır hiç? Elbette yapmıştır.

BugünDünya’nın izlediği yolda sivilleşme trendi ağırlık kazanmaktadır. AB ya da benzer ulusötesi oluşumlara dahil olabilmek için militarist renkler giderek yok edilmek zorundadır. Tamam.

Tamam da, genelde hep roformcu ve ilerici olmuştur ordu. Bu toplumun en fazla güvendiği bir kurum,hızla iğdiş edilme sürecine girmiştir Türkiye’de. Ordu, bizim sigortamızdır inancı yok olmuş gibidir.

Türk Toplumu’naempoze edilmeye çalışılan şablon başkadır, yüzlerce yılınalışkanlığı başkadır oysa. Yıllarca Türk Solu’nda askeriye ile işbirliği yapıp yapmama veya hangi mesafede durma tartışması da bitmiştir artık.

YA PASİFLER… YA KORKAKLAR… YA ÇIKARCILAR…

Türk Ordusu’nun içinde yer alan idealist ordu mensuplarının adına;Özkök, Yalman ve Özel paşalara soruyorum:

Yanlış anlayıp olayı saptırmayın sakın. Kimse sizden darbe-marbe beklemiyor. O devirler geçti artık.

Fakat…Sivil kurumların yöneticilerinin bile düşmeyeceği bir gaflet içinde pasif, korkak ve çıkarcı davrandığınızın farkında mısınız?

Balyoz’da, Ergenekon’nda ve tüm diğer davalarda yasalar adına bahanesi ile bunca masum insanın yıllarca içeride tutulduğunun… Can verdiğinin… Ve sahipsiz bırakıldığının hesabını verecek misiniz?

Millet bunu istiyor. Bekliyor.

Bu hesabı verin… Bu hesabı arayın… Bu hesabı verdirtin.

Yoksa yakın bir tarih – er veya geç, hesabı sizden soracak!

Halit Kakınç

Odatv.com

necdet özel Balyoz arşiv