Odatv sahadan bildiriyor: Mustafa Denizli'nin gözyaşları

Muzaffer Ayhan Kara yazdı: Maç sonunda Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin gözyaşları maçın anlamlı yanlarındandı...

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda 6 puanlı 9. sıradaki Altay ile 5 puanlı 12. sıradaki Göztepe karşı karşıya geldi.

Hafta içi çarşamba günü iki kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Mehmet Sepil gündüz İZVAK toplantısında akşam da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in verdiği yemekte bir araya gelerek sıcak dostluk mesajları vermişlerdi.

Göztepe teknik direktörü El Maestro maça Başakşehir maçında sakatlanan Murat'ın yerine Kerim, Jahovic'in yerine de son maçta ikinci yarıda onun yerine giren Tijaniç'le başladı.

Altay'da ise Kaptan İbrahim 11'de başlamadı.

İki İzmir takımının maçında düdük çalan isim de İzmir Bölgesinden Halil Umut Meler'di.

Stadın yüzde 50'sini dolduran ve tribünleri siyah beyaza boyayan Altay taraftarı maçtan 1 saat öncesinden tezahürat yaparak takımına moral verdi.

Karşılaşmayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya ile Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici birlikte izlediler.

Bir süre önce Adana Demirspor ile yollarını ayıran teknik direktör Samet Aynaya da protokolde maçı izleyenler arasındaydı.

Maçın ilk 10 dakikası kontrollü bir orta saha mücadelesine sahne oldu. Bu dakikadan sonra Göztepe rakip kalede daha çok gözükmeye başladı. 12.dakikada Altay kalesi büyük tehlike atlattı; Berkan'ın frikiğine Soner'in kafasında kaleci Lis'in güçlükle dokunduğu top direkten geri geldi. 15'te Laurency'nin sert şutu defansa çarparak az farkla üstten dışarı çıktı.

Arkadan Altay atakları geldi; Bamba'nın kafası üst direği yalayıp dışarı çıktıktan hemen sonra ceza alanında Kappel'in düşürülmesiyle verilen penaltıyı Da Silva yandan dışarı attı

25'te penaltı kullanan ve gole çeviren taraf ise Göztepe oldu. Halil'in düşürülmesine ofsayt çalan hakem uzun VAR incelemesi sonrası beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Soner kaleci ve topu ayrı köşelere gönderdi.

Tribünlerde dakika 35 olduğunda İzmir Marşı söylendi.

43'te ise sahaya giren beklenmedik bir konuk vardı; uzun uğraşlar sonucu Göztepe kaptanı Halil köpeği kucaklayarak görevliye teslim etti.

Odatv sahadan bildiriyor: Mustafa Denizli'nin gözyaşları - Resim : 1
Odatv sahadan bildiriyor: Mustafa Denizli'nin gözyaşları - Resim : 2

(Sahaya girip yaptıklarıyla İzmir derbisinin önüne geçen dostumuzu stadyum dışında yakaladım. Israrlı sorularımıza oyun oynayarak yanıt verdi...)

Maçın ilk sarı kartını ilk yarının uzatmasında kontratakla çıkan Göztepe'de Halil'i indiren Murat gördü.

Çok çekişmeli ve karşılıklı ataklarla geçen ilk yarı 1-0 Göztepe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

El Maestro ikinci yarıya Laurency-Baku değişikliğiyle başlayarak orta alanı güçlendirdi.

Altay'da ise ikinci yarıya başlarken İbrahim oyuna dahil oldu.

60'ta o ana kadar sahanın en iyisi İrfan Can Altay forvetinin altı pastan kafasını inanılmaz bir refleksle kornere çelerken alkışı hak etti.

62'de Da Silva çıkıp Paixao oyuna girerken tribünlere saç baş yolduran Brezilyalının neden bu kadar sahada kaldığını kimse anlayamadı.

Altay'ın golü beklenmedik bir anda geldi; Kappel'in kalabalık ceza alanındaki vuruşu defansa çarparak filelerle buluştu ve skora denge geldi.

70'teki golden sonra sahneye 75'te Altay'ın Marko Paşa'sı çıktı; sağdan eski Göztepeli Poko'un ortasına penaltı noktasında vurduğu sert kafa az farkla yandan dışarı çıkarken tribünler ayağa kalktı.

79'da Marko Paşa gecikince Altay galibiyet sayısından oldu.

87'de Kahraman'in kaptırdığı toptan sonra Göztepe'yi ipten alan Dino bir dakika sonra Soner'in kornerinde kafayı nefis vurdu, Lis güçlükle çıkardı.

Maçın uzatma bölümlerinde sahneye TFF 1'in son üç sezonunun gol kralı Marko Paşa çıktı ve İrfan Can'ı kelimenin tam anlamıyla avlayarak takımını öne geçirdi.

Maç biterken Kerim'in dokunamadığı top maçın skorunu belirledi; Altay:2-Goztepe:1

MAÇIN GENEL GÖRÜNÜMÜ

İki penaltının verildiği maçta Göztepe penaltıyı gole çevirdi ama ikinci yarıda âdeta Altay'a teslim oldu.

Etkisiz Ndiaye ve Halil ile beklenen etkin kontratak oyununu oynayamayan sarı kırmızılılar hayal kırıklığı yarattı.

Denizli, deneyimiyle maça damga vuran isim oldu. El Maestro'nun yanlış değişikliklerine karşı doğru hamleleri ile maçı koparmayı bildi.

Altay'ın kazanmasında bir etken de maç boyunca takımını ateşli destekleyen müthiş taraftardı.

Bu sonuçla İzmir derbisinin kazananı Altay puanını 9'a çıkararak sahadan mutlu ayrılan taraf olurken Göztepe 5 puanda kaldı.

Maç sonunda Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin gözyaşları maçın anlamlı yanlarındandı.

Odatv sahadan bildiriyor: Mustafa Denizli'nin gözyaşları - Resim : 3

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

mustafa denizli