Milli Eğitim Bakanlığı kayıp 1.4 milyon liranın peşine düştü

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemi’ne Entegrasyonu projesi kapsamında 2 milyon Euro’nun 296 bin Euro’luk bölümünün kaybolduğu ortaya çıktı...

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemi’ne Entegrasyonu projesi kapsamında 2 milyon Euro’nun 296 bin Euro’luk bölümünün kaybolduğu ortaya çıktı. Bakanlık söz konusu olayın ardından soruşturma başlattı. Soruşturmaya konu olan rakam bugünkü kurla TL cinsinden yaklaşık 1.4 milyon liraya denk geliyor.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemi’ne Entegrasyonu projesi kapsamında, genel müdürlüğün banka hesabından proje için oluşturulan hesaba, 2 milyon Euro’nun TL’ye çevrilerek aktarılması istendi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel tarafından imzalanan yazıyla proje için MEB’in bütçesinden 1 milyon 713 bin Euro aktarıldı. Ancak harcama bakiyesi ibraz edilen bu kısmın dışında 296 bin 856 Euro’ya ne olduğu resmi olarak anlaşılamadı.

Maliye Bakanlığı bunun üzerine harekete geçti. Muhasebat Genel Müdürlüğü, araştırma sonucunda yazdığı yazıda, “296 bin 856 Euro için bugüne kadar herhangi bir belge ibraz edilmediği gibi söz konusu tutar banka hesabına iade edilmediğinden talimatı veren Ali Rıza Altunel adına borç kaydı yapılmıştır” diyerek paranın peşine düştü.

Bakanlığın bu yazısının ardından MEB Ali Rıza Altunel hakkında soruşturma başlattı. Odatv’ye konuyla ilgili açıklama yapan Altunel, “Bu para cebimde kalmamıştır. İşlemler sırasında prosedürden kaynaklanan bir hatadan dolayı böyle bir durum oluşmuştur” dedi.

Edinilen bilgiye göre soruşturmaya konu olan 296 bin Euro’luk bölümün proje için fazla gelen bir miktar para olduğu iddia edildi. Bu para hakkında belge ibraz edilmemesinin nedeni ise işlemi yürüten memurların eksik evrak hazırlaması olduğu ileri sürüldü. Öyle ki iddiaya göre söz konusu para bankadaki hesaba aktarıldığı gün, MEB’in hesabına geri gönderildi.

Fakat bu açıklamalara tatmin olmayan bakanlık konuyla ilgili soruşturma başlatarak söz konusu paranın kullanılıp kullanılmadığını araştırıyor.

İşte o belgeler:

Milli Eğitim Bakanlığı kayıp 1.4 milyon liranın peşine düştü - Resim : 1

Milli Eğitim Bakanlığı kayıp 1.4 milyon liranın peşine düştü - Resim : 2

Milli Eğitim Bakanlığı kayıp 1.4 milyon liranın peşine düştü - Resim : 3

Milli Eğitim Bakanlığı kayıp 1.4 milyon liranın peşine düştü - Resim : 4

Mert Taşçılar

Odatv.com

Mert Taşcılar odatv arşiv