Dr. Hasan Vasfi Altay: MHP'de BOP projesine direnecek bir isim yok mu

Son dönemde MHP siyasetle hamaseti, tepki koymakla lafazanlığı birbirine karıştırmış, en çetrefil konularda pasif kalmış veya iktidara destek çıkmış...

Son dönemde MHP siyasetle hamaseti, tepki koymakla lafazanlığı birbirine karıştırmış, en çetrefil konularda pasif kalmış veya iktidara destek çıkmış ve sonuçta ideolojik tabanını yitirmiştir. Habur rezaleti ve Oslo görüşmelerine rağmen milliyetçilik AKP’nin kontrolü altındadır. (Bu nasıl oluyor demeyin, ben de bilmiyorum). Eski tüfek MHP’lilerin bile kafası karışıktır.

Kaset zımbırtısıyla Deniz Bölükbaşı gibi partinin kurmayları harcanmış, Ümit Özdağ gibi milliyetçi aydınlar dışlanmıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ehven-i şer muhasebesi yapılmış, referandumda MHP kendi kitlesine sahip çıkamamıştır. Terör ve uluslararası kumpasla oluşan ayrışma sürecini milliyetçi bir parti çaresiz seyretmektedir. Bu akametin hesabını birileri vermek durumundadır. Öyleyse liderlik katından başlayarak MHP’de değişim şarttır. Devlet Bahçeli partinin onursal başkanlığını yürütmeli, bayrağı karizmatik ve BOP projesine direnecek bir isme bırakmalıdır. Üzerine vazife mi diye sorarsanız, MHP’nin derdi elbette üzerime vazife değildir. Zaten ben milliyetçi de değilim. Ama uygulanan milliyetçiliğin de kalite içermesini isterim. MHP’de teori ve pratik paralel yürümeli, entelektüel kimliklerin sesi daha gür çıkmalıdır.

ABD ve İsrail kumpasında Suriye ile dalaşmanın milliyetçi düşünceyle bir alakası yoktur. 12 Eylül öncesi Pentagon milliyetçiliği MHP’yi kurtarmaz. Dolayısıyla, AKP’nin tezkeresini destekleyenler, seçimlerde AKP’ye tezkere veremez. AKP politikalarına payandalık yapmak, ancak BOP figüranlığıyla açıklanabilir. Tüm Türkiye’de ılımlı İslam’a yer açılırken, milliyetçiliğin defteri dürülmüştür. Devlet Bahçeli bütün iyi niyetine rağmen kaybetmiştir. Gereği yapılmalıdır.

DÖRT BİR TARAF

CNN Türk’te “Dört bir taraf” isimli bir komedi programı var. Başrollerde Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı yer alıyor. Enver Aysever bu komikliğe epey bir katkı sunup programdan ayrılmıştı. Yeni katılan Emre Kongar da kızı yaşındaki Nagehan’la ağız dalaşı yapıp karizmayı çizdirdi. Emre Bey’in bu kadınları ciddiye alıp onlarla programa çıkması çok absürt kaçmış. Onların laf kalabalığına, otomatik silah gibi boş-dolu konuşmalarına yetişemez. Emre Kongar bir dava adamıdır. En azından ben öyle sanıyorum. Muhatap olacağı insanlara, konuşacağı ortamlara titizlik göstermelidir. Yaşı da benden küçük değildir. Böyle TV piyeslerine alet olmamalıydı. Programda konu mankenliği yapan Altan Öymen’den hiç söz etmiyorum.

FEHMİ KORU VE BARIŞ YANLISI AKP


Star yazarı Fehmi Koru 6 ekim tarihli köşe yazısına “Savaş olmayacaksa sebebi Ak Partidir” diye başlık atmış. Daha başlıktan tereyağı kokan bir yazıyı okumak bir hayli sıkıntılıdır. Fehmi Bey’in dediğine göre AKP kendi eliyle yoğurduğu “Yeni Türkiye” yüzünden böyle bir savaşı başlatmazmış. Muhterem bu yeni Türkiye’nin tanımını da şöyle yapmış: “İnançlarıyla barışık, bölgede barış yanlısı, erdemli güç olarak dünyaya kendini tanıtan, bütün vatandaşlarının üretime katıldığı ve elde edilen refahtan en geniş biçimde yararlandığı, haktan ve adaletten yana bir ülke vizyonudur yeni Türkiye”. Şimdi sırayla gidelim: Öncelikle inançlarıyla barışık olmak uyduruk. Birileri sürekli Alevileri aşağılıyor. Cemevlerinin ibadethane olmadığını iddia ediyorlar. Bölgede barış yanlısı olmak da uyduruk. Amerikan projesi olduğu için Irak katliamına sessiz kaldık. Libya saldırısını destekledik. Suriye ile dalaşıyoruz. Erdemli güç üfürüğünden bir şey anlamadığım için onu es geçiyorum. Bütün vatandaşların üretime katılması uyduruk. İşsizlik oranı %15 lerde seyrediyor. Haktan ve adaletten yana bir ülke vizyonu ise külliyen uyduruk. Deniz Feneri, Ergenekon, Balyoz davalarının seyri malum. Gazeteciler, öğrenciler ve bilim insanları tutuklu. Fehmi güzel kardeşim, bu kadar uyduruğu bir cümleye nasıl sığdırdın? Biz Suriye ile savaşın eşiğine geldiysek, bunun tek sebebi AKP’nin ABD’ye endeksli dış politikasıdır. Bu garabetin üstünü itina ile örtmek de senin harcın değildir.

TEZKERE

Suriye’nin teröristlerini besledik. ABD ve İsrail’in derdine merhem ararken kendi yaramızı (terör) kanattık. Şimdi de Suriye ile savaş gündemde. Akçakale’ye düşen havan mermisinin NATO imali olduğu iddia ediliyor. Olayın faili Özgür Suriye Ordusu olabilir mi? Besle kargayı oysun gözünü. Lütfen yanıtlayın: Uçağımızın düşmesinden ve Akçakale’de insanlarımızın ölmesinden kim sorumlu? (Süre 1 salise).

Madem milliyetçi MHP’nin de desteğiyle tezkereyi aldınız. İlla bir ülkeye dalacaksınız. Gücünüz yetiyorsa, hem Türkiye’de, hem de Suriye’de (hatta tüm dünyada) terörü azdıran ülkeyi vurun. Hangi ülke olduğunu da okurların takdirine bırakıyorum. (Süre 1 salise).

Dr. Hasan Vasfi Altay

Odatv.com

bop MHP tezkere arşiv