MEZAR TAŞINIZDA NE YAZACAK

Meksikalı devrimci Ricardo Magon özel mülkiyet karşıtı bir manifestoyu imzaladığı için ABD mahkemelerince 20 yıla mahkum edildi. Meksikalılar...

Meksikalı devrimci Ricardo Magon özel mülkiyet karşıtı bir manifestoyu imzaladığı için ABD mahkemelerince 20 yıla mahkum edildi. Meksikalılar yoldaşlarını kurtarmak için eylemlere başlayınca ABD’liler Ricardo’ya af olasını sundu. “Bağışlanmayı onuruma yediremem” diye reddetti. Amerika’daki hapishanede pranga vurulmuş halde taş kırmaya devam etti.

Fakat Meksika’daki devrimci protestolar bitmek bilmedi. Ve beklenen oldu; Ricardo’yu hücresinde boğdular; resmi rapora “kalp yetmezliği” diye yazdılar.

Ricardo, cezaevindeki arkadaşlarına “beni öldürecekler” demişti. Ve mezarına ne yazılacağını da söylemişti:

“Öldüğümde dostlarım mezar taşıma ‘Burada hayalcinin biri yatıyor’; düşmanlarım, ‘Burada çılgının biri yatıyor’diye yazabilirler. Ama hiç kimse, ‘Burada korkağın ve döneğin biri yatıyor’ diye yazamayacak...”

Yıllar sonra:

Yazdıkları haberler nedeniyle arkadaşlarımız Silivri Cezaevi’nde yatıyorlar. Ama durmuyorlar:

Her türlü tehlikeyi göze alıp kitap yazdılar. Önce, Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu’nun yazdığı “Sızıntı” çıktı. Ardından, Soner Yalçın’ın kaleme aldığı “Samizdat” yayınlandı. Doğan Yurdakul ağır bir ameliyat geçirmesine rağmen İzmir Kitap Fuarı’na gidip arkadaşlarımızın kitabını imzaladı.

Yani:

Odatv çalışanları hakikatleri halka ulaştırmak için her türlü zorluğa rağmen çalışıyorlar.

Bir adım bile geri adım atmıyorlar; zihinleri fethediyorlar. Dostluğun, yardımlaşmanın, fedakarlığın örneğini sergiliyorlar.

Peki ya siz sevgili okuyucu?

“Sızıntı” ve “Samizdat” almak, aldırmak; okumak-okutmak için çaba sarf ediyor musunuz?

“Odatv’ye yardım için ne yapabiliriz” diye bize sorular yöneltiyorsunuz.

Odatv’ye bir tek şekilde yardım edebilirsiniz; “Samizdat” ve “Sızıntı”nın yazdığı gerçekleri halka ulaştırın. Herkesin kitap almalarını sağlayın. Bize yardım ancak böyle olur...

Gelelim bizden diğer haberlere: Facebook’ta üye sayımız 100 bin’i çoktan aştı, Twitter’da ise 50 bini devirdik. Bu başarıda tabiki en büyük paylardan biri de siz okuyucularımızın. Ancak bu rakamları daha yukarıya çekmek de yine siz okuyucularımızın elinde. Bize en büyük desteği Facebook ve Twitter’dan sitemizi beğenerek yapabilirsiniz.

Dediğimiz gibi; Bize yardım ancak böyle olur...

Odatv.com

Ricardo Magon samizdat sızıntı kitabı soner yalçın Barış Terkoğlu barış pehlivan arşiv