Melih Gökçek bu okulu kapatır

TEMA Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile yürütülen Minik ve Yavru TEMA...

TEMA Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile yürütülen Minik ve Yavru TEMA Programı Rize‘de başlatıldı. Rize’de 3. yılına giren programı, 59 okuldan 230 gönüllü öğretmen yürütecek. Bu yıl 5 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen projeyle sürdürülebilir yaşamın teminatı olan çocukların, toprağı ve doğayı severek öğrenmeleri amaçlanıyor.

Melih Gökçek bu okulu kapatır - Resim : 1

Ankara, Hacettepe, ODTÜ ve Bartın Üniversitesinden bilim insanlarınca hazırlanan TEMA Vakfı’nın okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için yürüttüğü doğa eğitim programı Rize ve Çayeli’nde düzenlenen iki toplantıyla öğretmenlere tanıtıldı. Toplantılarda TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, TEMA Eğitmenleri İnci Fakir Cihan, Mahir Altun ve Elif Açıl Özay öğretmenlere yıl boyunca gerçekleştirecekleri eğitimler konusunda bilgiler verdi.

Melih Gökçek bu okulu kapatır - Resim : 2

Melih Gökçek bu okulu kapatır - Resim : 3

RİZE'DE 5 BİN ÇOCUĞA DOĞA EĞİTİMİ

İlk yıl bin 500, ikinci yıl ise 2 bin 300 öğrenciye ulaşan programın bu yıl ki hedefinin Rize ve ilçelerinde 5 binden fazla çocuk olduğunu söyleyen eden TEMA Rize Temsilcisi Nevzat Özer, yapılan araştırmaların çocukların giderek doğayla bağlarının koptuğunu, daha az hareket ettiklerini, duyularını daha az kullandıklarını ve dikkat eksikliği problemi yaşadıklarını gösterdiğine işaret ederek, "Kutulanmış çocuklar olarak tanımlanan günümüz çocukları, fiziksel ve ruhsal olarak 'doğa yoksunluğu sendromu' yaşıyor. Doğada vakit geçiren çocuklar diğerlerine göre daha yaratıcı, daha dikkatli, duyularını ve bedenlerini daha iyi kullanan, sezgileri ve hayal güçleri kuvvetli, özgüvenleri yüksek ve okulda başarılı çocuklar oluyor” diye konuştu.

Melih Gökçek bu okulu kapatır - Resim : 4

'TOPRAK DERSEM ÇIK!'

Minik TEMA'nın, çocukları okulda sınıflardan, evde ise bilgisayar ve televizyon başından kaldırarak doğal alanları keşfetmelerine, doğayla anlamlı bir bağ kurmalarına ve duyularını kullanarak öğrenmelerine fırsat yarattığını vurgulayan Özer, "Minik TEMA sayesinde çocuklar, doğada hissederek, dokunarak, koklayarak ve duyarak farklı deneyimler yaşıyor. Böylece çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişmeleri destekleniyor” dedi.

Melih Gökçek bu okulu kapatır - Resim : 5

TEMA EVİ ÇOCUKLARIN TOPRAĞI ÖĞRENDİĞİ OKULA DÖNÜŞTÜ

Rize TEMAEVİ'ni yılda yaklaşık 3 bin çocuğun ziyaret ettiği ve tamamen gönüllüler tarafından yürütülen bir doğa ve toprak okulu olduğunun altını çizen Özer, uygulamalı eğitimlerle, toprağı, doğayı seven sürdürülebilir yaşamın teminatı olacak çocuklar yetiştirilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

rize tema Toprak doğa öğrenci gönüllü Öğretmen Çayeli arşiv