Mars'ta derbiyi nasıl izleyeceğiz

Mars’a yerleşerek adını tarihe yazacak koloni sakinlerinin Kızıl Gezegen’deki olası yaşamlarından bazı ilginç detaylar şöyle...

Mars’a inildi… Dosyalar yeniden açıldı.

Hatırlayalım hemen:

İsrail’in eski uzay güvenlik şefi Prof. Haim Eshed, uzaylıların var olduğunu ve Amerikalıların uzaylılarla işbirliği yaptığını iddia etmişti.

Eshed, uzaylıların varlığını Trump’ın açıklamak istediğini, ancak “Galaktik Federasyonu’ndaki” uzaylıların onu durdurduğunu ileri sürmüştü.

Yaklaşık 30 yıl İsrail’in uzay güvenlik programına başkanlık eden Prof. Haim Eshed, Mars’ta Amerikalı ve uzaylı temsilcilerin yer aldığı “Gizli bir Yeraltı Üssü” bulunduğu iddiasının da sahibi. ABD ile Uzaylılar arasında “Evren’in Dokusunu” araştırma üzerine bir anlaşma yapıldığını öne süren 88 yaşındaki Haim Eshed’e göre Galaktik Federasyonu tarafından, “İnsanlığın bu sırrı öğrenmek için uzay ve uzay gemilerinin ne olduğunu anlayacağı bir aşamaya gelmesi gerektiği” vurgulanarak Trump açıklaması engellendi.

İsrail’in de uzaylılarla temasa geçtiğini öne süren Eshed, Federasyon’un “Kitlesel histeriyi engellemek için varlıklarının açıklanmasını istemediğini” de ekledi.

İsrail’de yayımlanan The Jerusalem Post’un haberine göre, Eshed, “Bugün söylediklerimi 5 yıl önce açıklamış olsaydım, hastaneye kaldırılırdım. Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Derecelerimi ve ödüllerimi aldım” dedi.

Galaktik Federasyon’un İsrail ve ABD ile yıllardır temas halinde olduğunu açıklayan emekli general, insanlık hazır olana kadar histerinin önlenmesi amacıyla bu bilgiyi gizli tuttuklarını kaydetti.

Prof. Eshed, YediotAharonot gazetesine verdiği mülakatta da Uzaylılar ve Amerikalılar arasındaki işbirliğinin Mars üzerinde Amerikalı ve Uzaylı temsilcilerin bulunduğu gizli bir yeraltı üssünü de kapsadığını anlattı.

“EVRİLMEMİZİ BEKLİYORLAR”

Jewish Press’te de uzaylıların barış için geldiklerini belirten Eshed’in, “Onlar insanlığın evrilmesini ve uzay ile uzay gemilerinin ne olduğunu daha iyi anlayacak düzeye ulaşmamızı bekliyor” dediği aktarıldı.

Hatırlayalım… Dünya dışı ilk koloninin Mars’ta kurulması planlanıyor. Mars’a gidecek bu ilk kolonide sadece 2 kadın ve 2 erkek bulunacak.

Hollandalı girişimci Bas Lansdorp, en geç 2025’e kadar Mars’ta kalıcı bir insan kolonisi oluşturma amacıyla “Mars One” adlı kâr amacı gütmeyen bir örgüt kurmuştu. Mars’a gitmek için hemen her ülke, meslek ve yaş grubundan 200 bini aşkın aday başvurmuştu.

Kızıl Gezegen’e geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkmak üzere gönüllü olanların yüzde 99.5'i elenmiş... İkinci tura kalan 1058 kişi içindeki 6 Türk’ten 3’ü isimlerinin açıklanmasına izin vermişlerdi: Dr. Güler Ergun, Yasemin Higgins ve Ece Kabadayı.

Özetleyelim: 2023 yılında Dünya’dan 4 kişi bir daha geri dönmemek üzere Mars’a gidecek. Nobel ödüllü fizikçi Profesör Gerardus’t Hooft’un başında bulunduğu “Mars One” projesi kapsamında Mars’a gönderilecek 2 kadın ve 2 erkek, bu gezegende kurulması hedeflenen insan kolonisinin ilk adımlarını atacak.

Mars’a yerleşerek adını tarihe yazacak koloni sakinlerinin Kızıl Gezegen’deki olası yaşamlarından bazı ilginç detaylar şöyle:

- Yaşam destek ünitesinde su deposu olacak ama, ilerleyen aşamalarda suyun Mars toprağından çıkartılması hedefleniyor.

- Oksijen suyu, bileşenlerine ayırarak sağlanacak.

- Yiyecekler Mars’ta üretilecek.

- Üremek, koloni projesinin hedefleri arasında... Ama yerçekimi düşük ortamda olduğu için gebeliğin sonuçları bilinmediğinden başta çocuğa izin yok.

- İsteyenler ibadetlerini sürdürebilecek. Ne var ki Mars kolonisinin dinle hiçbir ilgisinin bulunmadığının altı ısrarla çiziliyor.

- Ölen astronotların vücutları yakılacak.

- Astronot bir derbi karşılaşmasını seyretmek isterse, bunu önceden bildirecek ve dünyadaki sunucuya yüklenen maçı 3 dakika gecikmeyle seyredecek.

Offf… Yordu bu konu beni.

İşin esprisi – Hadi Ay’dan vazgeçtik…

Uzaylılar da canımız ciğerimiz de, bu derbiler sorun olmaz inşallah!

Halit Kakınç

Odatv.com

arşiv