Mansur Yavaş aleyhine nasıl oy eksiltildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda son durumun ne olduğunun yanıtını Odatv veriyor... Öncelikle şunu belirtelim ki Ankara’da herkes...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda son durumun ne olduğunun yanıtını Odatv veriyor...

Öncelikle şunu belirtelim ki Ankara’da herkes belediye başkanlığı yarışına kilitlenmiş durumda. Sosyal medyada ise bir bilgi kirliği var. Oylar sayılıyor mu? İtiraz edildi mi? Açılmayan sandıklar var mı?

Oy sayımı hâlâ sürüyor. Bu sürünceme, sandıklarda hile olduğu algısını yükseltiyor. Bizzat İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın konuyla ilgilendiğini öğrendik. İstanbul gibi milyonlarca oyun sayılıp, birkaç milyon oyun sayılmama nedeni ise henüz belli değil. Ankara Yenimahalle’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Seyranbağları gerginliğin merkezi durumunda.

Edindiğimiz bilgilere göre; CHP’lilerin elindeki tutanaklarda Mansur Yavaş belediye başkanlığını kazanmış durumda. Şu an CHP’nin elinde Ankara seçim çevresinden ıslak imzalı tutanaklardan eksik kalmadı. Oylar her sandık için tek tek giriliyor. Eksik çıkan sandıklar için itiraz edilecek.

Çalışmalar için Genel Merkez’de seferberlik hali mevcut. Bin civarı tüm muhalefet partilerinden gençler bilgisayarları ile çalışmalara destek oluyor. CHP’nin elindeki ıslak imzalı tutanaklarla karşılaştırıldığında YSK’nın girdiği çok sayıda sandıkta Mansur Yavaş aleyhine oy eksildiği görülüyor.

Görüştüğümüz CHP’liler Yavaş’ın kazanacağından emin. İtiraz bugün yapılacak. Bir başka ilginç görüntü ise “Gezi’nin hayaleti Ankara üzerinde dolaşıyor” biçiminde özetlenebilir. Dün YSK önünde ve CHP Genel Merkezi’nde MHP, BDP, TKP, İP’li çok sayıda yurttaş çalışmalara ya da protestolara destek oluyor. Daha ötesini belirtelim, dün YSK önünde toplanan kalabalıkta konuştuğumuz bir kişi “normalde AK Partiliyim. Oyumu Mansur Yavaş’a verdim ve benim gibi çok sayıda insan var. Biz de sandıklara sahip çıkacağız” dedi.

Meclis Kulisi

Odatv.com

mansur yavaş Ankara seçim CHP OY arşiv