Lopez'den ilginç kıyafet

Elif Aktuğ yazdı...

Pandemi yüzünden sinemaya, doğru dürüst filmlere özlem duyan/hasret kalan sinemasever için sevindirici bir haber, Venedik Film Festivali başlıyor ve festivalde dünya prömiyerini yapacak filmler gösterime girecek bir bir.

Pedro Almadovar'ın 'Madres Paralelas'ı festivalde açılış filmi, ve elbette Penelope Cruz başrolde.

Lopez'den ilginç kıyafet - Resim : 1

Ridley Scott'un yönettiği 14. yüzyıl Fransa'sında geçen ve Matt Damon, Ben Affleck ve Adam Driver'ın oynadığı "The Last Duel" şahane bir iş gibi duruyor. Ridley Scott 'House of Gucci'nin de yönetmeni. Aynı anda bu iki filmi nasıl yönetti anlamış değilim, İngiliz yönetmenin henüz bir Oscar'ı yok ama festivallerin gözdesi. The Last Duel'den biraz daha bahsetmeliyim, Jodie Comer de var mesela kadroda ama en önemlisi hikayeyi Matt Damon ve Ben Affleck'in yazmış olması. Damon ve Affleck 'Good Will Hunting' ile 1997'de En İyi Senaryo Oscar'ı almışlardı.

Lopez'den ilginç kıyafet - Resim : 2

Oyuncu Maggie Gylllenhaal'ın ilk yönetmenlik denemesi 'The Lost Daughter' merakla beklediğim bir film, Olivia Colman ve Dakota Johnson başrolde.

Lopez'den ilginç kıyafet - Resim : 3

Ve 'Spencer', dünya prömiyerini yapacak, Lady Diana hayranı olmamakla birlikte filmi merak ediyorum. Yönetmenliğini pek çekici bulmadığım, daha çok yapımcı olarak sektöre hizmet veren ama bu filmle iyi bir ivme kazanacağından emin olduğum Pablo Larrain imzalı filmin başrolünde Kristen Stewart var. Jack Farthing Prens Charles'ı oynamış. Bir yılbaşı tatilinde kraliyet ailesi Norfolk'taki Sandringham konuutnda/sarayındayken, Diana boşanmaya karar verir, film o dönemi anlatıyor, afiş o kadar güzel ki...

Bilim kurgu sevenler için Frank Herbert'in kitabı 'Dune'un yeniden sinemaya aktarılması yeterli heyecanı yaratmıştı zaten. 1984'de David Lynch'in çektiği film bu defa Denis Villeneuve yönetiminde selamlayacak seyirciyi, başroller çok çekici; Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgard diyorum, anladınız siz.

Yazıyı yazarken ne işim var masa başında, şu anda yerleri süpüren dantelli kabarık elbisemle festivalde film izliyor olmalıydım diye söylenerek Jane Champion'un yönettiği 'The Power of the Dog'a geçiyorum. Benedict Cumberbatch, Kristen Dunst başrolde. Western'den hoşlanın hoşlanmayın bu film güzeldir mutlaka, Champion 2009'dan beri film çekmiyordu. Televizyon dizisi 'Top of the Lake!in 8 bölümünü yönetmişti geçtiğimiz yıllar içinde, o kadar. Akıllarda hep Oscarlandığı 'The Piano' ile kalsa da her imza attığı işe bayıldığım bir yönetmendir Janeciğim.

Lopez'den ilginç kıyafet - Resim : 4

FİLMLER DEĞİL YILDIZLAR KONUŞULUYOR

Eylül'ün ilk haftası daha doğrusu 1-11 Eylül'de Venedik Film Festivali başlıyor demiş miydim? Ne kadar ünlü ve ünlücik varsa toparlanmaya başladı iki üç gündür. Birkaç gün içinde şahane fotoğraflar görmeye başlarız, 63 yaşındaki Sharon Stone orada, San Marco Meydanı'nda Dolce&Gabbana kıyafetiyle poz vermiş magazincilere (zaten D&G organizasyonu için oradaydı, markanın yeni koleksiyon tanıtımı ve defilesi de yapılacak hafta içinde), geçen hafta erkek kardeşinin 11 aylık oğlu, yani yeğeni için bir paylaşım yapmış ve "bir mucizeye ihtiyacımız var" diyerek, bebeğin organ yetmezliği sebebiyle hastanede olduğunu duyurmuştu.

Bu sabah itibarıyla Jennifer Lopez varmış mekana, özel jetiyle gelmiş İtalya'ya ve Vendedik'te bir taksi tekneden devasa topuklularıyla inerken görüntülenmiş, üstelik kafada şapka ve üstünde yere kadar uzanan bir palto var, artık ne kadar anormal kılık kıyafet varsa göreceğiz. Belki de kadın üşüyordur bilemeyiz. Festivalde yarışacak filminden ötürü büyük heyecan yaşadığına emin olduğum sevgilisi Ben Affleck'ten erken gelmesinin sebebi yine D&G etkinliği, üzerinde siyah bir tişört var aynı markanın, yaklaşık 550 dolar fiyatı, elinde de yılan derisi çantası var, o da 50 bin vardır.

Lopez'den ilginç kıyafet - Resim : 5
Lopez'den ilginç kıyafet - Resim : 6

Jennifer Hudson, 10 bin dolarlık Dolce & Gabbana marka kabin boyu bagajdan hallice çantasıyla poz vermiş misal. Kıyafeti güzel ama, Aretha Franklin'in hayatından esinlenen 'Respect'te başrolde ve filminin tanıtım turlarını da yapıyor bir yandan.

Gelişmelerle karşınızda olmak isterdim ama yazılarımla toplumda oluşan kültür sanat dedikodu boşluğunu kapatırım, siz bana güvenin...

Elif Aktuğ

Odatv.com