LİBERAL ÇARŞI KARIŞTI

İran uranyumunun takası olayı yandaş liberalleri allak bullak etti; kimi dış patronun ne yaptığını anlayamıyor, kimi iç patrona “aman yavaş” diyor...

İran uranyumunun takası olayı yandaş liberalleri allak bullak etti; kimi dış patronun ne yaptığını anlayamıyor, kimi iç patrona “aman yavaş” diyor, kimi de “bu iş bizi aşar” gibilerinden hiç sesini çıkarmayıp toz dumanın dağılmasını bekliyor. Hele bir de Amerika’nın bu oyunu ikili oynadığı ortaya çıkarsa işte siz o zaman seyredin gümbürtüyü!

RÜZGAR ŞEMSİYEYİ TERSİNE DÖNDÜRDÜ


Kurultaydan sonra yapılan ilk ankette CHP’nin AKP’ye yetişip geçtiği ortaya çıktı. Bu ankete de “ısmarlama” diyecek olanlar, yandaş anketlerin de böyle çıkacağını göreceklerdir; çünkü bu olay son bir haftanın işi değil, AKP’ye karşı birikmiş olan öfke selinin nihayet akacak bir mecra bulmasının göstergesidir. Bir “Recep Bey” sözüyle bile kimyası bozulan gündem mühendislerinin Kılıçdaroğlu’nun karizmasıyla, hitabetiyle, gömleğiyle uğraşmaları bu gidişi hızlandıracaktır.

İTTİFAKLAR ÇÖZÜLÜYOR

Haşim Kılıç Anayasa paketinin mahkemede nasıl ele alınacağına dair teknik bir açıklama yaptı. AKP’li Bekir Bozdağ küplere bindi, “ihsası reyde bulunuyor, suç işliyor” dedi. Kılıç da sözlerini düzeltirken “takdirin kurula ait olduğunu” söyledi, yani “benden günah gitti” demek istedi. Artık eski zoraki ittifaklarına güvenmesinler, “düşenin dostu olmaz” sözü işte böyle zamanlar için söylenmiştir.

HAKARA, MAKARA

Recep Bey, UEFA’nın Avrupa 2016 şampiyonasını bize vermemesine çok kızdı, “karar siyasi” dedi. Ama turnuva tarihinin Ramazan’a denk geldiğinden söz etmedi. Maçların oynanacağı Konya, Kayseri gibi yerlerde iftardan önce bırakın içkiyi, açık restoran bulunmadığını herkes biliyor. Şampiyonayı alsalar, gelen turistlere “içkinizi matarada, yemeğinizi sefer tasında getirin” mi diyeceklerdi?

EYVAH, ÖZEL SAVCI DUYMASIN!

Gebze’de yoksulları ücretsiz tedavi eden Sağlık Vakfı Başkanına “arkanızda bir cemaat veya örgüt mü var?” diye sormuşlar. Doktor şu yanıtı vermiş: “Evet bir örgüt var. Bu örgütün adamları yüz yıl önce Kurtuluş Savaşı’nda canını verdi. Örgüt, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.” Bu vakfın Ergenekon’a bağlanması iki gizli tanık ifadesiyle bir telefon dinlemesine kalmıştır artık!

Odatv.com

çelebi efendi arşiv