Kutsal sayı 128 içinde neler neler var

Prof. Dr. Suat Çağlayan yazdı...

Toplumun her kesimi “128” hastalığına tutulmuş…

Kimi 128 derken acı acı gülüyor, kimi ise bu 128’in arkasına; milyar, vurgun ya da ‘ne oldu?’ gibi saçma sapan sözcükler ekliyor ve birilerinden hesap soruyorlar.

Sokakta, durmadan 128 diyerek yürümekte olan ‘kafayı yemiş!’ birine yaklaştım.

“Özür dilerim” diyerek durdurdum onu. “Herkesin dilinde bu 128 var! Sen de durmadan yineliyorsun. Bu 128’in ne olduğunu bana da söyler misin?”

Adam irkildi.

“Ne demek istiyorsun?” diye tepki gösterdi. Sonra da ürkek bir ses tonuyla; “Ben öyle bir şey nasıl söylerim!” dedi. Benim bir şey söylememe fırsat bırakmadan sağına soluna kuşkulu bakışlar attı ve hızla ayrıldı.

OTOBÜS HATTI MI? İZMİR’DE SOKAK ADI MI?

Eve dönünce hemen Google üzerinden 128 yazarak araştırmaya başladım. Toplumun ruh sağlığını bu denli etkileyebilecek bu 128’in taşıdığı anlamları bilmek istiyordum. Araştırınca anladım! Meğer bu rakam çok önemliymiş!

İzmir, Konak’ta bir Sokak, İzmir Egekent’ten hareket eden otobüslerden birinin numarası, gelişmiş teknolojiye sahip bir telefonun Gigabyte değeri, 64’ün iki katı, 256’nın yarısı vs.

Fakat çok önemli başka bir şey buldum;

128’in koruyucu meleği insanlara para bolluğu ve sonsuz olanaklar getirirmiş!

İşte bu tam olarak oturdu.

128+ Bol para+ Koruyucu melek

MELEKLERİN KORUMASINDA BOL PARA VE 128

Bakın ne öğrendim!

Sayılar, meleklerin insanlara rehberlik etme yollarını gösterirmiş!

Bunu öğrenince, herkesin dilinde olan 128 biraz daha ete kemiğe büründü. Öyle ya, artık bu 128 rakamını bir yere oturtma şansını bulmuş olabilirdim.

Acaba 128 rakamı ile milyar doları ve bu milyar doların hangi koruyucu melek tarafından kimlere gitmiş olacağını anlayabilecek miydim?

İşe koruyucu melekler karıştığına göre, 128 rakamının milyar dolar ile bir araya gelmesi artık kutsal bir niteliğe bürünmüştü.

Bu paranın Merkez Bankası’ndan çıkarılarak birilerine verilmesi yoksa bir rastlantı değil, Yüce Koruyucu Melek tarafından verilen Tanrısal bir ödül müydü?

KUTSAL SAYI 128 İÇİNDE NELER NELER VAR!

İşte bu nedenle korkuyorum.

Çünkü Tanrısal bir ödül olarak, Yüce koruyucu Melek tarafından dağıtılan 128 milyar doları soruşturmaya kalkanların ‘çarpılması’ işten bile değil!

Çünkü böyle bir soru sadece milyar dolarıyla değil, 128 rakamıyla da insanı çarpar!

Hele de ‘para ne oldu?’ diye sorulması, Yüce Koruyucu Meleğe doğrudan kafa tutulmasından başka bir şey değil!

Bu para neden 130 ya da 143 milyar dolar değil de 128 milyar sanıyorsunuz? 128 ilkelerinin koruyucusu Yüce Melek işi yönetmeseydi elbette Merkez Bankasından çok daha fazlası alınabilirdi.

Yiyip içip şükredelim ki, Koruyucu Melek sadece 128 ile sınırladı.

ŞU RAKAMIN KUTSALLIĞINA BAKAR MISINIZ?

Sayılar meleklere dağıtılırken 128 rakamı torpilli bir Yüce Koruyucu Meleğe verilmiş. O da kurallarını şöyle koymuş;

‘1’ sayısı; mutlu olmanız için umudunuzu sürdürmenizi sağlar. Çünkü umut, güçlükleri aşmak için en önemli duygudur.

‘2’ sayısı, yaşamda iki şeyin önemli olduğunu vurgular; kararınız ve seçiminiz. Bu iki şey aynı zamanda sizin geleceğinizin belirleyicisidir.

‘8’ ise sizin yaşam stratejinizi belirler ve buna bağlı olarak atılacak adımları gösterir. Bu rakam, geçmiş yanlışlardan ders alarak her şeye yeniden kararlılıkla başlama gücü verir size.

Anlaşılan bu Koruyucu Melek yetkisini çok az insanda kullanıyor. Özellikle de düz yurttaştan uzak durmaya özen gösteriyor olmalı!

YOKSA 65 YAŞ ÜSTÜ DE…

Bir yerde rastlamadığım ancak 128 ile ilintili olabilecek bir başka konu daha var. Biliyorsunuz 128’in yarısı 64!

Yaşları 64’ü aşmış olanlara çektirilen çilenin altında da yine bu kutsal rakam yatıyor olabilir mi? En büyük eleştirinin 65 yaş ve üzerinden geldiği düşünüldüğünde, Koruyucu Meleğin bu yaş grubuna ‘kutsal’ bir ders vermek istemiş olabileceği geliyor insanın aklına! Yüce Koruyucu Melek, kendi icraatını eleştirenlere bir darbeyi de böyle vurmuş olamaz mı?

128. SOKAK, 128 NUMARALI OTOBÜS

Ben bu yazıyı sadece 128 Milyar Doların hesabını sormak için değil, hesap soranları uyarmak için yazıyorum!

128 rakamının yüksek bir kutsal değer taşıdığını anlasınlar da, bu rakam üzerinden Yüce Koruyucu Melek ile uğraşmasınlar istedim. (Melek sözcüğünü kafanıza takmayın! Şeytan da bir melek!)

İzmir Büyükşehir Belediyesine önemli bir uyarı; Konak’taki 128. Sokak’ta oturanlar ile 128 sayılı hatta hizmet eden otobüs şoförlerinin korunması için lütfen bu rakamları değiştirin. Çünkü yarın polis 128 sokakta oturanlar ile 128 numaralı otobüsü kullanan şoförün kapısını çalabilir, savcı da haklarında okkalı bir iddianame hazırlayabilir.

Herkese uyarı;

Aman dikkat edin, milyar ve dolar sözcükleri ile kutsal 128 rakamını asla bir araya getirmeyin!

Hele de “128” rakamını sakın ola ki kullanmayın!

Yoksa çarpılırsınız!

Suat Çağlayan

Odatv.com

arşiv