Külliye’de kılıçlar çekildi: Laiklik düellosu

AKP içinde başlayan “laiklik” ve “anayasa” tartışması, Külliye içinde Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’a yakın çalışan iki ismi karşı karşıya getirdi.

AKP içinde başlayan “laiklik” ve “anayasa” tartışması, Külliye içinde Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’a yakın çalışan iki ismi karşı karşıya getirdi.

Tartışma aslında eski AKP Milletvekili ve Star gazetesi yazarı Resul Tosun ile başladı.

Resul Tosun, geçen ay kaleme aldığı, "Laiklik ya çıkarılmalı ya da tarif edilmelidir" başlıklı yazısında Türkiye Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesini hedef aldı.

CEMİL ÇİÇEK: LAİKLİKTE BİR TEREDDÜT YOK

AKP’li Tosun’un laikliği hedef alan yazısından bir hafta sonra, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek, laiklik çıkışında bulundu.

Cemil Çiçek, “Türkiye’nin birçok meselesi varken, durduk yere böyle bir tartışma yapılmasını yararlı ve pratik açıdan anlamlı bulmuyorum. Bizim laiklikle ilgili bir sorunumuz yok. Laiklikte bir tereddüt yok. Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili de bir sorunumuz yok” iadelerini kullandı.

İSMAİL KAHRAMAN: BEN DİYORUM Kİ LAİKLİK OLMASIN

Cemil Çiçek’in “Laiklikte bir tereddüt yok” açıklamasından yaklaşık iki hafta sonra, bu kez bir başka Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi sahneye çıktı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi İsmail Kahraman, laikliği hedef aldı.

A Haber kanalına konuşan İsmail Kahraman şunları söyledi:

“Laiklik kelimesi üzerinde ben hassas duruyorum. Laiklik kelimesi çok değişik. Her parti kendini laik görüyor. Peki bu laiklik ne? Laiklik ileri sürülerek partiler kapatılıyor, laiklik ileri sürülerek hürriyetler engelleniyor. Ben diyorum ki laiklik olmasın, çünkü 195 ülkenin yalnızca 5'inde var.”

CEMİL ÇİÇEK ODATV’YE KONUŞTU

Kulislerde, İsmail Kahraman’ın “laiklik olmasın” çıkışıyla Cemil Çiçek’i hedef aldığı yorumları yapıldı.

Odatv, iddiaları YİK üyesi Cemil Çiçek’e sordu.

Cemil Çiçek, TBMM Başkanlığı dönemine işaret ederek “Ben bu işlere girmem, aktif siyasette kim varsa onlar bunu konuşmalıdır. Benim zamanında ne söylediğim tutanaklarda vardır” diye konuştu.

Caner Taşpınar

Odatv.com

İsmail Kahraman cemil çiçek laiklik