Kritik görevdeki Komutanın kızı Oktar operasyonundan tutuklandı

Müyesser Yıldız yazdı

Son 10 gün Adnan Oktar örgütüne yönelik seri operasyonlarla geçti. Yüzlerce “mürit” ve “kedicik” tutuklanıp, hapse kondu.

Sonra operasyonlar ve haberlerin hızı kesildi. Her konuda konuşan siyasilerden hiçbir açıklama gelmedi.

Çocuklarını bu örgüte kaptıran ailelerden sadece merhum Prof. Dr. Cevat Babuna'nın eşi konuştu. Oktar'ı, “Son yüzyılın deccali” olarak tarif eden Semin Babuna, “Bütün gayem ve amacım beyni yıkanan çocuklarımı en kısa sürede kurtarmak” derken, cezaevinde ziyaretine gittiği kızının kendisiyle görüşmeyi kabul etmediğini söyledi.

Adnan Oktar bugün sadece iki yazarın gündeminde. İkisi de Oktar'ın “seks kasetleri arşivinin” nerede, kimlerin elinde olduğunu sorguluyor. Ancak bu yazılarda başka detaylar da var.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'ın yazısından başlayalım; Bu örgütle mücadele eden ilk isimlerden olan AKP eski Milletvekili Emin Şirin'in, operasyonların birdenbire gündemden düşmesi, medyanın ilgisinin azalması ve siyasetçilerden hâlâ çıt çıkmamasına ilişkin kaygıları aktarılıyor. Mağdur aileleri ile görüştüğü bilinen Şirin'in, görüşme trafiğinin kesildiğini, ailelerin sessizliğe büründüğünü belirtirken, bir tehdidin sözkonusu olabileceğinden söz etmesi önemli.

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi ise, “Kediciklerin itirafçı olmaya başladığını” savunup, “Bu kez İstanbul polisinin fendi Adnan Oktar’ı yendi. Her defasında avukat grubuyla adliyeleri baskı altına almaya çalışan Adnan Oktar’ın avukatları, operasyonda öncelikle alınınca kolunu kıpırdatamadı” diyor. Seks şantajı üzerine kurulu bu yapının dijital arşivinin ele geçirildiğini bildiren Selvi'nin yazısında şöyle bir cümle de var:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da belirttiği gibi, 'ahlâksız' bu çete hakkında devletin tepesinde tam bir kararlılık söz konusu.”

Evet, Erdoğan Güney Afrika ziyareti sırasında, “ahlâksız” ifadesini kullandı ve tüm medya bunu Adnan Oktar için söylediğini duyurdu. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Adnan Oktar'la ilgili bir yorumu olmadığı, bir “FETÖ”cü için bunu söylediği vurgulandı. Selvi, bu açıklamayı duymamış demek ki!

OKTAR ÖRGÜTÜNDE BİR ASKER KIZI

Bu girişi yapmamızın sebebi şu; “Ailelere baskı yapılıyor mu, kedicikler itirafçı oluyor mu, TSK'ya kumpaslarda FETÖ-Oktar bağlantısı var mı, en önemlisi de örgütü çözmek için devlet ne yapmalı”yı ortaya koyacak çok önemli bir örneği anlatmak istiyoruz.

Bu örnek: Çocuğunu Oktar'a kaptıran zengin bir aile değil, üst düzey bir komutan... Tabii ki, malûm baskı, korku, şantaj, güvenlik endişelerinden dolayı maalesef baba ve kızın ismini veremiyoruz.

Olay şu;

Baba Harp Akademilerinden başarıyla mezun olur. Birçok görevde çalışır. 2000'li yıllarda yurtdışında ataşelik yapar. Kızı, üniversiteyi orada okur. Türkiye'ye dönünce denklik sorunu yaşanır. Yabancı dili mükemmeldir. Önce Ankara'da önemli bir fakülteye gider. Daha sonra yabancı dili bozulmasın diye İstanbul'daki önemli bir üniversiteye geçer. Aile bu sırada başka bir ildedir. Terfisi hep geciktirilen baba, nihayet terfi eder ve Karargâhta önemli bir göreve getirilir.

Balyoz, Ergenekon, casusluk kumpasların tam gaz sürdüğü bir dönemdir. Baba daha o önemli göreve gelmeden, “FETÖ” hesaplarından ona da taarruz başlar. Sadece kendisi değil, eşi ve kızı da örgütün radarındadır. Baba, sözkonusu saldırılarla ilgili olarak iki kez Savcılığa gider, ama hiçbir soruşturma yapılmaz.

Bu arada kızın, ailesine davranışları yavaş yavaş değişmeye başlar. En son 2009 yılında baba ocağına gelir. Aile, kızın Adnan Oktar'ın eline düştüğünü 1 yıl sonra öğrenir.

Ana-baba birkaç kez onu ziyaret eder. Ancak yanında her daim iki kız vardır. Kızlarının tuvalete giderken bile yalnız bırakılmadığını görürler. Bir seferinde anne dayanamayıp, “Kızımla özel şeyler konuşacağım. Bizi yalnız bırakın” dediği halde gitmezler. Kız da, “Onlardan gizlim saklım yok” karşılığını verir.

Son görüşmeleri bu olur. Kız, bir daha ana-babasını kendi evine de kabul etmez.

Babanın görevinin ilk yılında ilginç bir şekilde “FETÖ hesaplarından” hemen hiç taarruz olmamışken, kızıyla görüşmelerinden sonra saldırılar yeniden başlar.

Komutan babanın “FETÖ”cülerin gönderdiği ve o dönemki TSK yönetiminin “itibar” ettiği CD'ler üzerinden işlem yapılmasına karşı çıktığını, ayrıca o dönem birlikte çalıştığı isimlerin tamamının bugün “FETÖ”den tutuklu olduğunu belirtip, devam edelim.

Sadece kendisinin değil, neredeyse tüm sülalesinin dinlendiği öğrenir ve daha fazla dayanamayacağını hissedip, TSK'dan ayrılmaya karar verir.

Sadece bir komutanı, “Gitme, mücadele et” der. O da, “Mücadele edecek bir şey yok. Etrafımız sarıldı” karşılığını verip, sessiz sedasız emekli olur.

Emekli olmasıyla birlikte hakkındaki yayınlar bıçak gibi kesilir.

2 yıl sonra kumpas davalardan birisiyle ilgili ifadeye çağrılır. “Fişleme” yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılanır.

“Demek bunlar benim istifa edeceğimi hesap etmemiş, ileriye yönelik hazırlık yapmış” diye düşünür.

Kumpaslar dönemindeki bu “FETÖ-Adnan Oktar” paralelliğine ne demeli?

Bir de İzmir Casusluk kumpasında küçücük kızı üzerinden hedef alınan ve istifa eden Donanma Komutanı Nusret Güner'in olayına ne kadar benziyor, değil mi?

CEZAEVİNDEKİ DURUM... BABANIN DEVLETTEN BEKLENTİLERİ

Babaya, kızın örgüte nasıl kapıldığını sorduk. Şunları söyledi:

“Çok çalışkan, yabancı dili çok iyi. Alıcı kuşlar, şahinler, atmacalar güvercin sürüsü içindeki en alımlı ve en iye takla atan güvercini vurur, avlarlar. Nasıl girdi çözemedik. Sadece avukatına anlattığı kadarını biliyoruz; 2006'da erkek arkadaşından ayrılıyor, bunalıma giriyor. Biraz inançlı da olduğu için bunlara bulaşıyor.”

Bugüne gelirsek; Kız hapiste, aile onu kurtarmak için çırpınıyor.

İlk ziyaretlerinde kız, itirafçı olma ve etkin pişmanlıktan yararlanma niyetindeymiş.

Ancak ikinci ziyarette onu daha bir dirençli görmüşler. Çünkü bu arada örgüt, bazı avukatların ismini vermiş ve kız da ailenin değil, örgütün önerdiği avukattan yana tavır koymuş. Dahası, birileri ailenin avukatını hem tehdit etmiş, hem de 300 bin lira para teklifinde bulunmuş. Başka bazı avukatlara da, “Bu davayla ilgili dosya almayın” tehditleri gidiyormuş.

Baba, “Pervasızlığa, güce bakın” diyerek, başka bazı detaylar daha anlattı. Şimdilik sadece şu kadarını kayda geçirelim; “FETÖ”den sonra Adnan Hoca borsası açılıyor gibi, aman dikkat!

Aile, kendi imkanlarıyla kızı kurtarmaya çalışıyor, ama devletten beklentileri de var. Emekli komutan babanın tespitleri ve buna ilişkin önerileri şöyle:

“Yıllardır kızımız için çok çaba sarf ettik. İşin peşine düşüp, yerle yeksan olan aileleri, tüm servetini, çocuklarını bu örgüte kaptıranları gördük. Bu tehdidi, hem için hem dış güçler destekledi. Bugün operasyon yapılıyor, ama kızlarda ilk şaşkınlık geçti, 'Avukat göndermeyin' diyorlar. Örgütün avukatlarından tutmayan sadece 7-8 aile var. Adnan Oktar'ın 2 aya kadar çıkacağı propagandası yapılıyor. Öte yandan kızlara önemine göre, 'itirafçı olmayın, konuşmayın' diye 50 ila 500 bin lira arasında para teklifi yapıldığını duyuyoruz. Kızlar ayrı hapishanelerde, ama yine 10'arlı gruplar halinde kalıyorlar. Böylece örgüt çalışmaya devam ediyor. Bir baba olarak bunu istemek çok zor, ama kızım gerekirse tecritte tutulsun, kesinlikle onlarla birlikte olmasın. Bir başka konu, kızımın kanında da lityum çıktı. Kızların haftada bir periyodik kan tahlili yapılsın. Çünkü lityum hapının bir şekilde içeri sokulmasından ve verilmesinden endişe ediyoruz. Hapın etkisi çabuk geçtiği için kan tahlili de yetmez, gerekirse kızların saç tellerinden numune alınarak, detaylı analiz yapılsın. Eğer Adnan Oktar örgütünün belini kırmak istiyorlarsa, bu kızların korkmamasının sağlanması lâzım.”

Adnan Oktar operasyonunda neler oluyor, işte canlı ve somut bir örnek.

Biliyoruz ki, “FETÖ” operasyonlarında pek çok hata yapıldı. Bari burada hata olmaması için bu babaya kulak vermek gerekmiyor mu?

Müyesser Yıldız

Odatv.com

Müyesser Yıldız adnan oktar arşiv