Kraliçe öldü, öldü dirildi

Elif Aktuğ yazdı...

Çok eğlenceli konularım vardı size anlatacağım ama bir yerlerde insanların üstüne bombalar yağarken, insanlar evlerinden yurtlarında olurken, elim de dilim de varmadı...

Bu yüzyılda, bu zamanda savaş; ne çok olaya ve ne tuhaf dönemlere şahit olduk, değil mi?

Durulmuyor insanoğlu, akıllanmıyor, hırsları azalmıyor, güç gösterisi bitmiyor.

Bir de salaklık ve embesillik bitmiyor.

Hiç kimseden Ukraynalı kadınlarla alakalı söylenen bir abuk cümle duymadım İngiltere'de, ne yazık ve ne acıdır ki "Sınıra gidiyorum kadınları karşılamaya" diye yazan ve savaştan/ölümden/acıdan rezil bir şaka konusu çıkarmaya çalışanları gördüm sosyal medyada, Türk erkeklerinin bir kısmının beyniyle düşünemediği aşikar.

Embesillik bitmiyor, belki savaştan da korkunç bir durum bu.

Neyse...

Üç gündür kiliselerde dualar ediliyor, Rusya/Ukrayna bağlantısı olsun olmasın herkes duaya gitti bizim kasabada. Whatsapp gruplarım var kasabadaki dostlarla hoşbeş ettiğimiz, sabahtan akşama dek, Ukrayna için ne yapabiliriz, insanlara nasıl yardım edebiliriz konuşuluyor.

KRALİÇE ÖLDÜ, ÖLDÜ DİRİLDİ

Geçen hafta, Kraliçe Elizabethimizin, oğlu Charles tarafından tufaya getirildiğini yazmıştım. Camilla kraliçe olarak kabul edilsin diyen Elizabethciğimize yapılan şantajdan bahsetmiştim. Bir de Camilla ve Charles korona olmuştu, derken Kraliçemize bulaştırdılar, kadıncağız işlerini, toplantılarını iptal etti.

Üç gün önce, sabah erkenden kalktım, mesaj kutumda "Kraliçe mi öldü, ne zaman öldü, neler oluyor" diye yazılmış bir dolu mesaj buldum. Eh tabii ben saraydan sorumluyum ya, okuyucu da arkadaşlarım da beni öyle belledi zaar, ses etmiyorum. Hemen açtım gazeteleri, yok tabii, yalan haber. Birtakım mecralarda saçma sapan haberler çıkmış, kimin başından çıkıyor bilmiyorum ama kadını öldürmeye pek meraklı insanlar var anladığım kadarıyla. Yataktan kalkarken, "Ahh öldü kadıncağız biz daha buluşamadan, röportaj yapamadan" diye dertlenirken, on beş saniye sonra ölmediğini öğrendim. Bari dedim, röportaj isteğimi tekrarlayayım, bir mektup daha yazacağım saraya bu hafta.

KÜÇÜK PRENS KOCAMAN OLDU

Rugby maçları vardı dün akşam, hiç anlamadığım bir spor, kaslı yapılı adamlar koşuyorlar deli gibi, sonra kendilerini yere atıyorlar, saçma sapan bir kale var, alttan girerse öyle oluyor, üstten girerse böyle oluyor falan. Maçlardan birine, en önemlisi olsa gerek, Twickenham Stadyumu'na Cambridge Dükü Prens William, Düşes Catherine ve büyük oğulları Prens George da geldi. Protokol tribününde herkes George ile ilgiliydi ama nasıl olmasın? Küçük Prens, o kadar sevimli, o kadar tatlı ki... Sekiz yaşında artık, annesi Catherine Rugby Futbol Birliği'nin patronu, bu vasfıyla katıldığı ilk maçı ailesiyle izledi. Kraliyet ailesi mensuplarının dünya kadar sorumlulukları var, daha önce yazmıştım, Catherine'in boş bir dakikası bile yok. William da Galler Rugby Futbol Birliği'nden sorumlu, yani rakip gibi bir şey bunlar.

Kraliçe öldü, öldü dirildi - Resim : 1

Catherine siyah beyaz kareli balıksırtı bir ceket giymişti boynunda İngiltere yazan bir atkı vardı. Rugby patronu daha önce kimdi peki, Harry tabii. Megxit krizinden sonra Sussex Dükü Meghancığını alıp çekip gidince onun görevi resmi olarak Kate'e aktarıldı ama kadın sporu çok seviyor, hiç zorlanmadığını söylüyor bu işlerle ilgilenirken.

Zaten kendi ailesiyle yaşarken de, daha royal famili'ye girmemişken de, maaile Middleton'lar olarak rubgy maçlarına giderlermiş. Çocuklarını da öyle yetiştiriyor, George da üç yaşındaki Louis de rugby seviyormuş.

Ah bu arada eklemeden bitirmeyeyim yazımı, hem Megxit de demişken, Ukrayna'ya yapılan bombardımanın ardından Harry ve Meghan savaşı kınadıklarını açıkladılar ve tüm kalpleri ve iyi dilekleriyle Ukrayna halkının yanında olduklarını söylediler.

Kraliçe öldü, öldü dirildi - Resim : 2

William ve Catherine'den bir açıklama gelmeyince, ciddi eleştiri aldılar.

"Amma politik bir karı koca, savaşı görmezden geliyorlar" diyen çoktu, ama dün itibarıyla gecikmiş de olsa mesajlarını yayınladılar.

Ve şöyle dediler, "'2020 yılının Ekim ayında Başkan Zelensky ve First Lady ile tanışmak ayrıcalığına sahip olduk, Ukrayna'nın geleceği için umut ve iyimserliklerimizi paylaştık. Bugün bu gelecek için cesurca savaşan Cumhurbaşkanı ve tüm Ukrayna halkının yanındayız"...

Mesajlarını Ukrayna bayrağının bir emojisini ekleyerek ve W&C diye imzalayarak yayınladılar. Kalbimi de kazandılar yeniden, hem zaten kimin kalbi/aklı/duası Ukrayna ile değil ki şu günlerde...

Durun bir dakika, az kalsın unutuyordum.

Kraliçe 2 Mart'ta Windsor Kalesi'nde vereceği diplomatik resepsiyonu da erteledi, kimileri kovid yüzünden diyor ama asıl sebep savaşmış. Hastalığı hafif semptomlarla atlatan Kraliçe'nin çekimser kalarak Rusya'yı kınamayan Çinli siyasetçilerle görüşmek istemediğini okudum, dedikodu bu yönde. Ama toplantının neden iptal edildiği resmi olarak açıklanmadı...

Elif Aktuğ

Odatv.com