Köylünün başına gökten dev taşlar yağdı

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere köyünde faaliyet gösteren taş ocağında yapılan dinamitli patlatmalar yüzünden köye dev kaya parçaları yağdı.

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere köyünde faaliyet gösteren taş ocağında yapılan dinamitli patlatmalar yüzünden köye dev kaya parçaları yağdı. Köylülerin can güvenliği bulunmadığını söyleyen Dağdere köyü Muhtarı Murat Efe, Denizli Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlara yıllardır yaşadıkları sorunu aktarmalarına rağmen bir çözüm üretilmediğini belirterek, "Bu sorunun çözülmesi için illaki birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Köyümüze taş yağarken uyuyan yetkilileri Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Ölümle adeta burun buruna Dağdere köyünün dibindeki Kaklık Dağı'nda özel bir şirket tarafından işletilen kalker taşı ve agrega ocağında, 15 Mart Salı günü saat 13:10'da gerçekleştirilen patlatma sırasında köylünün üstüne taş yağdı. Yüzlerce kilo ağırlığındaki dev kayalar evlerin bir kaç metre dibine ve taş ocağı tehlikesi yüzünden köylülerin artık kullanmadığı futbol sahasına düştü. Kayaların düştüğü zeminlerde dev çukurlar oluştu. Büyük bir şans eseri can ve mal kaybı yaşanmayan olayın ardından taş ocağı hakkında Jandarmaya şikayette bulunan köylüler, düşen kayaları da görüntüleyerek belgelediler.

MUHTAR MURAT EFE: 'İLLAKİ BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ GEREK?'

Köylerinde yıllardır taş ocağı yüzünden huzur kalmadığını anlatan Aşağıdağdere köyü Muhtarı Murat Efe, Denizli Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlara yıllardır yaşadıkları sorunu aktarmalarına rağmen bir çözüm üretilmediğini belirterek, "Bu sorunun çözülmesi için illaki birilerinin ölmesi mi gerekiyor. Köyümüze taş yağarken uyuyan, masa başında patlatma ruhsatı veren yetkilileri Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

'TAŞ OCAĞINA RUHSAT VERENLER KÖYE GELİP BİR BAKSINLAR'

Köyün bir kaç yüz metre yakınındaki taş ocağındaki patlatmalar yüzünden köy halkının can güvenliğinin ve sağlığının tehdit altından olduğunu anlatan Efe, tarım ve hayvancılığın zarar gördüğünü, ağır tonajlı kamyonlar yüzünden yolların ise bozulduğunu dile getirdi. Köylerinde bir can kaybı yaşanmadan önlem alınması gerektiğini dile getiren Efe, "Bu taş ocağına kim ruhsat veriyorsa köye gelip evlere, ekili arazilere ve köylünün kullandığı futbol sahasına bir bakıp elini vicdanına koyarak karar versin" dedi.

Köylünün başına gökten dev taşlar yağdı - Resim : 1

Köylünün başına gökten dev taşlar yağdı - Resim : 2

Köylünün başına gökten dev taşlar yağdı - Resim : 3

Köylünün başına gökten dev taşlar yağdı - Resim : 4

Köylünün başına gökten dev taşlar yağdı - Resim : 5

Köy muhtarı ve azaların verdiği dilekçe:

Yusuf Yavuz
Odatv.com

Denizli taş köytü arşiv