Kokain görüntüleri çıkan ismin şirket belgeleri

Odatv, H. Kürşat Ayvatoğlu’nun şirketlerini ve Kastamonu Belediyesi’nde çalıştığı dönemde bulunduğu görevleri araştırdı... Caner Taşpınar yazdı...

Ankara'da, otomobilde kokain olduğu tahmin edilen uyuşturucu madde kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Hamza Kürşat Ayvatoğlu, maddenin uyuşturucu madde olduğu ve arkadaşlarına da temin ettiğinin tespit edilmesi üzerine yeniden gözaltına alındı.

H. Kürşat Ayvatoğlu’nun sosyal medyada yer alan lüks araçlarla ve şatafatlı hayata dair fotoğrafları tepki çekti.

AKP'de “büro memuru” olarak çalıştığı söylenen ismin, yani maaşlı bir çalışanın, nasıl bu kadar zengin olduğu merak konusu oldu.

Odatv, H. Kürşat Ayvatoğlu’nun şirketlerini ve Kastamonu Belediyesi’nde çalıştığı dönemde bulunduğu görevleri araştırdı.

BELEDİYEYE “KAYNAKÇI” KADROSUNDAN GİRDİ

Odatv’nin Kastamonu Belediyesi kaynaklarından edindiği bilgilere göre; H. Kürşat Ayvatoğlu, 2014 yılında taşeron firma üzerinden belediyeye “kaynakçı” olarak girdi.

Girdikten kısa süre sonra da belediyede “özel kalem personeli” olarak görev yaptı.

Belediyede çalışırken, Kastamonu’daki Barutçuoğlu AVM’de bir pizzacı dükkanı açtı.

İŞTE ŞİRKET BELGELERİ

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; H. Kürşat Ayvatoğlu’nun resmi kayıtlarda yer alan, iki ayrı iş yeri bulunuyor.

İlk iş yeri, 20 Aralık 2016 yılında açtığı Barutçuoğlu AVM’deki pizzacı…

Bu pizzacıyı 28 Ağustos 2017’de kapattı.

Kapattıktan sonra da, 2017’nin Aralık ayında belediyede “Kültür ve Sosyal İşler Müdürü” yapıldı.

Gelelim, ikinci iş yerine…

İkinci iş yeri, ifadesinde de altını çizdiği oto alım-satım işi…

Ayvatoğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'de verdiği ifadesinde, “AK Parti Genel Merkezinde büro görevlisi olarak çalışıyorum. Bu işten 3 bin TL maaş alıyorum. Ayrıca internet üzerinden yaptığım oto alım satım işinden de 30 bin TL kazanıyorum. Başka bir yerden gelirim yoktur” bilgisini verdi.

Odatv’nin ulaştığı oto alım-satımı yapılan ikinci işyeri, 8 Eylül 2020’de Ankara OSTİM’de kuruldu. Bu işyeri halen faaliyetini sürdürüyor.

İşte belgeler:

Kokain görüntüleri çıkan ismin şirket belgeleri - Resim : 1

VİDEO ÇEKİLDİĞİNDE HANGİ GÖREVDEYDİ

Merak konusu olan diğer bir konu ise H. Kürşat Ayvatoğlu’nun kokain olduğu belirtilen görüntülerinin çekildiği dönemde hangi görevde olduğu…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayınlanan görüntülerdeki olayın 2018 yılına ait olduğunu kaydetti.

Odatv, Ayvatoğlu’nun 2017 Aralık ayından 2019 Mart ayına kadar “Kültür ve Sosyal İşler Müdürü” görev yaptığını öğrendi.

Bakan Soylu’nun verdiği 2018 bilgisinden yola çıkarak, Ayvatoğlu videonun çekildiği tarihte, Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü idi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ERGÜLENOĞLU ODATV’YE KONUŞTU

Kastamonu Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Av. Özgür Ergülenoğlu, Odatv’ye konuştu.

CHP’li Özgür Ergülenoğlu, Ayvatoğlu’nun yükselişini şöyle anlattı:

“Birkaç gündür sosyal medya gündemini AKP Genel Merkez’inde büro personeli olarak çalıştığı kabul edilen Kürşat Ayvatoğlu meşgul etmektedir. Doğası, tarihi, kültürü ile ön plana çıkması gereken memleketimiz Kastamonu’nun lüks otomobillerde çekilen kokain haberleri ile, kumar masaları ile, yolsuzluk iddiaları ile anılması ne yazık ki bizleri çok üzmektedir.

Kokain çekme iddiaları ile ilgili olan durum Yargıya taşınmış olup, bu konu yetkili adli makamlarca soruşturulup çözülecektir. Hepimizin adaletin yerini bulacağına inancımız tamdır. Ancak bu noktada üzerinde durulması gereken konu liyakattir, alın teridir, kul hakkıdır. Araba pazarında beş liraya fotoğraf çeken, 2014 yılında Akp’nin Kastamonu Belediyesini kazanması ile birlikte belediyeye kaynakçı olarak giriş yapmış olan birinin hangi liyakat ve koşullar gözetilerek Kültür ve Turizm Müdürü yapıldığı ve sonrasında da lüks bir hayat yaşamasını sağlayacak ekonomik imkanlarla nasıl donatıldığı araştırılmalıdır.”

“BELEDİYE BU DÖNEMDE ZARARA UĞRADI MI”

“Bu kişinin çalıştığı dönemde müdahil olduğu ihalelerin, doğrudan teminlerin, 2014-2019 yılları arasında AKP Kastamonu Belediyesi tarafından yapılan arsa satış devir ve takas işlemlerinin teker teker araştırılması gerektiği kanaatindeyim” uyarısında bulunan CHP’li Özgür Ergülenoğlu, şunlara dikkat çekti:

“2020 Temmuz ayı Kastamonu Belediye Meclis Toplantısında 2014-2019 yılları arasında Kastamonu Belediyesi bünyesinde yapılan arsa satışı, arsa devri, arsa takasına konu tüm işlemlerin incelenmesini ve Kastamonu Belediyesi’nin bu dönemde zarara uğrayıp uğramadığının tespiti için Mecliste bir İnceleme Komisyonu kurulmasını talep etmişsek de bu talebimiz ne yazık ki mevcut Belediye Başkanımız tarafından kabul görmemiş, vermiş olduğumuz yazılı önergeye ise bu güne kadar herhangi bir cevap verilmemiştir.”

“SEÇİM KAZANILDIKTAN SONRA TÜM BU OLAYLARIN ÜSTÜ KAPATILDI”

MHP’nin de 2019 yerel seçim döneminde belediyedeki yolsuzlukları belgeleriyle gündeme getirdiğini ifade eden CHP’li Özgür Ergülenoğlu, şu çağrıyı yaptı:

“31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden birkaç gün önce dönemin MHP İl Başkanı Yüksel Aydın söz konusu döneme ilişkin yolsuzluk iddialarıyla ilgili elinde olduğunu iddia ettiği belgelerle birlikte Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, partisinin Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra da bu yolsuzluk iddialarını inceleyip hesap soracaklarının sözünü vermiştir. Ancak seçim kazanıldıktan sonra tüm bu olayların üstü kapatılmış, MHP-AKP ittifakı nedeniyle hiçbir adım atılmamıştır.

Söz konusu iddialar tüyü bitmemiş yetimin hakkını, kamusal yararı ilgilendirmektedir. Kamusal yarar her iki partinin ittifakından da önemlidir. Yetkili makamları söz konusu dönemi araştırmaya ve aydınlatmaya davet ediyorum.”

Caner Taşpınar

Odatv.com

Kürşat Ayvatoğlu Kastamonu Belediyesi arşiv