İlhan Cihaner: Kim bu şüpheli X

“...'şüpheli X' ile ilgili elde edilen tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde, Abdullah Öcalan aracılığıyla PKK Terör Örgütünü kontrol altına...

“...'şüpheli X' ile ilgili elde edilen tüm deliller birlikte değerlendirildiğinde, Abdullah Öcalan aracılığıyla PKK Terör Örgütünü kontrol altına alarak, yönlendirmeye çalıştığı anlaşılmıştır. Tüm bu tespitler 'şüpheli X' hakkında daha önce düzenlenen 2009/565 sayılı iddianamede kapsamlı olarak belirtilmiştir.”

Yani neymiş: “şüpheli X” PKKÖcalan aracılığıyla yönetmeye çalışıyor, Öcalan ise zaten “şüpheli X” in kontrolünde!

Devam edelim “...yürütülen teknik takip çalışmaları sırasında, tutuksuz olarak yargılanan Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi 'şüpheli X' in örgütün kontrolündeki PKK Terör Örgütüne destek amaçlı faaliyetlerine de aralıksız devam ettiği...”

Yani PKK Terör Örgütü, Ergenekon Terör Örgütün'ün kontrolündeymiş! “Şüpheli X” de bunların yöneticisi!

Şüpheli X in tek marifeti bu değil tabii! Aynı zamanda CHP yi yönlendiriyor, milletvekili atıyor, Ergenekon aracılığıyla orduyu yönetiyor, haber sitelerini yönetiyor, yazarlara talimat veriyor!

Kim mi bu dehşetengiz Şüpheli X? Biraz bekleyin!

Alıntılar Odatv iddianamesinden...

Odatv iddianamesini, tutarsızlıklarını, akıl ve hukuk dışılıklarını yazan eleştiren çok oldu. Sanıklar ve avukatlar iddianameyi daha ilk celse çürüttüler. Ama hala iki tutuklusu var bu davanın. Ben “AKP nin süreci” ile bağlantısına değineceğim.

AKP davalarının (Ergenekon, Balyoz, KCK, Hopa, Odatv, MİT krizi, vs.) aslında tek ve büyük bir iddiası var: Ergenekon diye bir örgüt var. Bu örgüt, İttihat ve Terakki' den bu yana tüm melanetlerin sorumlusu. Yargılananlar da bu suçları işleyenler!

Darbeleri de o yaptı, aydın cinayetlerini de. 12 Eylül'ü de yaptı, 27 Mayıs'ı da. KESK' i yönettiği gibi, DHKP-C yi de yönetiyor. Karakol baskınlarını da o yaptı, mayınlı/molotoflu saldırıları da...

Uzatmaya gerek yok.

Ama AKP davalarının ve bu davalara gözü kapalı destek veren zevatın, en önemli iddiası “Ergenekon” un Ordu'yu ve PKK'yı yönettiği iddiası. (Kürt hareketlerinin bu iddialara -KCK davaları hariç- kapsamlı bir yanıt vermemelerini şimdilik bir tarafa bırakalım.)

Bu iddialar sağcı ve gerici iktidarların her zamanki propagandası ve kafa karışıklığı olsa çok önemsenmeyebilir. Zaten öteden beri bu zihniyet, ya her şeyi muğlak bir “dış güce” fatura eder, ya da kandırılmış gençlere. Dış güç bazan İsrail olmuştur, bazan Rusya. Onlara göre bu toprakların kendi dinamikleri “muhalif” bir örgütlenmeyi çıkaramaz, gençleri de kandırılmaya müsait saf salaklar!

Ama bu iddia ile cezaevlerine doldurulmuş binler var.

Özetle AKP davaları da artık Kürt sorununun en önemli parçalarından biridir.

Oysa yıllardır PKKNarko-Terör örgütü, kaçakçılık şebekesi, ABD-İsrail projesi kabul ettiler /ettirdiler. Hatta ne demişti en önemlilerinden birisi: “...Ermeni terörü ile PKK terörü arasında yakın işbirliği var, bunlar kan kardeşidir. O devreden çekildi, işi bu tarafa verdiler. Zaten, özür dilerim, bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şey ifade ediyor demektir. Yani bu, rivayet falan değil, biz kimin ne olduğunu iyi biliyoruz

Nerede ise “sünnete karşı” savaşmak için kurulmuş bir örgüt! Ayrıca önce şu “işi verme” durumunu bir açıklığa kavuştursanız hep birlikte!

Son yıllarda bu tezlerinden vazgeçip, PKK ya yeni bir yönetici buldular: Ergenekon!

Ve tüm bu “sığlıklarıyla”,

Bize güvenin” diyorlar...

Bürece inanın” diyorlar...

Sorunu çözeceğiz” diyorlar...

Bizim oralarda bir laf var:

He babam he!

Ama ben yine yapıcı muhalefet görevimi yerine getireyim.

İlk önerim devlete: madem Öcalan ve PKK “şüpheli X” yönetiyor, doğrudan onunla görüşün etkisi daha fazla olur hem daha ucuza gelir, koster/kotra falan gerekmez! Açık kimlik ve adresi aşağıda!

İkinci önerim Kürt tarafına: Valla artık KCK ve PKK davaları önemli değil gibi, asıl tehlike Ergenekonun “alt örgütlenmesi” iddiası! Bakın “Ergenekon milletvekilleri” yüzünden, BDP lileri bırakmıyorlar!Tez zamanda müdahil olun davaya!

Şüpheli X: Yalçın KÜÇÜK

Adres: Silivri

İlhan Cihaner/Sol gazetesi

Odatv.com

ilhan cihaner Yalçın Küçük PKK dhkp-c ergenekon arşiv