Kılıçdaroğlu Demir Leblebi'ye jest yapmak istedi ama o...

Her kesimde saygı ve güven uyandıran Emine Ülker Tarhan’ın CHP Grup Başkanvekilliğine seçtirilmemesi CHP’de kelimenin tam anlamıyla deprem etkisi...

Her kesimde saygı ve güven uyandıran Emine Ülker Tarhan’ın CHP Grup Başkanvekilliğine seçtirilmemesi CHP’de kelimenin tam anlamıyla deprem etkisi yarattı.

Tepkilerin hedefine de doğrudan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu oturtuldu.

Eleştiri ve tepkiler ne denli büyük boyutlara ulaştı ki, Kılıçdaroğlu bugün Emine Ülker Tarhan’a “sahip çıkıyormuş görüntüsü” vermek üzere bir “jest” yapmaya niyetlendi.

İddialara göre, Kılıçdaroğlu Emine Ülker Tarhan’ı seçilme imkân ve ihtimali olmayan TBMM Başkanlığına aday göstermeyi, böylece tepkileri azaltmayı planladı.

Emine Ülker Tarhan’ın yakın çevresinde bu “jest” için bir nabız yoklaması da yapıldığı, ancak Tarhan’ın böyle bir teklifi asla kabul etmeyeceği mesajının alınması üzerine, girişimin resmileştirilmesinden vazgeçildiği öğrenildi.

MEHMET KESİMOĞLU NEDEN ÇEKİLDİ

Öte yandan Güldal Mumcu’nun dün yeniden Meclis Başkanvekilliğine seçilmesiyle ilgili de farklı iddialar ortaya atıldı.

CHP’de TBMM Başkanvekilliği için Güldal Mumcu, Mehmet Kesimoğlu, Erdal Aksünger ve Kamer Genç aday oldu. Seçilmek için gereken salt çoğunluk rakamı olan 68 oya hiçbir aday ulaşamadı. Turlar ilerledikçe Mehmet Kesimoğlu hep önde giderken, Güldal Mumcu onu izledi. Turlarda önce Genç, sonra da Erdal Aksünger çekildi. Son tura Mehmet Kesimoğlu ile Güldal Mumcu aday olarak kaldı. Ancak Kesimoğlu seçilmesi kesin olduğu halde son anda bir “jest” yaparak, adaylıktan çekildi ve Mumcu'nun yeniden Meclis Başkanvekili yapılmasını sağladı.

Kesimoğlu, “Kendi isteğimle adaylıktan çekildim. Hiçbir telkin ya da talep olmadı. Ben hür irademle CHP’de kadın yönetici olması adına Güldal Hanım aleyhine çekildim” açıklamasını yapsa da gerçekte şunların yaşandığı öğrenildi:

Emine Ülker Tarhan’ın Grup Başkanvekili olmayacağının görülmesinden sonra bazı kadın milletvekilleri Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na giderek, “Hiçbir kadın yöneticinin olmaması CHP’ye yakışmayacak ve tepki çekecek, devreye girin” uyarısında bulundu. Bunun üzerine Kılıçaroğlu da Kesimoğlu’yla görüşerek, “çekilme jesti”nin yapılmasını sağladı.

Kimbilir daha ne “jestler ve oyunlar” göreceğiz, ama kesin olan şu ki, bu seçimler CHP’de çok önemli bir dönüm noktası olacak!..

Müyesser Yıldız

Odatv.com

kılıçdaroğlu emine ülker tarhan arşiv