"Kesmeye gelirlerse kendimi bu ağaca asarım"

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy mahallesinde yaşayan ve geçimini gözleme satarak...

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy mahallesinde yaşayan ve geçimini gözleme satarak kazanan Gülşen Çelek, 9 yıl önce açılan yeni Fethiye yolunun kenarında bulunan moloz dökülü alanı toprakla doldurarak çeşitli meyve ağaçları dikti. Çelek, babasından kalma arazinin bitişiğindeki alana diktiği zeytin, portakal, incir, badem, dut ve akasyadan oluşan yakaşık 200 ağaca çocuğu gibi bakarak büyüttü. Ancak bir çoğu meyve vermeye başlayan Çelek'in ağaçları suç unsuru sayıldı ve devlet tarafından 'infaz' edilmesine karar verildi. "Ağaçlar da bir can, inancımıza göre her yaprak salavat getirir" sözleriyle karara isyan eden Çelek, "bırakın da kurtlar kuşlar, insanlar faydalansın. Ağaçlarımı kesmeye gelirlerse kendimi bu ağaçlardan birine asacağım" dedi.

"Kesmeye gelirlerse kendimi bu ağaca asarım" - Resim : 1

MOLOZ YIĞINI ÜZERİNE DİKTİĞİ AĞAÇLAR SUÇ SAYILDI

Geçimini gözleme satarak sağlayan Yeşilköylü Gülşen Çelek, yeni Fethiye yolu kıyısında bulunan babasından kalma arazinin bitişiğindeki moloz dökülen alanı 9 yıl önce toprakla doldurarak buraya çeşitli meyve ağaçları dikti. Zeytin, portakal, incir, badem, dut, nar, benjamin, elma, ceviz, kayısı, kavak ve akasyadan oluşan yakaşık 200 ağacı "gelen geçen gölgesinde serinlesin, kurtlar kuşlar meyvesini yesin diye diktim" diyen Çelek, yıllarca bin bir emek harcayarak taşıma su ile sulayıp büyüttüğü ağaçların suç unsuru olduğunu öğrenince şoke oldu.

YETKİLİLER, 'AĞAÇLARI SÖKÜP YERİNE FİDAN DİKECEĞİZ' DEDİLER

Arazinin bağlı bulunduğu Kalkan Orman İşletme Şefliği'nden gelen bir görevlinin kendisine söz konusu ağaçların sökülerek yerlerine yeniden fidanlar dikileceğini söylediğini anlatan Çelek, kendisine gönderilen 15 Aralık 2014 tarihli 'İnfazı gerçekleştirilecek olan ağaçlar hakkında' başlıklıtebligatta yer alan ifadeleri gösterirken gözyaşlarını tutamadı.

"Kesmeye gelirlerse kendimi bu ağaca asarım" - Resim : 2

'AĞAÇLAR KOLLUK KUVVETİ EŞLİĞİNDE İNFAZ EDİLECEK!'

Gülşen Çelek'e Kalkan Orman İşletme Şefliği tarafından gönderilen tebligatta, Fethiye karayolu kıyısında bulunan araziye ağaç diktiği için 'işgal' ve 'faydalanma' suçları işlediği ve suça konu orman emvalinin ilgili yasalar uyarınca müsadere edilmesine karar verildiği belirtilerek, "işgal ve faydalanma suçuna konu ormana ait niza konusu yerde bulunan ağaçların 15. 01. 2015 tarihinde kolluk kuvvetleri nezaretinde infaz işlemigerçekleştirileceğinin bilinmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim" ifadelerine yer veriliyor.

"Kesmeye gelirlerse kendimi bu ağaca asarım" - Resim : 3

'AĞAÇLAR SÖKÜLÜRSE KENDİMİ ASACAĞIM!'

Diktiği ağaçların kesilmemesi için Antalya Valiliği başta olmak üzere ilgili kurumlara dilekçeler gönderen Çelek, "bu alan üzerinde hiç bir zaman mülkiyet iddiam olmadı. Moloz yığınının üzerinde 200'den fazla ağaç yetiştirmek kamu hizmeti sayılmalıdır. Bin bir zahmetle yetiştirdiğim ağaçların sökülmesi hakısız bir kıyım olacaktır. Ayrıca zeytin kanunu uyarınca da buradaki zeytin ağaçlarını korumak devletin görevidir. Bu ağaçların sökülmesini değil, korunmasını istiyorum. Bizim inancımıza göre her yaprak salavat getirir. Peygamberimiz, 'Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin' diye buyuruyor. Ağaca kıyılır mı hiç. Ağaçlar da bir can taşıyor. Eğer sökülecek olursa kendimi bu ağaçlardan birine asacağım" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

arşiv