Keşke analarınız üçer beşer daha doğursa

Gezi Parkı’nı dünyanın en önemli parkı haline getiren sadece ve sadece gençlerdir. “Ben de oradaydım” minvalli resim/demeç veren tüm sanatçılar...

Gezi Parkı’nı dünyanın en önemli parkı haline getiren sadece ve sadece gençlerdir. “Ben de oradaydım” minvalli resim/demeç veren tüm sanatçılar, gazeteciler, siyasiler muhakkak destek de veriyorlar ama galiba biraz da “rol çalmaya” çalışıyorlar.

“Gezi Parkı” direnişi; dinamizmi, sloganları, esprileri, olağanüstü yaratıcılığı ile sadece ve sadece gençlerin eseridir.

“Hayat tarzıma dokundurtmam!” diyen her renkten, her görüşten, her inançtan, her şehirden, her okuldan gençlerin eseri!

Ülkeye katkıları muhteşemdir!

***

Belki de farkında bile olmadan muazzam bir işi başardılar!

Hayat tarzının tehdit altında olduğunu hisseden ancak artık yapılacak hiçbir şey kalmadığını düşünerek acı bir “mağlubiyet” duygusu yaşayanların aklına bir kelimeyi çaktılar:

“Yapabilirsiniz!”

Eğitim açısından daha donanımlı, insan sermayesi olarak daha güçlü olan nüfusun %50’si kendisine hiç yakışmayan muazzam bir itilmişlik-kakılmışlık depresyonuna gark olmuşken, gençler biz miskinleri uykumuzdan uyandırdılar. Bize:

“Düşün peşimize!” dediler.

30 Mayıs ile bugün arasında ne değişti? Mağlubiyet duygusu ile kahrolan ve üstüne üstelik artık yapılacak bir şeyin kalmadığını düşünen biz “yaşlılar”ı gençler derin uykumuzdan uyandırdılar. Şimdi benim yaşımda her babayiğit birbirini gördüğünde:

“Evet yapabiliriz!”, diyerek selamlaşıyor.

***

İki zıt duygu gençler sayesinde yerleşik hale geldi:

1)Uzun süredir “önümde hiçbir engel kalmadı”,diye düşünen RTE bundan böyle “eyvah yapabilirler!” duygusu ile yaşayacaktır.

2)Uzun süredir “yapılacak bir şey kalmadı” diye düşünen halk kitleleri de bundan böyle “evet yapabiliriz” duygusu ile yaşayacaktır.

Bu muazzam devinimi beceren gençlere teşekkür ediyor, saygı ile önlerinde eğiliyorum!

***

Siyaset deyince ideoloji/ kesin ve yanılmaz doğrular manzumesi/ “kendim için istersem ayıp olur” safsatası/ siyasal parti/ örgüt/ lider/ merkez karar/ talimat/ emir komuta zinciri/ tebliğ ve tebellüğ şablonundan başka bir şey bilmeyen bizler “mirim gençlik siyasetten uzaklaştı!” diye ahkam keserken gençler hiçbir ideolojiye gark olmadan/ yanılmaz doğruların olmadığını bilerek/ kendileri için istemekten zerre kadar rahatsızlık hissetmeden/ hiçbir siyasal partiye bağlı olmaksızın/ lidere ihtiyaç duymadan/ merkez karar falan iplemeden/ hiçbir yerden talimat almadan/ emir komuta zinciri kurmaya tenezzül bile etmeden/ tebliğ ve tebellüğe karşı sadece “neden?” sorusunu sorarak ülkenin önünü açtılar.

***

Biz aklı evveller zamanında silah talimi yaparak devleti nasıl dize getireceğimizi hesaplardık. Silahın alası devlette olduğu için de her keresinde devlet bizi kuş gibi avlardı.Sonra da oturur, “biz nerede yanlış yaptık” diyerek hayıflanırdık. Elimizdeki kesin ve yanılmaz doğrular manzumesi yol göster(e)meyince de apışıp kalırdık.

Bugünün gençliği sadece bir mihmandara danışıyor. Onlar sadece “akıl” kullanıyorlar. Cumhuriyeti kendilerine teslim eden Atatürk’ün “benim söylediklerim ile bilimin söyledikleri arasında fark oluşursa bilimin söylediklerini takip ediniz!” (mealen) sözünü benim neslimin değme Atatürkçüsünden çok daha iyi anlamışlar!

Onlar aklın yolunu takip edince önlerine önce bilim, sonra sonsuz yaratıcılığın eseri olarak “teknoloji” çıkıyor!

Başbakan bilmiyor ki elindeki devlet aygıtı taş ile sopa ile baş eder ama “twitter” ile baş edemez, yalaka basın bilmiyor ki “twitter cıvıtmaz” ama “twitter adamı cıvıttırır”, yedi düvele rezil eder!

İzmir’de “twit” atan gençleri IP numaraları üzerinden tespit edip gözaltına alan emniyetçiler/yargı mensupları insan arasına nasıl çıkacaklar?

Devletin aklını RTE’nin aklı ile sınırladığınız zaman devlet “twitter” yapan (şakıyan) kuşları da “örgüt lideri” olarak sapanla avlamaya kalkar!

Biber gazı sosyal medyaya karşı!

İşte 21. yüzyılda RTE Türkiye’sinin hal-i pür melali!

***

İleride bu günlerin anlamını çözmeye çalışırken üç sözcük yol gösterecek:

1)Gençlik, 2) hayat tarzı, 3)sosyal medya!

İyi ki varsınız gençler!

Keşke analarınız sizlerden üçer-beşer daha doğursa!

Cüneyt Ülsever/Yurt

Odatv.com

Twitter cüneyt ülsever Gezi Parkı arşiv