Katillere yeni bir yüz takan medya

Eşit kardeşlik ideali bu toprakların ruhuna çoktan sızdı çoktan kökleşti. Nihat Genç yazdı...

1789 devriminin heyecanlarını ve belleğini unutturmak isteyen Napolyon Bastille’e imparatorluğunu ve kahramanlığını hatırlatacak üç kat ev büyüklüğünde bir fil heykeli yaptırır.

Bu file tarihçilerin koyduğu ad: Cumhuriyet’i Unutturma Fil’idir.

Bronzdan yapılması öngörülen fil, Napolyon savaşlarda yenildikçe para kalmaz ve sonunda ‘alçıdan’ yapılır. 1840’lara kadar bu alçı fil yerinde kalır ancak filin başı çürümüş düşmüş kuyruğu kopmuş ve heykelin içini bir fare kolonisi ele geçirmiştir.

Nicedir medyamız bir Cumhuriyet’i Unutturma Fil’i inşasıyla meşgul.

Özgür vatandaşlar ideali nedir, artık bilen yok okuyan yok tanıyan yok!

Başkasına zarar vermeden hakkını alabileceğine inanan tek bir yurttaş kalmadı, konuşan hiç yok.

AHMET HAKAN VE ŞİRİN PAYZIN'IN DUYGU YOĞUNLUĞU CÜBBELİ AHMET HOCA DA YOK

Önce cemaatle olmadı dinci partilerle olmadı şimdi de ‘kürtçü’ ‘ırkçı’ terör şebekesinin uzantısı bir partiyle belleğimizi unutturmak için Napolyon’un fil’ini dikiyor!

Fil’i inşa eden Ahmet Hakan Şirin Payzın gibi spot yazarların duygu yoğunluğu Cübbeli Ahmet hoca da dahi yok.

Bizlerin ömrü hayatlarında bir kez bile elimizde bir silahlı fotoğrafımız olsaydı bir kez olsun azmettirici bir lafımız olsaydı herhalde çoktan medya manşetlerinde asılmıştık, ama şimdi bir gecede elli kişinin ölümüne sebep olanları, kahraman özgürlük şövalyeleri diye aralıksız on yıllardır güle oynaya ellerini sallaya sallaya baş tacı ediyorlar!

Cumhuriyet, tamamlanmamış devrim’dir, tamamlayacak olan gençlerdir, CNN Türk yayınlarını izleyen doğal olarak belleksiz gençler ve şüphesiz masum ve lekesiz gençler dahi katillerin önünde el pençe divan durur hale geldiler.

Medyamızda Cumhuriyet’in ‘imtiyazsız’ idealini hatırlayan tek kişi kalmadı.

Aksine bir ‘dokunulmazlar’ sınıfı inşa ettiler. Bir dönem dinci parti dokunulmazdı. Bir dönem cemaat ve şeyhi dokunulmazdı.

Şimdi ırkçı partimiz ‘dokunulmaz’!

Cumhuriyet imtiyazsız sınıfsız bir siyasi rüyanın ilk aşkıdır.

Hatırlayanınız kaldı mı?

Birileri cumhuriyet’i gölgelemek örtmek karartmak unutturmak için habire manşetlerinde alçıdan filler döküyor!

CUMHURİYET TERÖRİST KATİL HİÇ DEĞİLDİ

Cumhuriyet’i yorgun bitkin canlı bir cenaze gibi ve kendi ‘ırkçı’ fillerini gençliğe ‘pırıl pırıl’ özgürlük insanlık aşkı gibi gösteriyorlar!

Ey her gün sinirleri harap olan kardeşlerim!

Endişelenmeyin, bu fillerden biri cemaat değil miydi, içinde yüzbinlerce casus fare yuva yapmıştı, ne oldular? CHP iktidara gelsin de bizi kurtarsın diye CHP’ye çalışıyorlar!

Apo’nun .ötünde kıl olmak için yarışan bazı Cumhuriyet yazarları, o kılları matematik bilimi keskinliğiyle sayıp HDP’ye çalışan Cumhuriyet gazetesinde o çürümüş alçıdan filin içindeki fareleri öteden beri bu halk tanımıyor mu?

Cumhuriyet ve yurttaşlık idealleri bir saray darbesinin konusu bir gerici ayaklanma ve batının bir projesi değildi, beyler, cumhuriyet bir devrimdi.

Bu devrim modernleşme idealleriyle halkımızın en derin katmanlarına kadar girmiş ve halkımız bir kez olsun kokusunu tadını almıştır.

Medyası faresi filleri!

Devrimin karşısına ajanları fareleri filleri çıkartmaktan yorulmadınız mı?

İşte seçim arefesinde cemaatin fareleri CHP’nin fareleri Cumhuriyet’in fareleri medyanın fareleri hepsinin kuyrukları birbirine bulaşmış matematik bilimince de(!) çözülmesi imkansızdır!

Cumhuriyet fetihçi değildi.

Cumhuriyet ırkçı hiç değildi.

Cumhuriyet hırsız değildi.

Cumhuriyet cemaatçi hiç değildi.

Cumhuriyet terörist katil hiç değildi!

Fareleriniz ajanlarınız ve fillerinizle boşuna uğraşmayın, cumhuriyet’in büyük insanlık ideali özgür bağımsız yurttaşları yorulmaz bıkmaz.

Boşuna uğraşma CHP, boşuna uğraşma Aydın Doğan, boşuna uğraşma Cumhuriyet Gazetesi…

Eşit kardeşlik ideali bu toprakların ruhuna çoktan sızdı çoktan kökleşti.

Başkasına zarar vermeden başkalarını öldürmeden başkalarını soymadan hakkımızı alabilmeliyiz düşüncesine inananların sayısı sizden de farelerinizden de daha fazla!

Nihat Genç

Odatv.com

nihat genç AKP Aydın Doğan cumhuriyet CHP HDP arşiv