Katı perhiz rejiminin (Fastıng) uygulanması

Bu rejime bedeni hazırlamak ve rejimin şok etkisi yaratmasını sağlamak için ilk iki gün çiğ sebze...

Bu rejime bedeni hazırlamak ve rejimin şok etkisi yaratmasını sağlamak için ilk iki gün çiğ sebze ve meyve yemek gerekir. Bu rejim süresince günde en az 8 bardak alkali su, taze meyve ve sebze suyu ile kendinizin hazırlayacağı 2-3 kupa bitki çayı içilmelidir. Bütün meyve ve sebze sularının 1/3 oranında sulandırılması gerekir. Domates suyu, portakal suyu, tatlandırılmış ve katkı maddeli hazır meyve-sebze suları içilmemelidir. Hazırlanacak en doğru meyve sularından biri limon suyudur. Bir limonun suyu ılık/sıcak suya karıştırılarak içilmelidir. Bunun yanında çok iyi toksin atıcılar olarak bilinen taze elma, pancar, lahana, havuç, kereviz ve üzüm suları da çok yararlıdır. Meyve-sebze suyu, su ve bitki çaylarıyla yapılan iki günlük açlık rejiminden sonraki iki gün bedeni hazırlamak için tekrar çiğ sebze ve mey¬ve yenmesi gerekir. Eğer açlık rejiminden hemen sonra pişmiş gıdaların alımına başlanırsa rejimin arzulanan sonuçları görülmez, bu da sindirim rahatsızlıklarının daha ilk günden itibaren başlamasına sebep olur.

OTLAR
Açlık rejimi sırasında içilmesini önerdiğimiz bitki çaylarını şöyle sıralayabili¬riz: Alfalfa (kaba yonca-medicago sativa), dulavratotu (arctium lappa), papatya, karahindiba (taraxacum officinale), boğa dikeni (sylibum marianum), sarı kan¬taron (hypericum perforatum), ısırgan otu (urtica), ginseng, yeşil çay, kızıl yonca (trifolium pratense) ve kuşburnu çayları kanı ve karaciğeri temizlemek için içile¬bilecek bitki çaylarıdır. Ancak çoğu zaman saman nezlesine yatkın olanların ve salkım otuna karşı alerjisi olanların (ambrosia-saman nezlesine neden olan ot) papatya çayı içmemelerini öneririz. Dalağı temizlemek ve bağırsak florasındaki zararlı bakterilerden kurtulmak için kızılcık suyu, ekinezya (Echinacea) çayı ve kekik çayı kokteyli içilebilir veya sarmısak hapı kullanılabilir. Sinirleri yatıştırmak ve bulantıyı önlemek için nane-limon çayı iyi bir çözümdür. Ayrıca yatıştırıcı et¬kisinden dolayı portakal çiçeği çayı da içilebilir.

ÖNERİLER
• Bunlarla beraber eğer bir şeyler yemek ihtiyacı doğarsa kabuğuyla beraber mikserden geçirilmiş elma püresi yenebilir. Ancak rejim sırasında lifli gıdalar yenmemelidir. Rejim öncesi ve sonrası yenen çiğ sebze ve meyveyle beraber yulaf kepeği ve ketentohumu tüketilebilir. Buğday kepeği kalınbağırsağı tahriş edeceği için yenmemesi doğru olur.
• Rejim sırasında sindirimi uyaracağı için sakız çiğnenmemelidir.
• Birçok hastalığa karşı direnç ve metabolizmanın uyum içinde olmasına yardımcı olan bir kokteyl: 3 adet havuç, 3 adet lahana yaprağı, 2 adet kereviz sapı, 2 adet pancar, 1 adet şalgam, 200 gr ıspanak, yarım demet maydanoz, çeyrek soğan ve 2 diş sarımsağı katı meyve sıkacağından geçirip içiniz.

Bu konuda ve benzer konularda daha fazla bilgi edinmek için “Antienflamatuar Beslenme Rehberi’’ kitabımdan faydalanabilirsiniz.

Nöralterapi ve Hüseyin Nazlıkul’un diğer tedavi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.
https://www.huseyinnazlikul.com/icerik/noralterapi-tedavisi-213

Dr. Hüseyin Nazlıkul
Odatv.com

Katı perhiz rejiminin (Fastıng) uygulanması - Resim : 1