Katalonya’nın bağımsızlığını İsrail’e bağlayan çıkmadı

Sırada İtalya Lombardia bölgesi var. Orada da bağımsızlık talebi gelişiyor. Lombardia, Milano şehrinin olduğu bölgedir...

Sarı ile işaretli Kısım Katalunya ve Andorra ve Fransa ile sınırı var...

"Bir gece ansızın gelebilirim" dedi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, akşam saatlerinde düzenlenen kabine toplantısının ardından, Katalonya hükümetini görevden aldıklarını, Katalonya parlamentosunun feshedildiğini ve Katalonya'nın bağımsızlık ilanının 'yasa dışı' ilan edilmesine çalışacaklarını açıkladı.

"Gelmezsen hatırım kalır" dedi...

Katalan parlamentosu feshedildi, derken Katalonya lideri Carles Puigdemont gelmezsen hatırım kalır diyerek Katalonya’nın bağımsızlığını ilan etti.

Katalonya’ya komşu olan ve etnik olarak Katalanlardan oluşmuş olan bağımsız Andorra Devleti Başbakanı Antoni Marti “Hakiki Katalanlar biziz Katalonya’nın tarihi olarak bize ilhak edilmesi gerekir. Bize katılmazlarsa sonuçlarına katlanmak zorunda kalırlar ve gerekeni yaparız.” dedi.

Andorra 77 bin nüfüslu bir ülkedir.

Fransa bu konudaki tutumunu kesin olarak belirtmemekle beraber sınırda İspanya devleti ile ortak bir askeri tatbikat yapmadığı ve sınır kapılarını kapatmayarak Katalonya’ya sert bir nota da vermemekle ‘’ Ne halt ederseniz edin bana dokunmayan yılan bin yaşasın” tutumunu sürdürmektedir.

ABD, “Katalonya İspanya’nın bir parçasıdır” diyerek tutumunu belli etmiştir. Hoş ABD’nin dedikleri ile yaptıkları genelde farklılık gösterdiğinden söyledikleri pek kaale alınmamıştır.

İspanya hükümeti ise Katalonya ve İspanya şehirleri arasındaki sınırları henüz kapatmamış ve uçak seferlerini iptal etmemiştir. Aksine Carles Puigdemont “Para bizde muslukları kapatırsak İspanyanın hali harap olur” demiştir.

Madrid Katalonya’nın yükselişinin nasıl önünü keseceğinin arayışı içindedir.

İspanya Başbakanı Rajoy İsrail Başbakanı Netanyahu’yu arayarak Katalonya’yı desteklememesini rica etmiştir. Netanyahu ise “ne vereceksin karşılığında” diye sorduğu rivayet ediliyor. Yeterli karşılık olmaması halinde İsrail’in her an Katalonya’yı tanıması ve “Bağımsızlık Katalanların hakkıdır” deme ihtimali mevcut. Kudüs’e yakın çevreler bir engel olduğunu belirtiyorlar. Referandum günü ortalıkta İsrail bayrakları olmaması bu desteği engeller diyor.

Bir de esas Katalanlar biziz diyen Türk Yahudileri Katalonya üzerinde hak talep edebiliriz diyerek 530 sene önceki duruma parmak basıyorlar.

Bir tane bile İsrail bayrağı yoktu. Üzüldük.

Mossad ileri gelenlerinden biri de, -ismi lazım değil, herhalde ismi de sahtedir- Katalonya bayrağındaki renklerin de fazlası ile İspanyol kokmasının insanları yanıltabileceğine dikkat çekti. İsrail gençliği ise BARCA Futbol takımına olan yakınlığı sebebi ile “HEPİMİZ KATALANIZ” diyerek bira içilen publarda kazan kaldırmaktadırlar.

Arda’nın Barca’da oynaması ayrı bir sevgi sebebi İsrailli taraftarları açısından...

Olaylar geliştikçe sizleri haberdar edeceğim.

Sırada İtalya Lombardia bölgesi var. Orada da bağımsızlık talebi gelişiyor. Lombardia, Milano şehrinin olduğu bölgedir.

ÖZEL NOT: Anlamayanlar için ‘’Bu bir mizah yazısıdır. İsteyen gülebilir.’’

Rafael Sadi

Odatv.com

ispanya israil katalonya barca Arda turan bağımsızlık italya arşiv