18 yıllık hasret son buluyor

Muzaffer Ayhan Kara yazdı...

İzmir’in Süper Lig’deki iki temsilcisi Göztepe ve Altay, 17 Eylül Cuma akşamı 5. Hafta maçında Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda karşı karşıya geliyor. İzmir, böylelikle 18 yıl sonra bir kent derbisine sahne olacak.

14 yıl aradan sonra Süper Lig’de üst üste beşinci sezonunu oynayan Göztepe, geçen hafta yeni hocası Nestor El Maestro ile çıktığı ilk maçta Başakşehir karşısında ilk kez üç puan alarak puanını 5’e yükseltti ve 12. sıraya çıktı. Altay ise Mustafa Denizli ile ilk iki maçından 6 puanla ayrılırken son iki maçında kaybederek 6 puanla 9. sıraya geriledi. Evinde bir galibiyet bir yenilgi alan ve deplasmanda iki beraberliği olan Göztepe’ye karşın Altay’ın biri deplasman biri evinde iki galibiyeti ve biri evinde olmak üzere iki yenilgisi bulunuyor.

Derbide Altay’ın en büyük kozu kurt hoca, yılların deneyimli ismi Mustafa Denizli. Göztepe’nin kozları ise Kaptan Halil, Obinna, Ndiaye ve kaleci İrfan Can.

Konuk takım taraftarının olmayacağı statta yaklaşık 4500 Altay taraftarı takımını destekleyecek.

“GÖZTEPE-ALTAY DERBİSİ” TEMALI TOPLANTI

Bu sabah İzmir Büyükşehir Belediyesi Havagazı Tesisleri’nde İZVAK, geleneksel sezon buluşmasını “Göztepe-Altay Derbisi” temasıyla gerçekleştirdi: İZVAK Başkanı Ali Erten’in yönettiği toplantıya İZVAK YK Üyeleri yanında Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, TSYD Başkanı Bahri Okumuş, İzmir kulüplerinin sponsoru Folkart YK Başkanı Mesut Sancak ile Göztepe, Altay, Altınordu, Karşıyaka, Menemenspor yanında 1923 kuruluşlu ve yüzüncü yılında yeniden profesyonel liglerde olmak isteyen bölgesel amatör ligdeki İzmirspor başkanları katıldı.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, yaptığı konuşmalarda son derece dostluk dolu incelikli mesajlar verdiler. Sepil, baştan bu yana İzmir’den daha çok takımı Süper Lig’de görmek istediklerini; İzmir’in ilgisinin ve gücünün buna yeteceğini belirtti. Altay Başkanı Emekçioğlu ise Sepil’den çok şey öğrendiklerinin altını çizdi. Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı ise espriyi patlatarak “Göztepe-Altay maçında Karşıyaka kazansın” dedi!

Sepil ve Ekmekçioğlu, derbi öncesindeki dostluk mesajları sonrasında bir de derbi hatırası pozu verdiler basına.

18 yıllık hasret son buluyor - Resim : 1
18 yıllık hasret son buluyor - Resim : 2
18 yıllık hasret son buluyor - Resim : 3
18 yıllık hasret son buluyor - Resim : 4

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com