Istrancalar yok oluyor

Plansız yatırımlarla alarm veren Trakya'nın akciğerleri için Kırklareli'nde panel düzenleniyor... ...

Plansız yatırımlarla alarm veren Trakya'nın akciğerleri için Kırklareli'nde panel düzenleniyor...

Vahşi madencilik, enerji yatırımları ve çimento fabrikaları kurulması girişimleriyle büyük tehdit altında bulunan Trakya'nın akciğeri Istrancalar alarm veriyor. Bölgedeki yaşam alanlarını ve su kaynaklarını etkileyecek olan girişimler, 30 Kasım'da Kırklareli'nde düzenlenecek panelde ele alınacak. Ziraat Mühendisleri Odası ve Doğal Yaşamı Koruma Vakfı Kırklareli İl Temsilciliği tarafından organize edilen panele, Prof. Dr. M. Doğan Kantarcı, avukat Bülent Kaçar ve DAYKO Tekirdağ Temsilcisi Arslan Hamza Algül konuşmacı olarak katılacak.
Istrancalar yok oluyor - Resim : 1

ISTRANCALAR YOK OLUYOR, TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

"Istrancalar yok oluyor, tehlikenin farkında mısınız?" başlığıyla düzenlenecek olan panele Kırklareli Belediyesi de destek veriyor. 30 Kasım Cumartesi günü Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan panelin başlama saati ise 13:30 olarak açıklandı.

ERGENE'Yİ VE BÖLGEYİ ADIM ADIM HAVADAN GÖRÜNTÜLEDİ

Istrancalarda yapılan madencilik faaliyetlerinin yanı sıra, bölgenin doğal ve kültürel zenginlikleri ile Ergene nehrinin ana kaynağından denize döküldüğü yere kadar havadan görüntüleyen paramotor pilotu Arslan Hamza Algül panelde görsel bir sunum yapacak. Trakya bölgesindeki ekolojik sorunlara yönelik pek çok çalışmaya imza atan Prof. Dr. Doğan Kantarcı ile çevre ihllalerine yönelik açtığı davalarla tanınan avukat Bülent Kaçar'ın da konuşmacı olarak katılacağı panelde, bölgenin çevre düzeni planları da ele alınacak.

Istrancalar yok oluyor - Resim : 2

DEREKÖY ALTIN MADENİ YÖRE HALKINI ENDİŞELENDİRİYOR

Son günlerde yörede yaşayanları endişelendiren Dereköy Altın madeni, İçme ve sulama suyu havzalarındaki barajlarda yaşanan tehditlerin de bilim ve hukuki yönden değerlendirileceği panele tüm yaşam savunucuları davet ediliyor.

Istrancalar yok oluyor - Resim : 3

Yusuf Yavuz

Odatv.com

Istrancalar arşiv