İşte Meclis'te kavga çıkaran güvenlik önlemlerine ilişkin belge

Fethi Yılmaz yazdı

Ankara’da 29 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı sonrasında TBMM Başkanlığı’nın bugün önerdiği güvenlik tedbirleri Meclis’i karıştırdı. Meclis Başkanlığının sunduğu güvenlik tedbirleri önerisine Odatv ulaştı.

Bugün TBMM’de Meclis Divan toplantısı yapıldı. Divan toplantısının gündeminde olmamasına rağmen, Meclis Başkanlığı TBMM’de alınacak yeni güvenlik önlemleri önerisini toplantıda sundu. Meclis Başkanlığı’nın sunduğu güvenlik önerisinde Milletvekili araçlarının da aranması şeklindeki maddeler tartışmalara neden oldu. Muhalefetteki vekiller, “Bu milletvekili onurunu zedeler.” diyerek Meclis Başkanlığının önerisine karşı çıktılar. İki saat süren toplantının tamamına yakınında Meclis Başkanlığının sunduğu güvenlik önlemleri tartışıldı. Muhalefetteki vekillerin tepkileri üzerine Meclis Başkanlığı önerisini geri çekti.

O GÜVENLİK ÖNERİSİNDE NELER VAR

Meclis Başkanlığının TBMM’deki güvenlik tedbirlerine ilişkin önerisinde dikkat çeken ayrıntılar yer alıyor. “Araçta makam sahibi olup olmadığının tespit edilebilmesi için kontrol sırasında arka camların açılması” gibi tedbirlerden, Milletvekili araçlarının aranmasına kadar giden tedbirler dikkat çekti. Ziyaretçilerin neredeyse Meclis’e girmesini tamamen yasaklayan önlem paketinde, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin etrafının, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde olduğu gibi estetik bir mimari kullanılmak suretiyle yüksek demir çitle çevrilmesi, Ana giriş kapılarına aracın için gösterecek X-Ray cihazları konulması, Bakanlara eşlik eden koruma araçlarının içeriye alınmaması” gibi maddeler yer aldı.

İşte Odatv’nin ulaştığı o güvenlik önlemleri önerisi:

İşte Meclis'te kavga çıkaran güvenlik önlemlerine ilişkin belge - Resim : 1

Fethi Yılmaz

Odatv.com

fethi yılmaz meclis güvenlik bomba arşiv