İşte Gizli Tanık Efe’nin son maceraları

Erzincan Ergenekon'u olarak adlandırılan davada, “Efe” kod adıyla gizli tanık yapılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, “Durmak yok, sahtekârlığa devam” diyor.

Erzincan Ergenekon'u olarak adlandırılan davada, “Efe” kod adıyla gizli tanık yapılan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, “Durmak yok, sahtekârlığa devam” diyor.

Aralarında Cumhuriyet Başsavcısı şimdinin CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile Dursun Çiçek, MİT mensupları ve dönemin 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in yargılandığı, tam 6 yıl süren davada, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin tüm sanıklar hakkında beraat kararı vermesinin ardından, bu davaya bakan savcılar Osman Şanal ve Tamer Aksakal başta olmak üzere yargı mensupları hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırılmıştı.

Davanın en çarpıcı ismi gizli tanık “Efe”ydi. Tanık koruma kapsamında ismi ve yüzü değiştirilen Efe'nin eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt olduğu anlaşılmıştı. Kendi isteğiyle emekliye ayrılan Bozkurt'un sonradan Ankara'nın ilçelerinden birisine yeniden savcı olarak atandığı ortaya çıkmış, bu davanın da kumpas olduğu görüldükten sonra meslekten ihraç edilmişti.

HARF FARKIYLA BİR SAVCININ ADINI ALDI

Kaçtığı zannedilen Efe Bayram Bozkurt geçtiğimiz Şubat ayında ortaya çıktı.

Hakkındaki suç duyuruları üzerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan Bozkurt 26 Şubat'ta Ankara'da gözaltına alınıp, Erzincan'a götürüldü. Yaklaşık 5 saat ifade verdikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başsavcılığın, Bozkurt'un serbest bırakılması üzerine yaptığı itiraz da reddedildi.

Hazırlanan iddianamenin birkaç gün önce Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilmesinin ardından ise Bozkurt hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Efe'yle ilgili ulaştığımız son bilgilere gelince;

Kimliği anlaşılınca, yüzü ve adı değiştirilen Efe bugün itibarıyla halen Ankara'da yaşıyor.

Ankara'nın lüks semtlerinden birinde çok pahalı bir evde oturuyor... Kardeşinin adına kayıtlı son model bir BMW'si var... 3 çocuğu özel okullarda okuyor...

Telefon görüşmelerini internet üzerinden yaparak, Almanya'da olduğu izlenimini vermeye çalışıyor...

Yeni adı da Hakan Aslan...

Bu ismin önemi ve özelliği şu; Tek harf farkıyla aynı isimde, halen görevde olan bir savcı var.

Yani Efe, kendisinin savcı olduğu izlenimini veriyor, savcılıktan atılsa da sahte savcılık yapıyor.

Nasıl mı?

Aracılar vasıtasıyla Yargıtay'da dosyaları olanlara ulaşıp, “işinizi hallederim” vaadiyle dolandırıcılık yapıyor.

Şu ana kadar Ankara'nın lüks mekan ve AVM'lerinde buluşup, aralarında önemli isimlerin de bulunduğu çok kişiyi dolandırdığı konuşuluyor.

Dolandırıcı olduğunun anlaşılmasından sonra mağdurlardan biri tarafından geçen hafta eni konu dövüldüğünü de kaydedelim.

Gözaltına alınıp, 27 Şubat'ta adli kontrol şartıyla serbest bıraktığını belirtmiştik. Her gün karakola gidip, imza vermesi gerekiyordu. Bayram Bozkurt veya yeni adıyla Hakan Aslan'ın tek bir gün bile imza vermeye gitmediği öne sürülüyor.

Devletin bilgisi ve takibinde olan biri... Ankara'nın ortasında alenen dolandırıcılık yapıyor... Adli kontrol şartı var, imzaya gitmiyor... Arayıp, soran yok...

Sonra hakkında yakalama kararı çıkartılıyor. Bu şartlarda yakalanır mı?

Tuzun koktuğunun değil, kurtlandığının resmidir!..

Müyesser Yıldız

Odatv.com

İşte Gizli Tanık Efe’nin son maceraları - Resim : 1

İşte Gizli Tanık Efe’nin son maceraları - Resim : 2

İşte Gizli Tanık Efe’nin son maceraları - Resim : 3

İşte Gizli Tanık Efe’nin son maceraları - Resim : 4

kumpas sahtekar soruşturma dolandırdı dava ilhan cihaner gizli tanık efe Hakan Aslan bayram bozkurt Dursun Çiçek ergenekon erzincan savcı arşiv