İsrail'den İran'a çok konuşulacak teklif

İsrail Başbakanı Netanyahu, Kuzey Amerika Yahudi Federasyonlarına yaptığı bir konuşmada, bölgeyi bu hafta başlarında vuran ölümcül depremin ardından İran ve Irak'a yardım etmeyi teklif ettiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Kuzey Amerika Yahudi Federasyonlarına yaptığı bir konuşmada, bölgeyi bu hafta başlarında vuran ölümcül depremin ardından İran ve Irak'a yardım etmeyi teklif ettiğini söyledi: "İran'daki insanlarla tartışmamız yok. vatandaşlarını rehin tutan ve İsrail'i yok etme tehdidinde bulunan rejim ile var.. "

İsrail Başbakanı Netanyahu dün yaptığı açıklamada, bölgeyi vuran büyük deprem sonrasında İsrail'in Kızılhaç yoluyla İran'a ve Irak'a yardım etmeyi teklif ettiğini belirtti. Netanyahu, "Bu hafta meydana gelen deprem sonrasında İran ve Irak'tan yıkım resimlerini gördüm ve erkeklerin, kadınların ve insanların acılarını gördüm. Çocuklar çöküntüye gömüldü. İran ve Irak'ta kurbanlarına yardım sağlamak için Kızıl Haç'a teklifte bulunduğumuzu duyurmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

“İran'daki insanlarla, hiçbir tartışmamız yok, ancak vatandaşlarını rehin tutan ve İsrail'i yok etme tehdidinde bulunan İran'daki rejimle hesabımız var” diyen Netanyahu şöyle devam etti:

“İnsanlığımız nefretlerinden daha büyüktür, İsrail uluslara ışık tutmaya devam edecek, bundan gurur duyuyorum ve herkes İsrail'in ahlakına ve gücüne gurur duyabilir.”

Pazar günü İran ve Irak arasındaki sınırda meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde en az 530 kişi öldü ve 8 bin kişi yaralandı. Bölgedeki birçok şehirde elektrik enerjisi kesildi ve sakinlerin binaların çökmesinden korkarak sokaklara ve parklara tahliye edildi. İki ülkenin uzak bölgelerindeki pek çok evin çamurdan ve çürük malzemelerden oluştuğu için yetkililer, çoğunun çökmüş olduğuna inanıyorlar.

Rafael Sadi

Odatv.com

israil İran Netanyahu Deprem arşiv