İsrail meclisinde eşcinsel başkan

İsrail 6.Natanyahu Hükümeti kuruldu yemin etti ve güven oyu aldı.Meclis Başkanlığına eski Adalet...

İsrail 6.Natanyahu Hükümeti kuruldu yemin etti ve güven oyu aldı.

Meclis Başkanlığına eski Adalet Bakanı Amir Ohana getirildi ve ilk konuşmasında eşcinsel olduğunu alenen beyan ederek dinleyiciler koltuğunda oturan eşi ve çocuklarına da teşekkür etti. Eşiyle ilgili "Benim ikinci yarım" dedi.

İsrail meclisinde eşcinsel başkan - Resim : 1
Amir Ohana

.

İsrail meclisinde eşcinsel başkan - Resim : 2
Amir Ohana'nın eşi ve çocukları.

DİNDAR ÜYELER BAŞLARINI ÇEVİRDİ

Dindar Parti üyeleri ise Ohana'nın konuşması esnasında yüzlerini çevirdiler veya başlarını sıralara dayadılar. Bu bir protestodan çok ben seninle oynamıyorumun çocukça gösterisiydi. Belli ki bu hareket ile seçmenlerine mesaj veriyorlardı. Ama herkes de Meclis Başkanı seçiminde Dindar Parti Milletvekillerini de bütün koalisyon üyeleri ile birlikte olumlu oy kullandıklarını ve bu oylarla bu milletvekilinin seçildiğini biliyor. Aynı sırada da İsrail parlamentosu dışında 2000 kadar LGBT üyesi hükümeti protesto etmekteydiler. Bu hükümet en ünlü eşcinseli Parlamento Başkanı olarak seçmesine rağmen kimi neden protesto ettikleri de ayrı bir soru işareti idi. Evet Dindarları protesto ediyorlar ama zaten adamı seçerek bu kesimdekilerin zarar görmeyecekleri fiilen ifade edilmiş olmakla da kalmıyor gerek Başbakan Natanyahu gerekse Meclis Başkanı Amir Ohana bu hükümette LGBT'lerin ve bu konumdaki ailelerin zarar göremeyeceğini beyan ettiler. Amir Ohana "Bu meclis ve hükümet benim gibi olan ailelere ve çocuklarına zarar vermeyecektir" diyerek son noktayı koydu.

Bu ifadeler Likud'un koalisyon ortaklarının ifadelerinden endişe duyanlar için verilmiş samimi bir cevap olarak değerlendirildi.

Tabii zaman içinde kimin neleri yapıp yapamayacağını hep birlikte göreceğiz.

İsrail meclisinde eşcinsel başkan - Resim : 3

Bu arada Kürsüye gelen Dindar Siyonizm ve Yahudi Gücü Partileri lideri olan İtamar Ben Gvir ile Amir Ohana kucaklaşıp öpüşerek birbirlerini tebrik ettiler.

İsrail meclisinde eşcinsel başkan - Resim : 4

Tevrat'ın Yahudiliği Partisi milletvekilleri ve liderleri ise Amir Ohana Konuşurken biri yana dönüyor diğeri ise başını önündeki sıraya eğiyor. Yani 4 sene boyunca bu zat meclis başkanlığı yaparken kendisine bakmayacaklar mı? Bariz bir şekilde bu hareketler kendi seçmenlerine yapılan faullü hareketlerdir. Demokrasi herkese istediği şekilde davranma serbestisi tanıyor.
Yeni Natanyahu Hükümetinin önündeki sorunların belki de en az rahatsız edici olanı budur.

Rafael Sadi

Odatv.com

israil