İsrail dizisi Fauda Lübnan'da ilk sırada

Fauda dizisinin 4. Sezonu Netflix'te yayına girdi ve her yerde izlenme rekorları kırıyor.Dizi dünya genelinde 5....

Fauda dizisinin 4. Sezonu Netflix'te yayına girdi ve her yerde izlenme rekorları kırıyor.

Dizi dünya genelinde 5. sırada. Lübnan'da ise birinci sırada.

Diziyi cumartesi günü içinde 12 bölümü bitirmeden kalkamadım. Sonunu anlatmayacağım ayıp olur ama çok ilginç ve neredeyse tarafsız bir yorum getiriyor. İşbirlikçisi tarafından kaçırılan Özel Kuvvetler ekip başı cesedinin ailesine teslim edilmesi talimatı veriyor ve o bir “Filistin kahramanıydı hak ettiği şekilde gömülmesi gerekir” derken oldukça duygulu bir sahne oluştu.

İsrail dizisi Fauda Lübnan'da ilk sırada - Resim : 1

LİOR RAZ VE LUCY AYOUB

İsrailli bir komutan olan Doron karakterindeki LİOR RAZ ise vurulduktan sonra Shema İsrael duası okuduktan sonra da Allahu Ekber diye de duasını tamamlıyor. Bu iç içe girmiş kimlikler ve aslında kimin kiminle neden savaştığınında anlamsızlığı izleyenlerin adeta beynine kazılıyor.

MAKO SİTESİ NE DİYOR

Mako sitesi diziyle ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Fauda’nın dördüncü sezonu geçen Cuma Netflix'te yayınlandı ve şimdiden dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde en çok izlenen diziler listesinde yer alıyor.

Yes'in sevilen dizisi tüm dünyada en çok izlenen on dizi listesinde şu anda beşinci sırada yer alıyor. Dizinin en büyük popülaritesi, şaşırtıcı ya da değil, Arap ülkelerinde. Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnan'da dizi ilk sırada yer alıyor. Ürdün'de üçüncü, Türkiye'de beşinci, Fas'ta altıncı, İngiltere ve Suudi Arabistan'da ise sekizinci sırada yer alıyor. “

Bu tür dizileri sevenlere tavsiye edilir.

Rafael Sadi
Odatv.com

israil