İşçileri kovan Cengiz İnşaat’a o ihale nasıl verilmişti

Fethi Yılmaz yazdı

Cengiz Holding, bünyesindeki Cengiz İnşaat'ın Mardin Mazıdağı'ndaki şantiyesinde koronavirüs salgına rağmen 120 işçinin işine son verilmişti.

Üstelik bu işçi kıyımı kararı, işçi çıkarmayı 3 ay süreyle yasaklayan maddenin de yer aldığı koronavirüs salgınına karşı ekonomik tedbir paketinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmasının hemen öncesinde alınmıştı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Mehmet Cengiz’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Cengiz Holding bünyesindeki Cengiz İnşaat’ın işçileri çıkarması tepkilere neden oldu.

Şirketin, Diyarbakır-Mardin Mazıdağı Demiryolu Hattı yapım işinde çalışan işçileri işten çıkarması, akıllara o demiryolunun ihalesini getirdi.

MAZIDAĞI DEMİRYOLU İHALESİ NASIL CENGİZ HOLDİNG’E PASLANMIŞTI

Diyarbakır – Mazıdağı (Mardin) demiryolu inşaatı ihalesi için Devlet Demiryolları (TCDD) 2 yıl önce ihaleye çıktı.

Mazıdağı’na inşa edilecek 53.8 kilometrelik yeni demiryolu hattı için 2018 yılının Eylül ayında 5 firma teklif vermişti. İhale için ise 384 milyon 733 bin lira muhammen bedel belirlenmişti.

İhalede en düşük fiyatı 380 milyon 615 bin TL teklifle Ederay İnşaat - İmaj Altyapı Üst Yapı - Metaleks İnşaat ortak girişimi vermiş, bu ortaklık girişiminin ihaleyi kazandığı haberlere yansımıştı.

Aradan iki ay sonra, yani 2018 yılının Aralık ayında Cengiz Holding’in ihaleyi aldığı gündeme geldi.

Cengiz İnşaat aynı ihalede 489 milyon 637 bin lira fiyatla yüksek teklif vermişti. Ancak buna rağmen TCDD en düşük tekliften 109 milyon lira daha fazla teklifte bulunan Cengiz İnşaat firmasına ihaleyi vermiş ve sözleşme imzalanmıştı.

İşçileri kovan Cengiz İnşaat’a o ihale nasıl verilmişti - Resim : 1

BAKAN “FİYAT DIŞI UNSURLAR” DİYE AÇIKLADI

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan da, yaklaşık üç hafta önce görevden alınan, dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, ihalenin neden en düşük fiyattan 109 milyon TL fazla olan Cengiz İnşaat'a verildiğini sormuştu.

Bakan Turhan yanıtında, “İhale uygulama yönetmeliğinde fiyatın yanı sıra fiyat dışı unsurlar da mevzuatta belirtildiği şekilde ayrı ayrı puanlanmaktadır. Fiyat dışı unsur değerlendirmelerine göre en uygunu Cengiz İnşaat’tı” diye yanıt vermişti.

Bakan’ın, Cengiz İnşaat'ı tercih nedenini, “fiyat dışı unsurlar var” diye açıklamasını, CHP’li Tarhan, “Bakanlık, ‘Cengiz İnşaat varsa teklife gerek yok, ihale onlarındır’ demek istiyor” diye yorumlamıştı.

Ancak tüm bunların yanında önemli bir ayrıntı daha göze çarpıyordu.

Eti Bakır, Cengiz Holding’e bağlı 35 şirketten biri…

Eti Bakır’ın Yönetim Kurulu Başkanı da Mehmet Cengiz…

İşçileri kovan Cengiz İnşaat’a o ihale nasıl verilmişti - Resim : 2

Eti Bakır’ın en önemli işletmelerinden biri de, Diyarbakır’a 90, Mardin’e 65 kilometre uzaklıktaki Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisleri…

İşçileri kovan Cengiz İnşaat’a o ihale nasıl verilmişti - Resim : 3

Yani...

Tren hattı...

Yani demiryolu...

Hem fazla fiyat verdiği halde Cengiz Holding’e verildi.

Hem de döşeyeceği demiryolu, bizzat Cengiz Holding tesislerine gidiyor.

İşçileri kovan Cengiz İnşaat’a o ihale nasıl verilmişti - Resim : 4

Cengiz Holding hem 109 milyon lira fazla vermesine rağmen ihalenin kazananı olurken hem de kendi tesislerinden geçecek demiryolu ile lojistiği de aradan çıkarmış oldu.

İşte Cengiz Holding “kazan kazan”la aldığı bu demiryolu ihalesinde çalışan 100'den fazla işçiyi, koronavirüs salgınının tehdit ettiği şu günlerde kovdu.

Fethi Yılmaz

Odatv.com

mehmet cengiz eti maden mazıdağı işçi kıyım arşiv