İlahi mesaj alan o vali AKP'den aday oldu

'Hz. Memduh' benzetmesi yapılan eski Vali, Başbakan Erdoğan'ı propaganda afişlerinde bile kullanıyor... Görev yaptığı süre boyunca Fethullah Gülen...

'Hz. Memduh' benzetmesi yapılan eski Vali, Başbakan Erdoğan'ı propaganda afişlerinde bile kullanıyor...

Görev yaptığı süre boyunca Fethullah Gülen ve Said Nursi'ye övgüler düzen, "ilahi mesaj" aldığını söyleyerek kenti ilim şehri yapmakla görevlendirildiğini söyleyen eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, AKP'den belediye başkanı aday adayı oldu. AKP Isparta İl Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusunu yapan Oğuz'un propaganda afişlerinde Başbakan Erdoğan'la yan yana görünen fotoğraflarını kullanması ise dikkat çekiyor.

İÇKİ YASAĞI, TÜRBE AÇILIŞI VE CEMAAT ÖVGÜSÜYLE ANILDI

AKP iktidarında icraatları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen valilerin başında gelen Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, 2010 yılında kentte göreve başlamasının ardından kentte etkili olan Nur cemaati ile kol kola yürüttüğü çalışmalarla anıldı. Geçtiğimiz yıl kentte düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarında Fethullah Gülen'e yönelik "bu organizasyonun arkasındaki en büyüğü hürmetle selamlıyorum " sözlerinin ardından Barla'daki Said Nursi evini devlet eliyle restore ederek kültür evi haline getiren Oğuz, nur sempozyumu, türbe açılışı ve açık alanlarda içki yasağı gibi pek çok gerici uygulamaya imza atmıştı.

AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI 'HZ. MEMDUH' BENZETMESİ YAPILDI

Geçtiğimiz Ağustos ayında yaş haddinden emekliye ayrılan eski vali Oğuz, "ilahi mesaj" aldığını belirterek Isparta'yı 'ilim şehri' yapmakla görevli olduğunu açıklamış, bu açıklamalarından dolayı, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner tarafından kendisine "Hz. Memduh" benzetmesi yapılmıştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'I PROPAGANDA YÜZÜ YAPTI!

Muhafazakar yapısıyla bilinen Isparta'da 2014 yerel seçimleri için AKP'den belediye başkanı aday adayı olan Oğuz'un propaganda afişlerinde kendisini Başbakan Erdoğan'la özdeşleştiren ifadeler kullanması dikkat çekiyor. AKP'den çok sayıda aday adayının bulunduğu kentte Oğuz'un ipi göğüsleyip göğüsleyemeyeceği merak konusu olurken, Ispartalıların önemli kısmının eski valilerini 'ithal aday' olarak algıladığı ve sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Yusuf Yavuz

Odatv.com

arşiv