Aday olan isim Odatv’ye konuştu... HSK'nın atama oyunu

Sami Menteş yazdı: HSK, kararnameyi seçimlerden önceye çekti. Aday olan Akpınar, "Anlaşılan kararnamenin kamuoyunda tartışılmasını dahi istemiyorlar" dedi...

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK), görev süresi 7 Haziran'da dolacak 11 üyesinin yerine seçim süreci 7 Nisan'da başladı.

HSK üyeliği için TBMM Başkanlığına 118 başvuru yapıldı. HSK'nin 4 üyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 üyesi ise TBMM tarafından seçilecek.

MECLİS’TE UZLAŞI ARAYIŞI

TBMM’de Cumhur İttifakı’nın istediği isimler seçmek için sayısı yeterli değil. Adayların seçilebilmesi için yeterli oy çıkmazsa, en çok oy alan adaylar arasında kura çekilecek.

Kulislere yansıyanlara göre; Cumhur İttifakı, HSK üyelerinin seçiminde kura çekilmesinin önüne geçmek için CHP ve İYİ Parti’yle uzlaşı arayışında.

HSK’DAN DİKKAT ÇEKEN KARAR

HSK seçimleri için uzlaşı görüşmeleri devam ederken, hakim ve savcıları yakından ilgilendiren bir karar alındı.

HSK, 2021 Ana Kararnamesi’ni 21 Mayıs 2021 tarihinde açıklayacağını duyurdu.

Bu kararnameyle görevdeki hakim ve savcıların atamaları yapılıyor.

HSK, Ana Kararnamesini geçen sene 17 Haziran 2020’de tamamlanarak karara bağlanmıştı.

Ana kararnamenin bu sene öne çekilmesinin nedeni olarak, mevcut HSK üyelerinin görev sürelerinin 7 Haziran’da bitecek olması ve atama kararlarını yeni HSK’ya bırakmak istemedikleri gösterildi.

AKPINAR: KAMUOYUNDA TARTIŞILMASINI DAHİ İSTEMİYORLAR

HSK üyeliği için TBMM'ye başvuran Çorum Barosu eski Başkanı Altan Akpınar, konuyla ilgili Odatv'ye konuştu.

Akpınar, kararnamenin öne çekilmesiyle ilgili olarak, "Bu kararname Haziran kararnamesi olarak anılıyor. Öne çekilmesindeki amaç mevcut üyelerle kararnameyi çıkarmak gibi görünüyor." dedi.

Altan Akpınar, HSK seçimlerinde yine iktidarın çoğunluğu elinde tutacağını belirterek, "Anlaşılan kararnamenin kamuoyunda tartışılmasını dahi istemiyorlar." ifadelerini kullandı.

Sami Menteş

Odatv.com

Aday olan isim Odatv’ye konuştu... HSK'nın atama oyunu - Resim : 1

OdaTv