Hocasız Trabzon zaferi

Muzaffer Ayhan Kara yazdı...

Göztepe'de teknik direktör Tamer Tuna Kasımpaşa maçı sonrası Salı günü istifa etmiş, takımın başında 4. Tur Ziraat Türkiye Kupası maçında kaleci antrenörü Suat Arıcan çıkarılmıştı.

Göztepe 2. Lig' deki Sivas Belediyespor'u 3-0 ile geçerek tur atladıktan sonra Trabzonspor deplasmanına da Arıcan ile gitti. Çünkü geçen sezonu üç hoca ile tamamlayan Başkan Sepil bu sezondaki ikinci hoca için acele etmeme kararı almıştı. Doğru da yaptı kanımca. Şimdi Sepil, ince eleyip sık dokuyarak en doğrusunu yapmaya çalışacak. Zor bir karar, kolay değil.

Arıcan Trabzonspor karşısına bu sezon ilk on birde düşünülmeyen Borges ve Castro ile çıktı, Halil'i tek kanat olarak oynattı.

Bu radikal değişiklikler tuttu ve Göztepe maçın ilk yarısında dengeli bir maç çıkardı. 31'de de Gassama'nın sağdan kestiği topa Jerome'un nefis yarım volesiyle Göztepe öne geçmeyi başardı.

İKİNCİ YARIDA BETO GOLE GEÇİT VERMEDİ

İlk yarı sonlarında kasığından sakatlanan Gassama'nın yerine Süper Lig deneyimini ilk defa bu maçta yaşayan Murat'la devam eden Göztepe, ikinci yarıda arkaya yaslanıp kontratakla hücumu düşündü.

Trabzonspor'un topa daha çok hakim olduğu bu yarıda dalga dalga gelen atakların karşısında Beto vardı. Göztepe kaptanı en az dört yüzde yüz golü inanılmaz kurtarışlarla önledi. Hele bir uçarak ayağıyla üstten kornere attığı top var ki yıllar geçse unutulmaz.

Göztepe'nin iki sezon önce Trabzon'da 0-0 berabere kaldığı maçta da Beto kalesinde devleşmişti.

Geçen sezon ise Göztepe yine 2-1'lik sonuçla Trabzon'dan üç puanla dönmüştü.

Özetle, Göztepe üç sezondur Trabzon'dan mutlu ayrılıyor. Ancak bu akşamki maçın kahramanı sadece kaptan Beto değil, aynı zamanda takımı iki maçtır başarıyla hazırlayan ve kenardan yöneten kaleci antrenörü Suat Arıcan.

İki stoper Alpaslan ve Titi'nin yanında bu sezon ilk kez forma giyen ve aslında gözden çıkarılan Borges ve siftah yapan Jerome bu akşam öne çıkan isimlerdi İzmir takımında. Ancak takım olarak da başarılı bir performans gösteren Göztepe izledik bu akşam.

TRABZONSPOR ŞAŞIRTTI

Trabzonspor ise gerçekten de şaşırttı bu akşam. Bu dağınıklığı ile kafaya oynaması olanaksız.

Şuursuz ataklarla sonuca gidemedi bordo mavililer ve tabii kaleci Beto'ya da takıldılar.

Sonuç olarak en kötü anındaki, üstelik kaleci antrenörü ile maça hazırlanıp çıkan Göztepe'ye kaybeden Trabzonspor ciddi bir travma yaşayacak.

Muzaffer Ayhan Kara

Odatv.com

Muzaffer Ayhan Kara odatv arşiv