HOCAEFENDİ MONŞER OLDU

Recep Beyle çakma Kissinger’ın kuru gürültüye dayanan Kasımpaşa diplomasisine Pensilvanya’dan ayar geldi: “İsrail’den izin almalıydınız!” Deneyimli...

Recep Beyle çakma Kissinger’ın kuru gürültüye dayanan Kasımpaşa diplomasisine Pensilvanya’dan ayar geldi: “İsrail’den izin almalıydınız!” Deneyimli diplomatlara “monşer” diyenler aynı uyarı “ulemadan” gelince şaşırdılar; ilk kıvıran da Bülent Arınç oldu, ”Hocaefendi doğru söylüyor” dedi. Şimdi ayıklasınlar bakalım pirincin taşını.

KOALİSYONDA ÇATLAK VAR
AKP Konya’da, SP İstanbul’da “gürledi”, İsrail protestosu, din istismarcılarının milli görüş tabanından oy ganimeti yağmasına dönüştü. Gülen ise cemaatine “biz bu kapışmada yokuz” mesajını yolladı. Ertuğrul Günay bu açıklama için “demek oradan öyle görünüyor” diyor; doğru olabilir, ABD’den bakınca Erdoğan gidici gibi görünüyor galiba!

RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER
Konya meydanında “Hamas terör örgütü değildir” diye bağırdılar, sonra da Barzani’den “PKK terör örgütüdür” demesini istediler. En hızlı yanıtı da BDP’li Sabahat Tuncel’den aldılar: “Siz Hamas’ı terör örgütü görmüyorsanız, biz de PKK’yı öyle görmüyoruz!”

AL SANA DIŞ İSTİHBARAT!
Müsteşar değiştirdiklerinde “MİT dış istihbarata ağırlık verecek” demişlerdi. Oysa PKK’nın İskenderun baskınını ruhu duymayan MİTin, Mavi Marmara hakkında MOSSAD’ı yanılttığı öne sürüldü. Gemidekilerin cep telefonlarından çıkan “gaza fotoğrafları” da İsrail’in “mağduru oynamasına” yarıyor. Yani MİT, bırakalım dış istihbaratı, dezenformasyonu bile beceremiyor, sadece hükümetin kendi ayağına sıkmasına yardım ediyor.

İLK “SICAK TEMAS”
Başbakan futbol adamlarıyla yaptığı açılımda futbol terimleriyle konuşmuş. Ama çıktığı daha ilk karşılaşmada rakibi küçümsemenin cezasını gördü. İşte o maç: Recep Bey- Yok öyle 25 kuruşa simit! / Gandi- Tunceli’de Allah’ın kışında buzdolabını ben mi dağıttım? / Recep Bey- Altıncı Emir der ki, öldürmeyeceksin! / Gandi- Sekizinci Emir de der ki çalmayacaksın!

Çelebi Efendi
Odatv.com

çelebi efendi arşiv