HES şirketi köylülere kurşun yağdırdı

Yaşam alanlarını savunan Ahmetler köylülerine HES çalışanları beyzbol sopalarıyla...

Yaşam alanlarını savunan Ahmetler köylülerine HES çalışanları beyzbol sopalarıyla saldırıp, kurşun yağdırdılar...

Antalya'nın Manavgat işlesinde Ahmetler köyünde yapımı planlanan HES projesine karşı 6 Kasım tarihinden buyana kanyon girişinde nöbet tutan köylülere akşam saatlerinde yine ateş açıldı. Beyzbol sopalarıyla HES nöbeti tutan köylülere saldırdığı öne sürülen özel güvenlik elemanları kanyonu kurşun yağmuruna tuttu. Olayda bir kişinin hafif yaralandığı, bazı köylülerin ise sinir krizi geçirdiği öğrenildi.

HES şirketi köylülere kurşun yağdırdı - Resim : 1

'BİZ VATANIMIZI KORUYORUZ, ASKER EŞKIYAYI KORUYOR'

Bu akşam saat 18:00 civarında meydana gelen olayla ilgili bilgi veren köylülerden Osman Koç, HES şirketi çalışanlarının jandarma koruması eşliğinde kanyona girdiğini belirterek, "biz burada vatanımızı korumak için demokratik haklarımızı kullanırken Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri çoluk çocuğumuzun önünde silahlı eşkiyayı koruyor. Ben devletimden bunu beklemezdim" dedi.

HES şirketi köylülere kurşun yağdırdı - Resim : 2

KÖYLÜLER VATANDAŞLIKTAN ÇIKMAK İÇİN BAŞVURACAK!

Olayda bir köylünün yaralandığı bilgisini veren Koç, kurşunların kendisinin de bir metre kadar yakınından geçtiğini söyledi. Ahmetler Kanyonunda HES yapacak yeterlilikte su bulunmadığını da dile getiren Koç, "demokratik bir hukuk devletinde böyle bir zulüm görülmüş değil. Yarın, Ahmetler köylüleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmak için başvuruda bulunacaklar. Biz Filistin'iz, karşımızda ise İsrail var. Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri iki araç önde, iki araç arkada eşkıyayı kolluyor. Ben bu durum karşısında kriz geçirdim. Köylüler beni öldü sandılar. Hala ağlıyorum" diye konuştu.

HES şirketi köylülere kurşun yağdırdı - Resim : 3

HES şirketi köylülere kurşun yağdırdı - Resim : 4

HES şirketi köylülere kurşun yağdırdı - Resim : 5

Yusuf Yavuz

Odatv.com

arşiv