Herkes gerçek CHP’nin geri dönmesini bekleyecek

Tayfun İçli de CHP’den ayrıldı. Açıklamasında, istifa gerekçesi olarak söylediği şeyler, gerçek CHP’lileri sarsıcı, üzücü ve umutsuzluğa sevk edici....

Tayfun İçli de CHP’den ayrıldı.

Açıklamasında, istifa gerekçesi olarak söylediği şeyler, gerçek CHP’lileri sarsıcı, üzücü ve umutsuzluğa sevk edici.

Mevcut CHP’nin işgal edilmiş olduğunu ve bu yapıda gerçek yurtsever CHP’lilerin yaşam şansı bulamayacaklarını söylüyor, bu iddiasını örneklerle kanıtlamaya çalışıyor.

DÜRÜST BİR POLİTİKACI

Şunu açık olarak belirtmek isterim: Tayfun İçli; dürüstlüğüyle, güvenilirliğiyle ve inandığı ilkeleri sonuna kadar savunmasıyla çok az politikacıda rastlanan niteliklere sahip bir kişidir.

Onun Rahmetli Bülent Ecevit’e büyük bağlılığını bilmeyen yoktur. Ama aynı Tayfun İçli, inandığı değerlerin zarar göreceğine inandığı durumlarda, Rahmetli Ecevit’e bile –yüzüne karşı- eleştiri getirebilen sağlam bir kişiliğe sahiptir.

Bir partiye girip girmeyeceğini bilmiyorum. Ama eğer girecekse, tanıdığım Tayfun İçli, sadece yurtseverlerden oluşan Atatürkçü bir partiye girebilir. Yolu açık olsun!

HERKES GERÇEK CHP’NİN GERİ DÖNMESİNİ BEKLEYECEK

Bugünkü CHP yönetimine tepki göstererek ayrılan ya da yönetim tarafından yurtseverlikleri ve Atatürkçülükleri ‘fazla’ bulunarak CHP’den atılan, Tayfun İçli gibi çok sayıda ‘gerçek’ CHP’li, gün gelecek, gerçek kimliğine yeniden kavuşacak olan CHP’ye yeniden döneceklerdir.

İster bağımsız olsunlar, ister başka bir partiye girsinler, isterse de kendileri parti kurmuş olsunlar, hepsinin aklı CHP’de olacak…

CHP’nin gerçek kimliğine dönmesini dört gözle bekleyeceklerdir.

İÇLİ’NİN SÖYLEDİKLERİNDEN

Ayrılış bildirgesinde Tayfun İçli, bugünkü CHP için çok önemli saptamalarda bulunmuş:

“… Yeni CHP, vatana ihanet suçundan idam edilen Seyit Rıza gibi kişilerden parti adına özür dileyen…

… Emperyalist bir yalan olan soykırım suçlamalarının kampanyaya dönüştürüldüğü bir dönemde ‘soykırımla yüzleş’ pankartına sopa görevi üstlenen…

… Ayrılıkçılara sempatik görünmek için Diyarbakır’da “1930’ların CHP’si değiliz” diyerek, Büyük Atatürk’e dil uzatabilen kişilere emanet edilir hale gelmiştir.

…Yeni CHP artık Atatürk’ün ilkelerini taşıyan, savunan, halka ve dünyaya örnek olan, Atatürk’ün, İnönü’nün ve Ecevit’in partisi olmaktan çıkmıştır…

…Yeni CHP’yi yönetenlerin söylemlerine katlanmak artık tarifsiz bir acıya dönmüştür,” diyor.

ATATÜRK’E KEFERE DİYENLER VE CHP

Tüm bu olumsuzlukları saydıktan sonra da, şu özet tümce ile istifa açıklamasını sonlandırıyor:

“…Atatürk’e kefere diyebilen, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemeyen, mikro Kürtçü, tarikat ve cemaat atıkları tarafından işgale uğramış bir parti bünyesinde yer almayı…içime sindiremiyorum…”

Prof. Dr. Suat Çağlayan

Odatv.com

suat çağlayan CHP arşiv