Hedef Bahçeli

Sabah gazetesinde bilmediğimiz görünmez el mi var? Düşünsel temellerini FETÖ'nün oluşturduğu, gazetenin yayın çizgisini belirleyen “Pelikan” adı verilen grubun asıl hedefi ne?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kırmızıçizgileri belli:

Milli bayramlar bunlardan biridir…

Atatürk bunlardan biridir…

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın sağlam destekçisi. Bunun binlerce yıllık Türk ülkesinin menfaatine/yararına olduğuna inanıyor.

Erdoğan'ın, Bahçeli'yi iyi tanıdığı ve çok özel davrandığı sır değil. Örneğin Erdoğan ittifaktan önce “Mustafa Kemal” derken, son yıllarda sürekli “Mustafa Kemal Atatürk” diyor. Bu özeni hem Bahçeli'nin hem de kamuoyunun hassasiyetini düşünerek gösterdiğini sanıyorum.

Gerek Erdoğan gerek Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın devamı için farklılıkları değil, uzlaşıyı öne çıkarmaya gayret ediyor…

Peki…

Erdoğan'ın baş destekçisi Sabah gazetesinin 19 Mayıs Milli Bayram günü Vahdettin ve Damat Ferit'i yücelten haberini nasıl değerlendirmek gerekiyor?

Erdoğan ile Bahçeli arasına şüphe mi sokmak istiyorlar. Bahçeli'nin Vahdettin ve Damat Ferit'e nasıl baktığı belli değil mi; “Haysiyetsiz, tavizkar, aciz, korkak, pısırık ve sadece kendini düşünen!”

Bu sebeple Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Sabah gazetesine hemen şu yanıtı verdi:

-“Bazıları da Atatürk'e direkt düşmanlıklarını gösteremedikleri için yurt dışına kaçan hain Damat Ferit'in ve İngilizlere sığınan Vahdettin'in hainlikleri hakkında o kadar tarihi delil olmasına rağmen milli kahraman olarak anıyorlar. Hain desen kızar ama hainlere övgü dizer!”

Şunu sormak zorundayız; Sabah gazetesi ne yapmak istiyor?

YAZARLARI KABUL ETMEZ

Sabah gazetesinde iki yazı işleri müdürüydük; ben ve Erdal Şafak.

Erdal Şafak, Sabah gazetesinin mevcut genel yayın yönetmeni. Vahdettin ve Damat Ferit'e bakışını bilirim. “Adım Adım Zafere” başlığı altında Atatürk ile Vahdettin ve Damat Ferit'i yan yana getirmez; bu ikiliye çok tepkilidir…

Bu siyasal tavrı Sabah gazetesinde genel yayın yönetmeninden güçlü biri gösterdi. Kim o?

O tartışmalı politik tavrı Hıncal Uluç'tan Mehmet Barlas'a, Yavuz Donat'tan Engin Ardıç'a gazetenin çok köşe yazarına kabul ettiremezsiniz! Üstelik dahası da var:

Sabah, sağcısıyla-solcusuyla merkezin gazetesidir. Türkiye'de merkez Atatürk konusunda hassastır. Bu tür marjinal tartışmaların yeri merkez gazeteler olmaz. Vahdettin- Damat Ferit savunuculuğunu Akit benzeri uç yayın organları yapabilir; ve kimseler de pek yadırgamaz. Ancak merkez gazeteler, okuyucusunu kaybetmemek amacıyla bu gibi tartışmalı konularından uzak durur. Hele hele milli bayram gününde…

Amerika'da, kurucu ilk başkan George Washington hakkında “kaç bin kölesi vardı” gibi tartışma var mı? Yok.

Sabah, ne okuyucusunu ne de tepki göstereceği bilinen Bahçeli'yi umursamadan Vahdettin-Damat Ferit zorlamasına niçin ihtiyaç duydu?

Erdoğan ve Bahçeli yeni seçim yasası üzerinde çalışırken iktidar ortakları arasına kuşku sokmanın ne amacı olabilir?

Ki sadece Sabah gazetesi değil…

GÖRÜNMEZ EL

TRT Haber'in stüdyo ekranına “19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı” yazması teknik hata mı? Yoksa, alay etme maksadıyla kasten mi yapıldı? Biliriz ki, devlet televizyonunda böyle hata olmaz.

Duygusal coşkunun tavan yaptığı ulusal günde merkez yayın organlarının bu tavırlarını rastlantı sayamayız. Atatürk'ü hedef yaparak, Vahdettin –Damat Ferit ikilisini överek Türkiye'de marjinal olursunuz; seçim kazanamazsınız.

Diyelim ki Erdoğan, Vahdettin-Damat Ferit hakkında Sabah gazetesi gibi düşünüyor; bunu söyleyerek ittifakını sürdürebilir mi; seçim kazanabilir mi? Hayır.

Sabah gazetesi, ittifakı güç duruma sokacak ve büyük oy potansiyeline sahip merkez seçmeni kaçırtacak tarihi zorlamaya neden ihtiyaç duydu? Bu savunuculuğun Erdoğan'a seçim mi kazandıracağını sanıyor? Saçma…

Sabah gazetesinde bilmediğimiz görünmez el mi var? Düşünsel temellerini FETÖ'nün oluşturduğu, gazetenin yayın çizgisini belirleyen “Pelikan” adı verilen grubun asıl hedefi ne? Ulusal bayram gününde kamuoyunun tepkisini çekecek bu siyasal tavrın gizli bir amacı olmalı mutlaka!

İktidar ortağı Bahçeli'yi kızdıracaklarını bile bile bu zorlama gayretlerini nasıl yorumlamak gerekiyor?

Asıl hedef Bahçeli mi?

Asıl hedef Cumhur İttifakı mı?

FETÖ bu işin neresinde?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Odatv.com

soner yalçın arşiv