Caner Taşpınar yazdı: Haşim Kılıç’ın AKP ve Erdoğan karnesi

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına katılmalarını eleştirdi. Kılıç’ın karnesini Odatv araştırdı.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın programına katılmalarını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partili gibi hareket ettiğini ve yargının siyasetle arasında mesafe olması gerektiğini savunan Kılıç’ın karnesini Odatv araştırdı. Haşim Kılıç’ın dönemin Başbakanı Erdoğan’la “mini zirve” yaptığı, DTP’nin kapatılması öncesi AKP kurmaylarıyla aynı otelde buluştuğu, oğlunun düğününde Erdoğan’ı nikah şahidi seçtiği ve AKP’li bakan çocuklarının ise nikah şahidi olduğu anlaşıldı.

KILIÇ: ADALETLİ OLAMIYORLARSA BİLE ADALETLİ GİBİ GÖRÜNMELİLER

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e konuşan Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç, yargı temsilcilerinin Erdoğan’ın gezilerine katılıp konuşmalarını alkışlamalarının yanlış olduğunu söyledi. Geçmişte böyle bir şey yaşanmadığını belirten Kılıç, “Yargı temsilcileri adaletli olamıyorlarsa bile adaletli gibi görünmeliler” dedi.

Haşim Kılıç, “Yargı organlarının başkanlarının bu tür seyahate gitmeleri fevkalade yanlıştır. Kuvvetler ayrılığının en iyi uygulandığı ülke Amerika’dır. Başkan salona girdiğinde yargıçlar asla ayağa kalkmazlar, konuşmasının sonunda da asla alkışlamazlar” dedi.

Kılıç ayrıca Tabii ki yüksek yargı organları başkanları da zaman zaman bazı açılışlara davet edilir. Ama bunlar ülke için gerçekten temel atmalar, açılışlar gibi önemli etkinliklerdir. Ama benim hatırladığım dönemde, Cumhurbaşkanı ile yargı organları başkanlarının bu tür görüntüleri hiç olmadı” sözlerini kullandı.

İŞTE HAŞİM KILIÇ’IN KARNESİ!

Yüksek yargının bu tutumunu eleştiren Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı döneminde ise siyasilerle samimi görüntüler vermişti. Kılıç, 2011’de Polis Akademisi töreninde kabinenin açıklanmasından önce dönemin Başbakanı Erdoğan’la özel görüşme yapmış, bu görüşme gazeteler “mini zirve” olarak yansımıştı.

Haşim Kılıç’ın oğlunun 2009’daki düğününde nikah şahitleri dönemin Başbakanı Erdoğan ve dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dı.

2012’de ise dönemin Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün kızının AKP’li vekilinin oğlu ile evlendiği nikahta Haşim Kılıç, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte nikah şahidi olmuştu.

2013 yılında ise, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu nikah şahitliğini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yapmıştı.

Ve 2009 yılında...

Haşim Kılıç ve 3 AYM üyesi, Antakya’daki Ottoman Otel’de tatile gitmişlerdi...

Hatay’a giden aynı uçakta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da vardı.

AYM Başkanı Kılıç ve AKP kurmaylarının, DTP’nin kapatılması öncesi bu otelde hem buluştukları, hem de birlikte tatil yaptıkları gündeme gelmişti.

Caner Taşpınar

Odatv.com

Caner Taşpınar yazdı: Haşim Kılıç’ın AKP ve Erdoğan karnesi - Resim : 1

tarafsızlık toplantı dtp AKP nikah şahidi düğün cumhurbaşkanı başbakan eleştiri başkan gezi Tayyip Erdoğan kapatılma sayıştay Danıştay Yargıtay haşim kılıç anayasa mahkemesi yüksek yargı caner taşpınar arşiv