Hangi partide kaç kişi aday oldu

AKP’ye 7 bin 329, İyi Parti’ye 2 bin 800, MHP’ye bin 815, CHP’ye bin 592 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

24 Haziran seçimleri için partilere milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresi doldu.

Birçok sürpriz isim milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AKP’ye 7 bin 329, İyi Parti’ye 2 bin 800, MHP’ye bin 815, CHP’ye bin 592 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek’in kızı, FETÖ kumpaslarında avukatlık yapan İrem Çiçek de CHP’den aday adayı olan bir diğer isim.Çiçek, aday adaylığını sosyal medyadan “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temellerini attığı CHP’de, İstanbul 2. Bölge Adaylık başvurumu bugün yaptım. Genç bir Cumhuriyet kadını ve idealist bir hukukçu olarak amacım TBMM’de mücadeleye el vermek” sözleriyle duyurdu.

Birleşmiş Milletler'de on yıl boyunca yöneticilik yapan Bartu Soral CHP’den milletvekili aday adayı oldu.

İzmir 2. Bölgeden aday adaylığına başvuran Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) E. Müdürü, ekonomist Bartu Soral, “Ekonomik kriz şiddetini arttırıyor. İşsizlik, aşırı yükselen borçlanma, üretimsizlik, enflasyon geniş kitleleri derin bir sıkıntıya sürükledi. Artık ülkemiz için bugüne kadar yaptığımızdan daha fazlasını yapmak zorundayız. Bu mücadele için bugün CHP’den milletvekilliği adaylığına başvurdum” dedi.

Uzun yıllardır Doğan Haber Ajansı’nın Tunceli muhabirliğini yapan gazeteci Ferit Demir, aday adaylığı için başvuru yaptığını açıkladı.

24. dönem İstanbul Milletvekili Melda Onur yeniden milletvekilliği adaylığı başvurusunda bulundu.

Başvuruda bulunan isimler arasında; YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Doç. Dr. Yunus Emre, Yönetim Bilimci-Öğretim Görevlisi Elfin Tataroğlu, yazar Necdet Saraç, emekli tümgeneral Cihangir Akşit, ekonomist / araştırmacı Ertan Aksoy, yazar Şahin Ciner, KHK ile ihraç edilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, DİSK Başkanı Kani Beko, gazeteci İrfan Değirmenci, Türk Sanat Müziği sanatçısı Özlem Ağırman, Işık Öğütçü, Yaşar Seyman, Umut Oran, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün oğlu 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül, Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan’ın eşi Aynur Tartan, Turgay Bozoğlu, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan da yer aldı.

Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, CHP İstanbul 2. Bölge’den Milletvekili adaylık başvurusu yaptı. Önceki dönem Parti Meclisi üyesi SODEV eski başkan vekili İstanbul Tekel Gazete B. Oda Başkanı Ferihan Karasu Chp 2. Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

CHP’nin aday adaylığı listelerinde yer alan diğer isimlerden bazıları ise şöyle oldu:

Umut Oran, Dr. İbrahim Sözen, Önay Alpago, Ünal Çeviköz, Çetin Soysal, Gökan Zeybek, Hıdır Tanrıverdi, Hülya Kobaneri, Hüseyin Aslan, Mehmet Deniz, Ali Özgündüz, İdriz Akyüz, Mehmet Ali Çelebi, Mehmet Kaban, Özgür Karabat, Zeynel Emre, Veli Demir, Önder Önder Yılmaz, İbrahim Daş, Engin Çoğal, Kadir Koç, Selami Soydan.

İyi Parti:

FETÖ’yle ilgili gerçekleri yıllar önce deşifre eden ve 18 Aralık 2002 tarihinde suikaste kurban giden araştırmacı yazar Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Ergenekon kumpasından yargılanan Murat Ağırel de İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Ağırel, “27 Dönem Milletvekilliği için İYİ Parti’den Aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Hayırlı uğurlu İYİ olsun” mesajını paylaştı.

Parti Başkanlık Divanı’nda bulunan Koray Aydın, Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Müsavat Dervişoğlu, Hayrettin Nuhoğlu, Şenol Bal, Kazım Ataoğlu, Aydın Adnan Sezgin, Lütfü Türkkan, Ersin Özbey, Berna Sukas ve Mehmet Fatih Şeker ise milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Av. Mehmet Kamil Ergenekon, işadamı Mehmet Can Akyıldız da başvuruda bulunan isimler arasında yer aldı.

Öte yandan Bakırköy'ün efsane Belediye Başkanı, Sağlık eski Bakanı Yıldırım Aktuna'nın oğlu, Oğul Aktuna İYİ Parti saflarına katıldı. İstanbul üçüncü bölgeden milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Oğul Aktuna "Bu kaostan ülkeyi kurtaracak tek kişi Meral Akşener ve İyi Parti'dir" dedi.

Saadet Partisi:

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, siyaset bilimci Prof. Dr. Emre Bağce de Saadet Partisi’nden aday adayı oldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bağce, “Hatırını kıramayacağım çok değerli bir insanın isteği üzerine, milletvekili seçiminde kendisiyle birlikte çalışmak üzere bugün üniversitedeki görevime bir virgül koydum. Aklım, fikrim bir gözümüzden diğerine sakındığımız gençlerimizin geleceğinde. Sahaya gençler için çıkıyorum” dedi.

‘Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu’nun da aday adaylığı başvurusunda bulunması dikkat çekti.

Şenol Çarık

Odatv.com

seçim AKP CHP milletvekili aday arşiv